Podkast
Hjernemos

Hjernemos

Jan-Erik Synnes, Mona Øwre, Rohan Sandemo Fernando
90% tull - 10% gull. Hjernemos er en underholdningspodcast der diskusjonen mest sannsynlig sporer helt av. Jan-Erik, Mona og Rohan tar for seg både aktuelle og helt malplasserte tema i håp om forenlig opplysning.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Hus og hjem

  Hus og hjem

  Hjernemos - podkastenes svar på Super Mario Brothers (+Toad) - snakker denne uken om sine respektive hus og hjem, og fremtidige planer for disse. Mona har kjøpt noen kubikkmeter med luft, Rohan har slengt seg på visningstoget og Jan-Erik har innsett at å være huseier fører med seg merarbeid. I løpet av episoden lanserer vi hele to nye segmenter som begge trenger nye jingles (merkelig nok ville Jan-Erik IKKE redigere denne ukens episode). Det hele sporer selvfølgelig helt av, og vi finner ut at Mona planlegger forsikringssvindel, Jan-Erik har plutselig blitt podkastens egne motepoliti, og Rohan er redd for å gi blodet sitt til Skynet når han handler på Kiwi.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 14. august 2022
  56 min
 • The Return of Hjernemos

  The Return of Hjernemos

  Ny sesong! Men hva skjedde egentlig med slutten på den forrige? I denne episoden prater vi litt om hvorfor vi måtte ta den lengste episode-pausen så langt i Hjernemos' historie, samt oppsummer sommerens oppturer og noen få nedturer. Vi har også brukt sommeren på å bygge ambisjoner, så vi har også nyheter om kommende episoder! Denne uken har vi også en gjest i studio! Det er riktig nok en fransk bulldog som for det meste kun bidrar med en pipende tennisball, men det teller likevel! Velkommen tilbake til podkasten som stadig forsøker å finne seg sjæl, og en kjæreste til Rohan <3 <3 (han kan forøvrig nås på telefon +815 815 815 815)


  DISCLAIMER: Denne episoden er redigert av Jan-Erik! OMG! Han holder sine løfter! Eventuelle klager på endret lyd kan sendes på telefaks.


  Squeak Squeak!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 7. august 2022
  55 min
 • Apekopper og syndebukker

  Apekopper og syndebukker

  I denne episoden kjører Jan-Erik og Rohan duett, og det blir skikkelig guttastemning i studio. Neida. Joda. Rohan åpner episoden i forbausende godt humør, helt til vi kommer inn på ukens tema, nemlig apekopper, blodgivning og stigmatisering. Har media skylden for å spre frykt og egge opp folkemassene til å spre hat om utsatte grupper? Siden vi begge har lettere ptsd etter forrige globale pandemi så må de to guttene jobbe hardt for å bygge hverandre opp igjen etter dette noe lettere infiserte temaet (pun intended). I løpet av episoden lurer vi også på hva Mona egentlig har som fraværsgrunn. Skyter hun AG3 på landsskyterstevne? Bygger hun vikingskip i Tønsberg? Vi lurer også på hva man egentlig skal kalle en person som har gjennomgått vasektomi, og Jan-Erik skryter av å ha fått 30 orgasmer på resept.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 5. juni 2022
  55 min
 • Eurovision 2022

  Eurovision 2022

  Mai er måneden hele Europa og Australia feirer Eurovision. Hjernemospanelet har tradisjon tro gjort et enormt forskningsarbeid, og leverer i denne spesialepisoden anmeldelser av samtlige låter som deltar i finalen 14. mai. Vi har selvfølgelig veldig sterke meninger, men da slipper du å gjøre opp tanker selv! Årets Eurovision Song Contest byr på et stort utvalg av mumling, girl power, folk rock, bittelitt politikk og veldig mye tull og fjas. Hjernemos - The Sound of Beauty.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 13. mai 2022
  95 min
 • Monstertruck Mayhem (m/Eliane Wergeland)

  Monstertruck Mayhem (m/Eliane Wergeland)

  Ok. Har vi en Destiny's Child-situasjon i hjernemos? I denne episoden har vi tuppa Jan-Erik ut og fått inn vår helt egen "Michelle", nemlig yoga-økonomen Eliane Wergeland - og hun viser seg å både kunne synge rent og nesten klare å holde kustus på Mona (selverklært Beyonce) og Rohan (tok til takke med Kelly). Trenger du å podkastinere? Da bør du legge alle viktige deadliner til side og høre på denne episoden hvor vi blant annet snakker om hvordan Mona siden sist har sett døden i fjernlysene på Monster Truck stevne på Bjerke travbane. Vroom vroom.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 8. mai 2022
  43 min
 • Påskekrim med Hjernemos' Radioteater: Concerto Gross-o (bonusepisode)

  Påskekrim med Hjernemos' Radioteater: Concerto Gross-o (bonusepisode)

  Her kommer vi poppende opp av påskeegget for å gi dere en helt spesiell gave på selveste påskeaften! Etter fjorårets braksuksess med Hjermemos' radioteater er vi nok en gang tilbake med en påskekrim som får blodet til å fryse til is i årene dine! Bli med mesterdetektiv og trombonevirtuos Frida Frøysen Friis der hun løser en grufull og makaber mordgåte på Den Norske Opera & Ballett. Alle rollene er (dessverre?) spilt av oss, manuset er det ingen som tør å vedkjenne seg. God påske alle sammen ^^

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 16. april 2022
  29 min
 • Påsken fritt etter hukommelsen

  Påsken fritt etter hukommelsen

  Påsken er en lang og flott tradisjon vi har hatt helt siden 70-tallet, og vi syntes derfor det var på sin plass å ta for oss påskeevangeliet i denne episoden, fritt etter hukommelsen. Foruten evangeliet tar vi også opp spennende spørsmål som: Tok Jesus avspasering i de inneklemte dagene? Burde vi egentig feire påske hele året? Trenger verden flere høytidsrelaterte kolleksjoner på nytelse.no? Skal Rohan få seg jobb som Regjeringens gossip girl? Og hva er egentlig likheten mellom Jesus og Voldemort?


     Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 14. april 2022
  54 min
 • Danskebåt til begjær og besvær

  Danskebåt til begjær og besvær

  I denne maritime episoden forteller Mona (nokså slått ut av tunge smertestillende) om sine siste eventyr på Danskebåten - et sosialantropologisk studie av nærmest institusjonelle dimensjoner. Vi prater om alt fra lugarstandard til sjøsyke til hvilken båt som egentlig er best av Crown og Pearl. I tillegg roter vi oss bort i en merkelig samtale om hvorvidt The Rock ville fungert godt som tannlege, og som alltid når The Rock blir nevnt sporer det helt av. Jan-Erik røper også at han har boller i ovnen!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 9. april 2022
  54 min
 • Ungdommen nå til dags (m/Conrad Synnes a.k.a. SØNN)

  Ungdommen nå til dags (m/Conrad Synnes a.k.a. SØNN)

  Denne uken gjestes vi av en vaskeekte Gen Z-er i studio, og ikke nok med det, gjesten er till og med Jan-Eriks førstefødte! I dette spennende møtet mellom to generasjoner går det opp for de geriatriske millenialene i panelet at vi kanskje begynner å bli ganske gamle. Heldigvis får vi mange gode tips og triks til å forstå ungdommen nå til dags. I løpet av samtalen får du blant annet svar på disse spørsmålene: Hvilken generasjon er egentlig mest traumatisert? Hva er verst av krig og barne-tv på 80-tallet? Kommer Hjernemos endelig til å forstå TikTok, og hvem legger seg egentlig tidligst: 16-åringen eller 40-åringen?

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 27. mars 2022
  57 min
 • Just the two of us: et pre-apokalyptisk studie i avsporing

  Just the two of us: et pre-apokalyptisk studie i avsporing

  I denne noe pre-apokalyptiske episoden har Rohan og Mona blitt overlatt til seg selv, mens Jan-Erik ikke har dratt til krigen, men til Kongsberg. Som erfarne lyttere vet er det Jan-Erik som bruker å holde kustus på Hjernemospanelet, så dette er en episode som både inneholder hummer og kanari og ganske mye annet rart. Men for deg som foretrekker the real Hjernemos 4dx experience så er dette som julaften. Vi lover! I løpet av episoden innser vi at vi må ta ut pensjonssparingen før verden går til helvete, bruker merkelig mye tid på å diskutere Linni Meisters opphav og skjulte talenter, og ikke minst avslører vi Monas nyoppdagede musikalsk talent.


  Synes du dette bare ble ræl? Fortvil ei! Vi har vikarene klare dersom Jan-Erik har forlatt oss for godt. Kandidatene røpes i løpet av episoden.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 18. mars 2022
  60 min