Haill og Knall-podden

Haill og Knall-podden

Haill og Knall
Kristine Thybo Hansen og Robert Bjørklund fra Haill og Knall snakker om jakt, fiske, friluftsliv, hunder og mat.

Få bonusinnhold med Patreon

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Spotfiske etter sjøørret og "den magiske trekilosgrensa"

  Spotfiske etter sjøørret og "den magiske trekilosgrensa"

  Sjøørretfisket løsnet endelig for oss og det ble brutt flere magiske kilosgrenser i helga!

  Vi diskuterer om fluevalget kan være forskjellen på himmel og helvete og du får høre om hva som skjer i vår lille gjeng når bare halvparten av oss får fisk på kroken...

  Sankekrigen fortsetter og vi har prøvd ut en ny art, nemlig den beryktede brennesla. Den ble et hyggelig bekjentskap for oss!

  Den neste uka skal vi prøve ut en ny vekst som kan spises.


  Takk for at du hører på podden! Besøk gjerne nettbutikken vår og finn ditt nye fluefiskeutstyr, telt eller ullundertøy der. Husk at du som patreon får inntil 20% rabatt hos oss! Samtidig gir du et viktig bidrag til produksjonen av podden.

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert mandag
  53 min
 • Sanketid, hundeutstilling og vaderlekkasje

  Sanketid, hundeutstilling og vaderlekkasje

  Folkens! Det er tid for å sanke fra naturens skattekammer! Vi nevner kjapt geitrams, surgress, gressløk, brennesle og ikke minst, vårt nye bekjentskap, struseving! Vi synes det er utrolig spennende og morsomt å finne nye vekster å prøve ut på kjøkkenet :D


  Om halvannen uke er alle hundene påmeldt årets første utstilling. Vi snakker litt om forventninger og oppkjøringsperioden slik den fortoner seg for Kristine. Dette blir Klopps første, og Fights siste, utstilling.


  I ukas mathøydepunkt får du dommen etter steking av torskekjaker med (en halv) medaljong. Og du får høre om en litt uvanlig fisk som har begeistret Kristine.


  Husk å abonner på podcasten vår og følg oss i sosiale medier. Vi runder snart 7000 følgere på Facebook, så om du ikke allerede følger oss: feel free :)

  Send oss gjerne spørsmål eller tilbakemeldinger, og liker du å høre på podden setter vi stor pris på om du blir patreon og støtter produksjonen :)

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 29. mai
  57 min
 • Gåsefiasko, sjøørretsuksess og torskekjakeamatør!

  Gåsefiasko, sjøørretsuksess og torskekjakeamatør!

  Snøen tiner og vi er kommet til den tiden på året igjen:

  Den tiden da søppelet tiner fram igjen! Og den tiden da høstens avling må i jorda, enten det er grønnsaker eller poteter.

  Og den tiden da sjøørreten igjen nærmer seg høysesongen igjen.

  Vi skal naturligvis innom alt dette og mye mer i dag, OG du får hemmeligheten bak perfekte fiskekaker (som vi hadde gitt opp i fjor)!


  Husk å abonner på podden og følg oss i sosiale medier.

  Og liker du å høre på oss setter vi utrolig stor pris på om du også vil støtte oss som Patreon.


  Vi høres igjen om en uke :)

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 22. mai
  48 min
 • Monstertorsk, knølhval og havets lake

  Monstertorsk, knølhval og havets lake

  Den travle vårperioden er over oss, og følelsen av å ikke strekke til på noen fronter er til å ta og føle på. Tidsklemma har festet sitt klamme grep og vi vet ikke helt hva som skal, eller må, prioriteres. Hvordan skal man sjonglere ønsket om isfiske, sjøørretfiske, havfiske, husmaling og andre nødvendige gjøremål?

  Samtidig er denne perioden en viktig matauktid for oss. Og i det siste har det jagge blitt mye deilig mat i fryseren! Stemmer det at fisken er dårlig i måneder uten R i seg?


  Om et par dager er det nasjonaldag igjen, og vi ønsker deg en strålende 17. mai-feiring!

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 15. mai
  55 min
 • En ny jeger er født, og sesongpremiere i fjæra

  En ny jeger er født, og sesongpremiere i fjæra

  I helga har vi hatt besøk av Roberts sønn, og han fikk være med på skadefelling av gås på søndag. Han fikk til og med være skytter. Vi tror en ny jegerspire er født!

  Etter en lang vinter er det deilig å endelig kunne børste støvet av fluestanga igjen! Vi har hatt sesongpremiere i fjæra!

  Vil du høre hemmeligheten bak en nydelig hamburger? Det får du høre mer om i "ukas mathøydepunkt".


  Husk å abonner på podden og stikk gjerne innom nettbutikken vår og gjør deg kjent med våre produkter. Husk at som patreon får du inntil 20% rabatt på nesten alt du handler hos oss!

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 8. mai
  43 min
 • Isfiske er drittkjedelig! Neida. Joda. Neida...

  Isfiske er drittkjedelig! Neida. Joda. Neida...

  Det er sesongskifte på gang, fra vinter til vår. Da kommer et av Kristines vakreste våreventyr, nemlig skadefelling av gås. Hør hvordan det gikk i dagens episode.

  Våren har også, innimellom, med seg godt vær som gjør det usannsynlig deilig å ligge på fjellet og fiske på isen. Nå er jo ikke isfiske det mest spennende vi kan gjøre, men innimellom blir det svært morsomt! Du får (nesten) hele historien i dag...


  Vil du prøve ut langtidsstekt gåsebryst? Her er oppskriften vår fra i fjor.

  Og vil du prøve sausen til stekt rødfisk? Her er Gladkokkens oppskrift.

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 2. mai
  55 min
 • Trøndelag, foredrag og Storlidalsprøve

  Trøndelag, foredrag og Storlidalsprøve

  "Vi har hatt en fantastisk påske med mye sol, ski og god mat. Vi gleder oss til å dele noen av våre favorittøyeblikk ble deg. Jakten i Storlidalen var også en opplevelse vi sent vil glemme, og vi skal fortelle mer om vår jaktprøve og de flotte naturopplevelsene vi hadde.

  Kristine har også tatt steget ut og holdt sitt første foredrag, og vi er spente på å høre mer om hvordan det gikk.

  Bli med oss på en ny episode av Haill&Knall-podden!"


  Dagens intro er skrevet av snapchats My AI som vi måtte teste. Kanskje kan den brukes til ufattelig mye forskjellig? Den er iværtfall ikke helt ubrukelig til å fortelle deg hva du har i vente, den er nok ganske dekkende for dagens episode - bortsett fra at vi ikke har jaktet...


  Ta turen innom nettbutikken vår og bestill deg det nye snøret LTS Zalt intermediate. Vi gleder oss veldig til vi får det i hus :)

  Vil du booke Jegertvillingene, Kristine og Johanne, til å holde foredrag? Eller vil du annonsere i podcasten?

  Ta kontakt med oss på mail: post (at) haillogknall.no.

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 24. april
  1 t 1 min
 • 71 grader nord-avgjørelse, båndtvang og påskeplaner

  71 grader nord-avgjørelse, båndtvang og påskeplaner

  Søndag gikk finalen i 71 grader nord team av stabelen og vi fikk se en nervepirrende avslutning på Kristine og Johannes eventyr. Selv om seieren ikke kom hjem til Nordreisa, har nok jentene sjarmert hele landet og en stor heiagjeng :) Med dette setter vi strek for "71"-praten for denne gang.


  De siste dagene har vært preget av stor rasfare og mange fatale snøskred rundt oss. Med slike forhold må aktiviteten også tilpasses for å unngå å havne i farlige situasjoner. Dette medførte for vår del at jaktprøven i helga ble avlyst for vår del og at vi har holdt oss på flatmark - i tillegg til å måke snø naturligvis...

  Og youtube-sangen "Snøholl" som vi snakket om i dagens episode finner du her.


  Vi har rundet 1. april, noe som medfører båndtvang i hele landet. I hele landet faktisk. Og når du har hørt sangen i linken over, så skjønner du kanskje hvorfor vi er litt småkritiske til nettopp denne bestemmelsen. Og for å pepre såret litt, så er det faktisk også et bålforbud som trer i kraft om snaue to uker...


  Vi tar oss en bitteliten påskeferie fra podden, satser på at storrøya er bitevillig, og er tilbake igjen med ny episode tirsdag 18. april. Fram til da kan du kose deg med alle patreonepisodene vi har laget siden starten. Vi kan friste med blant annet egen brevdue- og gordonsetterepisode, to episoder med "fra valp til jakthund", pukkellaks og stengt elv i Reisaelva og mye mer. Du finner alle på vår patreonside.


  Vi oppdaterer naturligvis sosiale medier gjennom påsken, så husk å følg oss der og abonner på podden.


  Inntil vi høres igjen: Ha en riktig god påske!

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 3. april
  51 min
 • NM vinter på Andøya og finale i 71 grader nord

  NM vinter på Andøya og finale i 71 grader nord

  Den siste uka har vi vært på reisefot og deltatt på NM vinter for stående fuglehunder på Andøya. En prestisjefull konkurranse hvor mange av de beste hundene i landet møtes til vennskapelig dyst.


  I 71 grader nord team er finalistene klare og vi kan endelig gratulere Kristine og Johanne med strålende innsats! Den neste uka blir det finaleetappe og det hele avgjøres søndag kveld.


  Vil du bli patreon og støtte produksjonen av podden, setter vi veldig pris på det! Trykk på linken under for å finne ut mer :)

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 27. mars
  57 min
 • Arnøyprøven: Når rullegardinen går ned!

  Arnøyprøven: Når rullegardinen går ned!

  Helga har vært fylt med jaktprøve på Arnøya. Det har vært masse jobb, masse glade mennesker, flotte terreng, jegermiddag, sosialt og så videre!

  Og det har vært viktig læring... Når rullegardinen går ned og noen kommer med "velmenende råd" er det ikke så lett å ta til seg, særlig ikke for følelsesmennesket Robert...

  Men, det har vært oppturer også ute i jaktprøveterrengene. Klopp har gjort sine saker godt hele helga og hun begynner nå å bli en topp jakthund! Det gleder oss veldig :D


  Neste helg er det NM vinter på Andøya og forhåpentligvis kommer neste episode fra Hurtigruta på tur hjem.  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 20. mars
  1 t 25 min