Podkast
psst.

psst.

PST

Politiets sikkerhetstjeneste håndterer de mest alvorlige truslene mot landets sikkerhet. Vi skal ivareta demokratiet. Men hvordan jobber landets sikkerhets- og etterretningstjeneste? Og hvem er menneskene som jobber her?


Vi inviterer deg nå med på innsiden.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Illegalister, droner og sprengte gassledninger. Hvordan beskytte våre verdier?

  Illegalister, droner og sprengte gassledninger. Hvordan beskytte våre verdier?

  I denne episoden snakker Dag som jobber med kontraetterretning i PST om hvordan ulike hendelser de siste månedene kan knyttes til uønsket- eller ulovlig etterretning mot Norge. Dag gir også tips og råd om hvordan virksomheter kan beskytte sine verdier bedre mot fremmede makter.

  Lydklipp fra NRK Dagsrevyen 27. september og 28. oktober.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 7. desember 2022
  28 min
 • PST om behov for lagring av åpen informasjon

  PST om behov for lagring av åpen informasjon

  Regjeringen vil gi PST flere hjemler for å avdekke ekstremisme, etterretning og terrorplanlegging. I denne episoden forteller og forklarer assisterende sjef Hedvig Moe om hvorfor PST har behov for å lagre informasjon fra åpne digitale kilder, og hvordan dette kan gjøres uten at det går på bekostning av ytringsfriheten og personvernet. Programleder er Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 6. desember 2022
  17 min
 • Konspirasjonsteorier

  Konspirasjonsteorier

  I denne episoden møter vi analytiker Caroline i kontraterroravdelingen i PST. Hun snakker om hvordan konspirasjonsteorier kan føre til radikalisering og vold. Programleder er Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST.


  Klipp:

  "What QAnon followers believe now", BBC News, 7. januar 2022


  "They Like Me Very Much: Trump Discusses The QAnon Conspiracy Theory Movement", NBC News Now, 20. august 2020   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 24. mai 2022
  24 min
 • Krig i Ukraina- hva har det å si for Norge?

  Krig i Ukraina- hva har det å si for Norge?

  Hvordan har etterretning blitt brukt både før og etter Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022? Hvilken betydning har krigen i Ukraina for trusselbildet mot Norge? I denne episoden har vi med oss saksbehandler Dag som arbeider med kontraetterretning. Han forteller blant annet om hvordan etterretning brukes i dag, og hvilke sektorer i Norge som er spesielt utsatt for ulovlig etterretningsvirksomhet i Norge. Programleder er Martin Bernsen.


  Lydklipp i episoden er hentet fra VG: Britisk etterretning om Mariupol: Russisk ledelse bekymret.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 26. april 2022
  26 min
 • Livvakttjenesten

  Livvakttjenesten

  I denne episoden møter vi Atle og Mari som jobber på livvaktseksjonen i PST. I samtale med programleder Martin Bernsen forteller de om hvordan det er å jobbe som livvakter, hva de tenker om oppdraget sitt og hva som kreves for å være livvakt. Et lydklipp er hentet fra Lørdagsrevyen 5. september 2015: "Vi må alltid være på vakt".

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 24. mars 2022
  41 min
 • Hva truer Norge i 2022?

  Hva truer Norge i 2022?

  I anledning fremleggelsen av nasjonal trusselvurdering for 2022 er PST-sjef Hans Sverre Sjøvold tilbake i studio. Sammen med programleder Martin Bernsen oppsummerer han året som har vært og ser på trusselbildet for 2022. Trusselvurderingen i sin helhet er tilgjengelig på www.pst.no.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 11. februar 2022
  39 min
 • Innsidetrusselen - hvordan unngå utro tjenere

  Innsidetrusselen - hvordan unngå utro tjenere

  Vi er tilbake! I første episode av sesong 2 ser vi nærmere på innsidetrusler. Hvem er egentlig innsidere og hvordan kan vi unngå at de skader oss? Med oss i studio har vi Kim, seniorrådgiver innenfor sikkerhet i PST, som blant annet forteller om hvordan virksomheter bør forholde seg til innsidetrusselen.

  Programleder er Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST.   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 27. januar 2022
  31 min
 • Spaning

  Spaning

  Vi runder av første sesong av «psst - på innsiden av PST» med en episode om spaning. Hva skal til for å bli spaner og hvordan foregår en hemmelig ransaking? Hør spennende historier fra en av våre ansatte.


  Programleder er Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 17. desember 2021
  28 min
 • Ikke-spredning og eksportkontroll

  Ikke-spredning og eksportkontroll

  Enkelte land jobber aktivt og kontinuerlig med å skaffe seg norsk teknologi og kunnskap for å utvikle og styrke sin militære kapasitet. For å lykkes, bruker de flere metoder mot norske virksomheter, blant annet ulovlig etterretning og spionasje. Hvordan jobber vi i PST med ikke-spredning og hva kan du gjøre dersom du tror at din bedrift er utsatt for et ulovlig anskaffelsesforsøk? André og Henning i PST gjester podkasten og forteller om ikke-spredning og eksportkontroll.


  Programleder er Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST. 


  Et klipp er hentet fra NRKs nyhetssending 19. Mai 2021: https://tv.nrk.no/serie/nyheter/202105/NNFA41021521/avspiller   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 2. november 2021
  32 min
 • Tips- og informasjonshåndtering i PST

  Tips- og informasjonshåndtering i PST

  Hva skjer med tips og informasjon som PST mottar? Gjest i studio er Arne Christian Haugstøyl, kontraterrorsjef i PST. Programleder er Martin Bernsen, seniorrådigver i PST.


  Vi er avhengig av god kontakt med befolkningen for å kunne avverge eventuelle terrorangrep mot Norge, trusler mot myndighetspersoner, spionasje eller spredning av masseødeleggelsesvåpen. Dersom du har tips kan du kontakte oss her: https://www.pst.no/tips-oss/  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 23. oktober 2021
  18 min