Podkast
Haill og Knall-podden

Haill og Knall-podden

Haill og Knall
Kristine Thybo Hansen og Robert Bjørklund fra Haill og Knall snakker om jakt, fiske, friluftsliv, hunder og mat.

Få bonusinnhold med Patreon

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Toppjakt i Sverige

  Toppjakt i Sverige

  71 grader nord team er inne i sin andre uke på skjermen. Kristine gir oss sine tanker rundt ferden så langt.

  Sist helg tok vi en langhelg i Sverige for å debutere som toppfugljegere. Vi har sett masse film og lest mye om temaet, så nå var det dags for å prøve ut dette selv også! Er det virkelig så enkelt som det ser ut som på film, må man være kamuflert fra topp til tå og er trærne fulle av tiur helt i toppen? Dette er noe av det vi har gjort våre egne erfaringer på nå.

  Vi sitter igjen med mange inntrykk og mange erfaringer og lysta på flere turer til Sverige er definitivt tilstede.


  Ikke glem ny quizrunde torsdag 2. februar! Hold av et par timer fra kl 1845.

  Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev for å få nyheter rett inn i mailboksen din. Trykk her for å melde deg på.


  Denne uka har vi faktisk bikket 70 patreons! Vi mangler nå kun 29 stykker for at vi skal kunne sende avgårde fluefiskepakken vår til en av dere :D

  Framover vil vi lage mer innhold for deg som patreon og vi vil fokusere spesielt på filmer. Det håper vi vil falle i smak :)

  Har du lyst å være patreon, men ikke bli snakket om i podden? Gi oss beskjed, så lar vi deg være patreon i stillhet ;)

  Trykk her for å bli patreon.

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 30. januar
  51 min
 • Maaemo - Norges beste restaurant!

  Maaemo - Norges beste restaurant!

  Vi har endelig lekt med bryllupsgaven vi fikk, nemlig et besøk på Maaemo, landets eneste trestjerners michelinrestaurant! Det ble en opplevelse for historiebøkene, og i dag tar vi deg med inn i denne spektakulære restauranten. Du får svar på (nesten) alt du trenger å vite om Maaemo.


  På torsdag var det sesongpremiere på 71 grader nord team, med påfølgende premierefest og rød løper. Vi snakker litt om hvordan dette var og du får høre mer om hva som skjedde da Kristine ble grepet av panikkangst før første etappe kom skikkelig igang.


  Som vanlig har vi også litt av hvert og i dagens episode ser vi på om det faktisk kan være en bestand av gullsjakal under oppseiling i Nordreisa. Eller er det bare den store reven som fortsatt vanker i skogen rett bak huset vårt?


  Ikke glem ny quizrunde torsdag 2. februar! Hold av et par timer fra kl 1845.


  Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev for å få nyheter rett inn i mailboksen din. Trykk her for å melde deg på.

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 23. januar
  54 min
 • Reprise: Karl-Petter Yeong - et villmarksliv

  Reprise: Karl-Petter Yeong - et villmarksliv

  Kristine er dessverre blitt syk, så dagens episode blir et gjenhør med en av de første patreonepisodene vi laget hvor Karl-Petter Yeong var på besøk. For noen av dere blir det en liten reprise, mens for de fleste andre en ny episode.

  Vi håper dette er en fin erstatning for den ordinære episoden, så satser vi på at Kristine er på beina igjen ganske kjapt!


  Vil du sjekke ut ullklærne fra Woolpower, finner du de her. Husk at som patreon får du rabatt på alt i nettbutikken vår :)

  Vi setter veldig pris på om du vil bidra til denne, og øvrige, produksjoner vi driver med. Bli vår neste patreon her.

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 16. januar
  140 min
 • Sesongpremiere: Nytt år, nye muligheter! Gledelista for 2023!

  Sesongpremiere: Nytt år, nye muligheter! Gledelista for 2023!

  Endelig sesongpremiere etter en deilig juleferie!

  I dagens episode tar vi en kikk inn i krystallkula og tenker litt på ting vi gleder oss til å oppleve i 2023. Det er fint å mimre, slik vi gjorde i sesongavslutningen sist, men du verden hvor deilig det er å tenke framover til alt man gleder seg til! Det gir en egen energi!

  I ukas mathøydepunkt finner vi ut av om julematen trumfer alt, eller om "hverdagsmat" kan hamle opp med ribbe, pinnekjøtt og kalkun.

  Vi ønsker tre nye patreons velkommen til oss og gjettekonkurransen fra i fjor er nullstilt. Hvem er best å gjette bosted på våre kjære patreons i denne sesongen?


  Vi minner om at vi trekker ut en heldig patreon som får bli med oss på tur om vi skulle være så heldig å nå 150 patreons! Det blir en valgfri jakt- eller fisketur hvor alt dekkes av oss. Vil du bli patreon og være med å bidra til podcasten ++, så kan du trykke her.


  Vil du være med på vår neste quizkveld, kjører vi ny runde torsdag 2. februar. Sett av et par-tre timer med morsom kunnskapskamp sammen med oss. Mer info kommer :)

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 9. januar
  51 min
 • Sesongavslutning - oppsummering av årets høydepunkter

  Sesongavslutning - oppsummering av årets høydepunkter

  Det er straks jul og 2022 er snart historie. I sesongens siste episode av Haill og Knall-podden tar vi et tilbakeblikk på året som er gått. Hvilke hendelser og opplevelser er det verdt å dvele litt ekstra ved og sette inn i minnebanken for årene som kommer? Som oftest er det snakk om høydepunkter som havner i den banken, men kan det også hende at noen lavepunkter kan havne på samme konto?


  Selv om vi tar ferie fra podden blir det ikke bare juleribbe og pinnekjøtt gjennom jula. Sett av torsdag 29. desember da vi arrangerer direktesendt julequiz på Youtube-kanalen vår. Følg også med i våre sosiale medier for oppdateringer med arrangement og annen info. Gjør deg klar og inviter venner, familie og nabolag til litt julemoro sammen med oss. Husk å last ned Kahoot-appen.


  Vi vil benytte anledningen til å takke så mye for at du lytter på podcasten vår! Vi er tilbake med en ny sesong på nyåret :)

  Ha en riktig god jul, så høres vi igjen i 2023!

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 19. desember 2022
  76 min
 • Hvalsafari

  Hvalsafari

  I dagens episode får du bli med på hvalsafari med verdens vakreste kulisser! En utrolig opplevelse som anbefales for alle som har muligheten.

  Du får også høre hvorfor 12. desember for alltid vil være en merkedag på Kristines primstav.


  Vi har endelig fått lov å selge Laika hundekløv i nettbutikken vår. Et fabelaktig og enkelt kløv med svært høy kvalitet! Er du vår patreon får du inntil 20% rabatt i nettbutikken. Er du ikke patreon allerede kan du trykke her for å bli det. Samtidig er du med i premietrekninger når vi har det, OG ikke minst har du mulighet til å vinne en helg hos oss med jakt eller fiske. Les mer på vår patreonside.

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 12. desember 2022
  45 min
 • Årets julegavetips, naturens lysshow og høstens største bomtur

  Årets julegavetips, naturens lysshow og høstens største bomtur

  Det er straks jul, og tradisjon tro får du noen fine julegavetips fra oss - i stor grad myntet på folk som liker det naturen har å by på. Men, de kan naturligvis også gis til andre, såpass universell er noen av tipsene.

  Helga ble brukt på hare- og rypeøya, Arnøya, hvor både jakt og julebord var på timeplanen. Dette ble, jaktmessig, høstens største bomtur. Likevel fikk vi et fabelaktig høydepunkt på tampen av lørdagen :)


  Trekningen av premier for november ble foretatt i forrige uke og vinnerne er:

  Kalender: Jim Thorsen

  Kalender: Line Mårvik Pettersen

  Haill&Knall-lue: Tom Elvevoll

  Jegertvillingenes kokebok: Gunnar Kikut

  Fluestang: Ulrik Dahl Brøndbo

  Vi gratulerer så mye!


  Ta gjerne en titt i nettbutikken vår, kanskje finner du noen julegaver der også. Husk at som patreon får du inntil 20% rabatt på alle varer i nettbutikken (unntatt allerede nedsatte varer). Bli patreon ved å trykke her.  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 5. desember 2022
  64 min
 • Herr og fru, hvetebrødsdager og jervebesøk

  Herr og fru, hvetebrødsdager og jervebesøk

  Endelig kan vi titulere oss som herr og fru på ordentlig. Bryllupet er unnagjort og hvetebrødsdagene er her.

  Forrige mandag ble det ingen podcastinnspilling siden Robert lå skinnflat på sofaen med langt over 39 i feber. I dag er formen bra og vi har kvesset våpnene for en trivelig ettermiddag i studio.

  Kristine har fått smake Murphys lov slå til for full kraft, vi har hatt høstens definitive mathøydepunkt og mørketida er over oss her nord.


  Tirsdag trekkes vinnerne av give-away'en vi har gående denne måneden. Vil du ha lodd i trekninga, må du skynde deg å bli patreon allerede nå. Samtidig bidrar du med et lite månedlig beløp til produksjonen av podden og det øvrige vi styrer med. Trykk her for å bli patreon.

  Husk at om vi skulle nå 150 patreons, trekker vi ut en av dere som får bli med oss på en weekend med jakt eller fiske :)


  Vi har fortsatt noen kokebøker som er signert av både Kristine og Johanne. Vil du sikre ditt eksemplar kan du trykke deg inn i nettbutikken vår.

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 28. november 2022
  47 min
 • Når man ikke har tid til å være ute

  Når man ikke har tid til å være ute

  Vi har nok alle, en eller flere ganger i livet, blitt grepet av tidsklemma og prioriteringens klamme nakkegrep. Når du egentlig helst vil være ute og gjøre det du liker best, men blir spist opp av de daglige gjøremål og tidsfrister. Slik har det vært i det siste for oss, og da er det fint å kunne lufte tankene for hverandre.

  Det som likevel aldri endrer seg er et av primærbehovene våre; mat. Det har vært en god matuke og vi drar fram hver vår terningkast fem-opplevelse!

  Som vanlig blir det også masse digresjoner i alle retninger og vi kjente på det, etter at episoden var ferdig innspilt, at vi var litt lettere i hodet :D Vi må bare takke så mye for at vi har noen å "prate til", nemlig deg som lytter på! Uten deg hadde vi nok neppe fått "luftet ut"...


  Vi minner om vårt nye patreon-mål: Klarer vi 150 patreons tar vi med en av dere på en jakt- eller fiskehelg sammen med oss i Nordreisa!

  Har du lyst å være med, må du bli patreon. Det gjør du enkelt ved å trykke her.

  I månedsskiftet har vi også en give-away med fem premier som trekkes ut blant fem patreons. Premiene er fluestang, to naturfotokalendere, en kokebok og en Haill&Knall-lue.


  Det minker godt med kokebøker i garasjen, men vi har fortsatt masse igjen! Besøk nettbutikken vår og bestill dine eksemplarer i dag :)


  Neste gang vi høres er vi blitt herr og fru på ordentlig. Fram til da, ha en fin uke!

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 14. november 2022
  54 min
 • Vinn jakt- eller fiskehelg sammen med oss!

  Vinn jakt- eller fiskehelg sammen med oss!

  Vinn tur sammen med oss!

  Vi har lagt til et nytt patreonmål hvor vi tar med oss en av de som er Haill&Knall-patreon på jakt- eller fiskehelg i vår bakgård. Klarer vi å nå 150 patreons trekker vi ut en vinner blant dere som får være med på valgfri jakt- eller fisketur. Du velger selv om du vil bli med på storrøyejakt om sommeren eller småviltjakt om høsten! Vi håper dette blir en realitet og gleder oss til å vise fram Reisadalen på sitt beste :D


  I dagens episode er vi innom både bjørnespor, gaupespor og jervespor, rypejakt i skjømninga, dieselpriser, elbiler osv osv.

  Vi svarer på lytterspørsmål om navnevalg på valp - vi drodler værtfall litt rundt temaet. Hvordan kan man tenke når man skal velge navn på det kommende familiemedlemmet?


  Vi har trukket vinner av forrige give-away: Jim Thorsen ble den heldige patreonen som får to Jegertvillingenes kokebok i posten ganske snart. Gratulerer så mye!

  Vi kjører en ny give-away i november og har hele fem premier som skal trekkes ut blant fem av våre patreons:

  1 fluestang - LTS Predator kl. 8/9

  2 Nord-Troms kalendere fra den anerkjente naturfotografen Jan R Olsen.

  1 Jegertvillingenes kokebok

  1 valgfri Haill&Knall-lue

  Trekningen gjøres i begynnelsen av desember.


  Vil du bli med i patreon-gjenget vårt og bidra med en liten slant hver måned? Vi setter veldig pris på hver og en av dere! Som en liten gjenytelse får du eksklusivt innhold kun for patreons, være med i premietrekninger og får rabatter i nettbutikken vår.

  Trykk her for å bli vår neste patreon :)

  Få bonusinnhold med Patreon

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 7. november 2022
  50 min