psst.

psst.

PST

Politiets sikkerhetstjeneste håndterer de mest alvorlige truslene mot landets sikkerhet. Vi skal ivareta demokratiet. Men hvordan jobber landets sikkerhets- og etterretningstjeneste? Og hvem er menneskene som jobber her?


Vi inviterer deg nå med på innsiden.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Jakten på teknologi. Slik jobber utenlandske etterretningstjenester i Norge

  Jakten på teknologi. Slik jobber utenlandske etterretningstjenester i Norge

  Hvordan kan et norsk firma bli involvert i russisk etterretningsvirksomhet mot sin vilje? Hva gjør de når det oppdages at noe er galt? Hvordan er det når PST banker på døren? Bli med på innsiden. Programledere i felt og i studio er Eirik Veum og Martin Bernsen.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 16. mai
  33 min
 • Med PST til land i krig

  Med PST til land i krig

  I denne episoden har programleder Eirik Veum vært med livvaktene på oppdrag i Ukraina. Han forteller om sine opplevelser i samtale med leder på livvaktseksjonen, Niclas. Her får du høre hvordan mannskapet forbereder seg til utenlandsoppdrag, og hva slags menneskelige egenskaper som er viktig når de løser sine oppgaver i konfliktområder. Programledere er Eirik Veum og Martin Bernsen.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 28. mars
  29 min
 • Med Russland som nærmeste nabo. Hvordan jobber PST i grenseland?

  Med Russland som nærmeste nabo. Hvordan jobber PST i grenseland?

  I denne episoden møter vi PST-sjef ved Kirkeneskontoret Johan Roaldsnes. Han redegjør for trusselbildet i Øst-Finnmark, og forteller om hvordan det er å bo og arbeide på grensen til Russland. Episoden ble innspilt i forbindelse med Kirkeneskonferansen 2023. Programledere er Eirik Veum og Martin Bernsen.


  Lydklippet er hentet fra: https://www.youtube.com/watch?v=IwvuwVs_p08  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 9. mars
  27 min
 • PST-sjef Beate Gangås -slik vil jeg trygge Norge

  PST-sjef Beate Gangås -slik vil jeg trygge Norge

  I forbindelse med publiseringen av PSTs nasjonale trusselvurdering gjester sjef PST Beate Gangås podcasten. Hun forteller om hva som er viktig for henne som leder for landets sikkerhetstjeneste og trekker frem de mest alvorlige truslene som PST skal håndtere. Programledere er seniorrådgiverne Eirik Veum og Martin Bernsen

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 16. februar
  37 min
 • Illegalister, droner og sprengte gassledninger. Hvordan beskytte våre verdier?

  Illegalister, droner og sprengte gassledninger. Hvordan beskytte våre verdier?

  I denne episoden snakker Dag som jobber med kontraetterretning i PST om hvordan ulike hendelser de siste månedene kan knyttes til uønsket- eller ulovlig etterretning mot Norge. Dag gir også tips og råd om hvordan virksomheter kan beskytte sine verdier bedre mot fremmede makter.

  Lydklipp fra NRK Dagsrevyen 27. september og 28. oktober.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 7. desember 2022
  28 min
 • PST om behov for lagring av åpen informasjon

  PST om behov for lagring av åpen informasjon

  Regjeringen vil gi PST flere hjemler for å avdekke ekstremisme, etterretning og terrorplanlegging. I denne episoden forteller og forklarer assisterende sjef Hedvig Moe om hvorfor PST har behov for å lagre informasjon fra åpne digitale kilder, og hvordan dette kan gjøres uten at det går på bekostning av ytringsfriheten og personvernet. Programleder er Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 6. desember 2022
  17 min
 • Konspirasjonsteorier

  Konspirasjonsteorier

  I denne episoden møter vi analytiker Caroline i kontraterroravdelingen i PST. Hun snakker om hvordan konspirasjonsteorier kan føre til radikalisering og vold. Programleder er Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST.


  Klipp:

  "What QAnon followers believe now", BBC News, 7. januar 2022


  "They Like Me Very Much: Trump Discusses The QAnon Conspiracy Theory Movement", NBC News Now, 20. august 2020   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 24. mai 2022
  24 min
 • Krig i Ukraina- hva har det å si for Norge?

  Krig i Ukraina- hva har det å si for Norge?

  Hvordan har etterretning blitt brukt både før og etter Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022? Hvilken betydning har krigen i Ukraina for trusselbildet mot Norge? I denne episoden har vi med oss saksbehandler Dag som arbeider med kontraetterretning. Han forteller blant annet om hvordan etterretning brukes i dag, og hvilke sektorer i Norge som er spesielt utsatt for ulovlig etterretningsvirksomhet i Norge. Programleder er Martin Bernsen.


  Lydklipp i episoden er hentet fra VG: Britisk etterretning om Mariupol: Russisk ledelse bekymret.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 26. april 2022
  26 min
 • Livvakttjenesten

  Livvakttjenesten

  I denne episoden møter vi Atle og Mari som jobber på livvaktseksjonen i PST. I samtale med programleder Martin Bernsen forteller de om hvordan det er å jobbe som livvakter, hva de tenker om oppdraget sitt og hva som kreves for å være livvakt. Et lydklipp er hentet fra Lørdagsrevyen 5. september 2015: "Vi må alltid være på vakt".

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 24. mars 2022
  41 min
 • Hva truer Norge i 2022?

  Hva truer Norge i 2022?

  I anledning fremleggelsen av nasjonal trusselvurdering for 2022 er PST-sjef Hans Sverre Sjøvold tilbake i studio. Sammen med programleder Martin Bernsen oppsummerer han året som har vært og ser på trusselbildet for 2022. Trusselvurderingen i sin helhet er tilgjengelig på www.pst.no.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 11. februar 2022
  39 min