Landbrukspodden

Landbrukspodden

Norges Bondelag
En podkast for deg som er opptatt av norsk matproduksjon og hva som rører seg i næringa vår. Siv Iren Moe fra Norges Bondelag får hver uke besøk av nye gjester i studio for å diskutere aktuelle tema.  

Alle episoder

 • Hvordan slår jordbruksavtalen ut for bonden?

  Hvordan slår jordbruksavtalen ut for bonden?

  I denne episoden sjekker vi hvordan stemningen er ute blant bøndene. Vi snakker om hvilke forventninger de hadde i forkant av jordbruksoppgjøret, hva som er viktig for framtida, hva de blir påvirket av og ikke minst hvordan avtalen slår ut for dem. Gjester er Torgeir Jorde og Elisabeth Holand.

   

  Publisert tirsdag
  23 min
 • Jordbruksoppgjøret 2023: Avtale spesial

  Jordbruksoppgjøret 2023: Avtale spesial

  Vi går raskt gjennom avtalen sammen med 2. nestleder i Norges Bondelag, Bodhild Fjelltveit. Hva har vi oppnådd, og hvor var det størst avstand?
  Publisert 16. mai
  22 min
 • Jordbruksoppgjøret 2023: Tilbud spesial

  Jordbruksoppgjøret 2023: Tilbud spesial

  Fylkesleder i Vestland Bondelag og Innlandet Bondelag gir oss sine umiddelbare tanker om statens tilbud, under to timer etter at det ble lagt fram. De sier litt om hva de mener er bra, hva som er dårlig og hvilke tilbakemeldinger har de fått så langt. Gjester i studio er Gry Ingvild Agjeld og Elisabeth Gjems.
  Publisert 5. mai
  14 min
 • Jordbruksoppgjøret 2023: Krav spesial

  Jordbruksoppgjøret 2023: Krav spesial

  Vi snakker oss gjennom hovedtrekkene i jordbrukets krav, og hvor mye dette vil påvirke økonomien til hver enkelt bonde. Gjest i studio er Egil Chr. Hoen, 1. nestleder i Norges Bondelag.
  Publisert 26. april
  22 min
 • Forventninger til jordbruksoppgjøret

  Forventninger til jordbruksoppgjøret

  Landbruks- og matminister Sandra Borch er gjest i studio sammen med melkebonde og styremedlem i Norges Bondelag Erling Aas-Eng. Vi tar en prat om viktige saker for landbruket akkurat nå, og forventninger til jordbruksoppgjøret. 
  Publisert 17. april
  44 min
 • FORKLART: Jordbruksoppgjøret, sånn fungerer det

  FORKLART: Jordbruksoppgjøret, sånn fungerer det

  Vi tar deg gjennom prosessen i jordbruksoppgjøret. Alt fra hvordan det starter ute i organisasjonene, og frem til en inngått avtale eller eventuelt et brudd. Gjest i studio er Bjørn Gimming, leder av Norges Bondelag og jordbrukets forhandlingsleder.
  Publisert 14. april
  28 min
 • Nye krefter i Bondelaget

  Nye krefter i Bondelaget

  I denne episoden blir vi kjent med fem relativt nye fylkesledere i Bondelaget og får høre litt om hvem de er og hva de tenker blir viktig for landbruket framover. 2500 tillitsvalgte fordelt på 14 fylkeslag og ca. 500 lokallag utgjør kjernen i Bondelaget sitt arbeid, og fylkeslederne har en svært viktig rolle. Gjester i episoden er Hans Jørgen Olsen Røren, Ståle Hustoft, Gry Ingvild Agjeld, Øystein Iselvmo og Trude Flatland.

   

  Publisert 10. april
  30 min
 • Hva er Budsjettnemnda for jordbruket, og hvilken jobb har de?

  Hva er Budsjettnemnda for jordbruket, og hvilken jobb har de?

  Jeg tar en prat med Knut Børve, leder i Budsjettnemda for jordbruket for å lære mer om hva Budsjettnemnda gjør og det de legger fram.

  Publisert 3. april
  32 min
 • GJENHØR: Den norske landbruksmodellen

  GJENHØR: Den norske landbruksmodellen

  GJENHØR: I dagens episode snakker vi om den norske landbruksmodellen. Hva det er, hvorfor vi har den, og fordeler og ulemper. Gjest er Erling Aas-Eng, styremedlem i Norges Bondelag.  
  Publisert 20. mars
  20 min
 • Markedsbalansering

  Markedsbalansering

  Hva må til for at vi skal få et marked i balanse? Hvorfor er det viktig? Og hvilke verktøy kan vi ta i bruk for å oppnå det? Jeg har tatt en prat med leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming for å lære mer om markedsbalansering.
  Publisert 14. mars
  50 min