Podkast
Ukens vintips med Svein

Ukens vintips med Svein

Finansavisen & Kapital

Hver torsdag deler vinjournalist Svein Vinofil Lindin tips til polets beste kjøp.  Med vinkelnere som Kristoffer Aga fra Re-Naa, Jon Trygve Hegnar fra Vinify/Hegnar Media, Simon Zimmermann og Ole Berg fra Fursetgruppen som sidekick, florerer det med vinkunnskap og knallgode tips. I tillegg dukker andre kjente fjes fra mat- og vinbransjen fra inn og utland innom.


Se episodebeskrivelsene for link til vinen på vinmonopolet.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Vinene som redefinerer Spania

  Vinene som redefinerer Spania

  Dagens tema er drikkevennlige viner fra Spania. Madrid er ikke nødvendigvis den første byen man nevner når det gjelder spansk vin. På besøk hos Svein er Juan Bulnes, som driver naturvinprodusenten Bernabeleva. 


  Med eldgamle vinstokker på over 80 år skaper Juan Bulnes fantastisk gode viner. Han tilhører den nye generasjonen vinmakere som satser på terroir-typiske viner fra lokale, spanske druer, uten klaring, filtrering eller kunstige tilsetningstoffer. En stil som får stadig nye tilhengere. Langt unna det man vanligvis forbinder med spanske viner.   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert i dag
  27 min
 • Vinene du må prøve fra California

  Vinene du må prøve fra California

  Svein har besøk av den dyktige eieren og vinmakeren Justin Tyler Willett i studio. Han er født og oppvokst i Santa Barbara i California. Som 22 åring etablerte han Tyler Winery i 2005. Justin er en av få vinmakere som har utviklet sin egen vingård med tilhørende økologiske vinmarker rundt. Til stor suksess. Hans nyeste prosjekt ble til i 2015. Mae Estate i Santa Rita Hills. I ukens podcast smaker Svein og Justin på 2019 årgangen. Den første årgangen fra denne eiendommen. Og det er stor grunn til å melde at vinene er svært gode. Svein faktisk ber lytterne kjenne sin besøkelsestid å skaffe seg flaskene. 


  Mea Estate Pinot Noir 2020 kr 880

  Mae Estate Chardonnay 2019 kr 880  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 23. mars
  35 min
 • - Bør man ha på smoking på seg når man drikker Bollinger RD 2008?

  - Bør man ha på smoking på seg når man drikker Bollinger RD 2008?

  Svein er på besøk i Stavanger igjen og sammen med vinkelnere Kristoffer Aga og Sander Johnsson på Re-Naa er målet klart. Som en av de første i verden smakes Bollinger RD 2008. Forventningene er høye. - Bør man ha på smoking på seg når man drikker Bollinger? Og hva er det som kjennetegner 2008 årgangen kontra andre årganger av Bollinger RD?De kunnskapsrike vinkelnere forteller villig vekk om små tips om hvordan man får den beste opplevelsen når kopler årgangschampagne til mat.  I tillegg har Svein med seg 2012 årgangen med Philipponnat Clos des Goisses, en vin som slippes på Vinmonopolet i mai, men kun i et lite antall på under 30 flasker. Kristoffer og Sander deler en oppskrift på tartar som passer helt utmerket til årgangschampagne.


  Bollinger RD 2008 kr 3519,50  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 16. mars
  38 min
 • På besøk hos Re-naa - To fantastiske viner

  På besøk hos Re-naa - To fantastiske viner

  På bakrommet på en av Norges beste restauranter Re-Naa har Svein satt seg ned med restaurantsjef og en av Norges beste vinkelnere Kristoffer Aga. Temaet er mat og vin, og hva man legger til grunn for å lage en helhetlig god opplevelse for gjestene sine. Hva er det som stemmer når alt stemmer og en vin kommet på vinpakke. Er det en følelse som bygger på erfaring? Svaret får du i podcasten. Kristoffer Aga oser av kunnskap og han har som vanlig plukket frem to favoritter fra vinkjelleren sin. 

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 9. mars
  24 min
 • Bonusepisode: Grandkjelleren åpner dørene til «Crazy Wine List»

  Bonusepisode: Grandkjelleren åpner dørene til «Crazy Wine List»

  Åpner de beste vinene

  Svein er på besøk hos vinkelner Ole Edvard Berg i Grandkjelleren i Oslo. Grandkjelleren huser tusenvis av flasker og er blant Norges største. 9.–11. mars foregår en de mest populære aktivitetene i året. Det store vinslippet ...


  Crazy Wine Week kan enkelt oppsummeres slik: Sørg for å komme tidlig, et hav av viner legges i en spesiell vinliste hvor Ole har, nesten mot sin vilje, lagt ut de aller beste kjøpene fra den enorme vinsamlingen. Kunnskapsrike Ole Edvard Berg trekker frem to prakteksempler på hva man bør forvente disse vinøse festdagene, og i kjent stil når de møtes, snakkes det om mye annet også.    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 8. mars
  32 min
 • En vinperle fra USA

  En vinperle fra USA

  Svein er på besøk hos vinkelner og eier Andreas Høgfeldt på vinbaren Oh Dear på Aker Brygge i Oslo. Oh Dear er en av de godt besøkte vinbarene i Oslo, ikke uten grunn. Stort vinkart og et bredt utvalg av spennende nye viner samt klassikere har funnet sitt publikum. Andreas har trukket frem en personlig favoritt, en nydelig leskende rødvin fra produsenten Trail Marker fra USA.Vinpraten handler litt om mye, men mest om om hva man kan forvente av en god vinbar og om man bør velge vinpakke eller ikke? Lytt, se og lær


  Trail Marker Santa Cruz Mountains Saveria Vineyard Pinot Noir 2019 kr 595


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 2. mars
  20 min
 • Imponerende vin fra Truls og Hellstrøm

  Imponerende vin fra Truls og Hellstrøm

  Den humørfylte duoen gjester podcasten denne uken. De er på nye eventyr, og denne gangen har de laget vin fra vakre Toscana. Valget av sted er langt fra tilfeldig og det har tatt dem tid å finne den rette vinen. Truls og Hellstrøm smakt seg gjennom et hav av forskjellige, potensielle viner. Her skulle alt klaffe, og målet var å finne noe som ville passe folk flest – noe folkelig og godt. Etter mye testing falt valget til slutt på en klassisk sangiovese-blend, også iblandet merlot. Resultatet lanseres på Vinmonopolet 1. mars. 

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 23. februar
  24 min
 • Derfor er norske Bibi Graetz verdens beste vinmaker

  Derfor er norske Bibi Graetz verdens beste vinmaker

  Få andre nordmenn, om noen, oppnår høyere poengsummer for sine viner enn Bibi Graetz. Allerede i 2003 ble hans vin Testamatta kåret til verdens beste vin i Bordeaux. Siden har anerkjennelsen blant vinkjennere bare vokst både i Italia og i verden ellers.


  Bibi Graetz lager på vinspråket det som kalles “supertoscanere” på Sangiovese-druen. Alle hans viner er økologiske, og produsert på druer fra eldgamle, høytliggende vinranker i åssidene rundt Firenze.


  Nå er Bibi Graetz i ferd med å skape seg nye horisonter. Med investeringer i 100 millioner- klassen har Bibi Graetz lagt alle eggene i én korg. – Nå er tiden inne for å bygge mitt og min families ettermæle.  Hør den spennende historien om kunstneren som ble vinmann, som ikke er redd for å utfordre verken Sassicaia eller Chateau Petrus om nødvendig


  Casamatta Rosso 2020 kr 165.-

  Bibi Graetz Testamatta 2020 kr 990.-

  Bibi Graetz Colore 2020 kr 2990.-  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 16. februar
  59 min
 • Zimmermans to personlige favoritter fra Tyskland og Napa Valley

  Zimmermans to personlige favoritter fra Tyskland og Napa Valley

  Simon Zimmermann gjester studio med to personlige favorittviner. Simon tar først for seg produsenten Weingut Robert Weil fra Tyskland. - Hans toppviner er verdt å kjøpe inn, spesielt med tanke på lagring forteller Simon. Vin nr to er en utradisjonell vin fra Napa Valley i California. 2019 årgangen med Mayacamas Merlot er ikke lett å få tak i, men vel verdt å jakte etter på Vinmonopolet.  Simon er aktuell med ny jobb og forteller litt mer hva som skjer i kulissene på Kastellet.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 9. februar
  38 min
 • Bonus-episode: Burgundslippet med Arne Ronold MW

  Bonus-episode: Burgundslippet med Arne Ronold MW

  Denne uken er det kun en ting som gjelder. Burgundslippet 9.februar. I studio har Svein og Jon Trygve en kjent personlighet i vinbransjen: Master of Wine Arne Ronold. Han har smakt vin fra burgund på bred basis siden 1982. Arne tar en grundig gjennomgang av årgangen og hva du kan forvente av den på smak og kvalitet. Hva bør kjøpe fra burgundslippet? Du kan dypdykke i Arnes vurderinger her og lese Sveins artikkel og vurderinger her.


  Arne Ronold trekker spesielt frem disse to vinene


  15306701 Jadot Cote de Nuits-Villages Vaucrain 2020 kr 399,70


  15218501 Corton Bressandes Maratray-Dubreuil kr 712,30  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 6. februar
  29 min