Grøntpodden

Grøntpodden

Podplay
Hvordan tar du vare på inneplantene? Når skal epletreet beskjæres? Og er det fortsatt liv i frøene fra i fjor? Dette og veldig mye mer snakker Espen Skarphagen og Marianne Heen Johnsgård om i Grøntpodden, podkasten som byr på ukentlige påfyll av grønn inspirasjon – både for deg som allerede har grønne fingre, og for deg som er nybegynner. Velkommen! For annonsesalg, kontakt salg@bauermedia.no.

Alle episoder

 • #120 Spørretimen!

  #120 Spørretimen!

  Fra juleroser til hagedam og alt der i mellom: Velkommen til en episode der vi svarer på spørsmål fra dere!
  Publisert 1. juni
  52 min
 • #119 Planer og drømmer

  #119 Planer og drømmer

  Nå som vi er på vippen mellom vår og forsommer, tar vi en fot i bakken og snakker om hva slags visjoner og ambisjoner vi har for uterommet denne sesongen og på lenger sikt. Espen skal i gang med utekjøkkenet og drømmer om en helt spesiell peon, mens Marianne har bygget en gigantisk kompostbinge og har skyhøye ambisjoner for sin linnétagetes. Velkommen til en kikk inn i hagelivet vårt!
  Publisert 25. mai
  45 min
 • # 118 Endelig utplanting

  # 118 Endelig utplanting

  Vårens mest spennende øyeblikket? Det må vel være når frodige frøplanter og vekster i hi skal settes ut i det fri. Så hvordan får vi til en smidig overgang og gir dem den beste mulige starten på sommeren? Svaret er herding, og etter denne episoden skal du vite alt du trenger for å mestre plantenes overgang til uteliv.
  Publisert 18. mai
  36 min
 • #117 Mat til jord og planter

  #117 Mat til jord og planter

  Grunnlaget for frodige planter er jord som har det bra. Dette er en faktor som mange nedprioriterer, kanskje fordi det virker komplisert å få til? Men det er viktig med god næring for å lykkes med bed, busker, plantkasser og krukker, så i dag byr vi på et grunnkurs i plantemat og jordmat. Det blir ingen eksamen etterpå, men dersom du tar til deg denne grunnleggende kunnskapen, vil du merke forskjell i din egen hage eller veranda!
  Publisert 4. mai
  40 min
 • #116 Trender og tendenser på Hagemessen

  #116 Trender og tendenser på Hagemessen

  Denne gangen blir det en aldri så liten oppsummering av vår messehelg, der vi ser nærmere på det vi har fanget opp av interesser og fokusområder blant både utstillere og besøkende. Dessuten blir det forslag til sommerblomster som du kan direkteså pluss tips om en helt magisk hortensia!
  Publisert 27. april
  32 min
 • #115 Vårtips og insiderens messeguide

  #115 Vårtips og insiderens messeguide

  Nå ruller våren inn for alvor, og mange har spørsmål knyttet til årstiden som vi tar opp i denne episoden – fra herding til hekk! Dessuten har vi tatt en prat med Cecilie Svabø, som er sjef for Hagemessen og gjerne forteller om alle godbitene som årets messe byr på.
  Publisert 20. april
  49 min
 • #114 Lykke med lukterter

  #114 Lykke med lukterter

  Det går ikke an å ha en plantepodcast og gå gjennom vårsesongen uten å vie en episode til lukterten – sommerblomsten som er både velduftende og dekorativ! Vi tar deg med gjennom hele sesongen, fra frøene settes i jorden til vi kan fylle vasene med vakre buketter.
  Publisert 13. april
  1 t 1 min
 • #113 Et påskeegg fullt av inspirasjon!

  #113 Et påskeegg fullt av inspirasjon!

  Nå er det snart påske, en høytid som for mange markerer starten på våren. Derfor byr vi denne gangen på en kosetime (finn gjerne fram både skumkyllinger og påskemarsipan) fylt med herlige tips til hva som kan gjøres i hagen og ellers i tiden fremover. Et av høydepunktene vi gleder oss til, er å høre de spennende foredragene på Hagemessen – vi koser oss med å se på de ulike temaene!
  Publisert 30. mars
  39 min
 • #112 Drømmedag på Hagemessen

  #112 Drømmedag på Hagemessen

  Marianne skal på Hagemessen for første gang nå i april, og legger opp en plan for besøket sammen med Espen, som har vært der utallige ganger og gleder seg til å ta med poddpartneren sin til Lillestrøm. Hvordan få mest mulig ut av en dag omgitt av vakre planter, inspirerende utstillinger og blide hageentusiaster? Det får du tips om i denne episoden!
  Publisert 23. mars
  44 min
 • #111 Fandens frosttørke!

  #111 Fandens frosttørke!

  Hva som kan skje når solen begynner å varme mens frosten fortsatt sitter godt i bakken? Jo, det får du vite i ukens episode der temaet er frosttørke. Dessuten byr vi på gode råd om hva vi kan gjøre for å hindre at vekstene våre får frostskader. Velkommen, velkommen!
  Publisert 16. mars
  35 min