Teknologi og mennesker
#108: Byttet ut Netflix med spørretimen på Stortinget

#108: Byttet ut Netflix med spørretimen på Stortinget

Publisert 1. november 2022
41 min

Havbruksnæringen er en av våre store eksportsuksesser. I 2021 eksporterte vi norsk sjømat for en verdi av over 120 milliarder kroner. I tillegg skaper bransjen store ringvirkninger med næringsutvikling, arbeidsplasser og levende lokalsamfunn. 


Som samfunn sliter vi med en rekke utfordringer; alt fra energikrise, klimakrise, økende befolkning, dårlige utsikter for økonomi en til krig, mangel på mat, inflasjon osv. Dette er også utviklingstrekk som preger havbruksnæringen. 


Skal vi lykkes fremover, så må vi tenke nytt – og utnytte de superkreftene som finnes i næringen, teknologien og nasjonen Norge. 


Vi kommer ikke utenom politikk. Regjeringen foreslår å innføre grunnrenteskatt på havbruk fra 1. januar 2023. En av gjestene sier: «Jeg bryr deg null om hva de soser med i Oslo. Regjeringen ødelegger for dem som prøver å skape noe».


Vi tar debatten sammen med Roger Hofseth, gründer og CEO i Hofseth International AS, Dag Sletmo, rådgiver i DNB Seafood, og Per Helge Devold, styreformann i GATH og CMO i MMC First Process.


Programleder er Christian Brosstad, Atea Norge. 


Dette er et LIVE-opptak fra Atea Community i Ålesund 27. oktober 2022 med nærmere 350 deltakere.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.