Podkast
Mammaliv – Et hverdagssirkus

Mammaliv – Et hverdagssirkus

Moderne Media

Med barn i huset, er gode, lange samtaler en sjeldenhet. De dype tankene, latterkrampene med andre voksne, diskusjonene om oppdragelse, parforhold, og livet generelt hører med til unntakene. Har du savnet å lytte til en podcast som tar opp refleksjoner og dagligdagse gleder og utfordringer for oss med skolebarn? Trenger du et pusterom mellom lekser, aktiviteter og gjøremål? 

Trine og Marte diskuterer og forsøker å løse små og store verdensproblemer, alene eller med gjester. Bli med i samtalen da vel..... 

Alle episoder

 • 118 - Det går til helvete...

  118 - Det går til helvete...

  Marte har skjønt at hun må jobbe med viljestyrken og her er alle råd dyre....eller ubrukelige. For klarer vi egentlig å lære oss disiplin?
  Publisert 25. januar
  37 min
 • 117 - Bedre enn før og konseptet overnatting

  117 - Bedre enn før og konseptet overnatting

  Trine og Marte prøver å løse en utfordring fra en lytter som leder oss til om vi er bedre foreldre enn våre egne?
  Publisert 18. januar
  41 min
 • 116 - Å drikke eller ikke drikke

  116 - Å drikke eller ikke drikke

   Trine og Marte evaluerer arbeidet med mål for året. Har de klart å holde på planene – eller sliter de med å komme i gang?

  Og Trine er stressa for at Marte ikke har begynt å planlegge konfirmasjon. Og skal man da drikke eller ikke drikke? Det er det store spørsmålet.

  Publisert 11. januar
  39 min
 • 115 - Nytt år og gamle nyttårsforsetter

  115 - Nytt år og gamle nyttårsforsetter

  Trine og Marte oppsummerer de beste lærdommene fra juleferien og diskuterer om det er verdt å ha mål og nyttårsforsetter. For hjelper det egentlig eller er det bare mål som holder i januar før de går i glemmeboka? For hva skal egentlig til for å holde på de gode vanene vi lengter etter i desember.
  Publisert 4. januar
  41 min
 • Publisert 21. desember 2022
  34 min
 • 113 - Lærere, fenrik og boksetrenere

  113 - Lærere, fenrik og boksetrenere

  Trine og Marte har brukt de siste ukene på å oppdatere seg på ungdomsskole pensum og i uken episode diskuterer de hva vi foreldre kan lære av fenriker og boksetrenere.
  Publisert 14. desember 2022
  42 min
 • 112 - Julestri, i-landsproblemer og søken etter harmoni

  112 - Julestri, i-landsproblemer og søken etter harmoni

  Er det mulig å møte julen med lave skuldre og avklarte forventninger egentlig? Med adventstiden i gang kjenner Trine og Marte allerede litt på julestresset og prøver å finne løsninger for både det og julenissen...bland annet.

  Publisert 7. desember 2022
  44 min
 • 111 - Et lykkelig liv?

  111 - Et lykkelig liv?

  Trine og Marte har kommet over forskning som forteller oss hvordan vi kan leve lykkelige liv. Det må jo være verdt å få med seg...
  Publisert 23. november 2022
  35 min
 • 110 - Dilemmaer, ødelagte hus og tipping

  110 - Dilemmaer, ødelagte hus og tipping

  Trine har hatt hjerte i halsen, Marte føler huset raser sammen og sammen løser de noen dilemmaer som de mest sannsynlig aldri får oppleve uansett.
  Publisert 16. november 2022
  42 min
 • 109 - Rollemodeller, usynlige kvinner og kleskoder

  109 - Rollemodeller, usynlige kvinner og kleskoder

  Trine og Marte møter stadig på nye dilemmaer i oppdragelsen. I ukens episode diskuterer de gode rollemodeller, usynlige kvinner og om vi egentlig burde sette regler for hva barna og ungdommene skal få lov å kle seg i?

   


  Publisert 9. november 2022
  36 min