Podkast
Sunnmørsball

Sunnmørsball

Sunnmørsposten
Vi snakker med spillere og trenere i fotballklubber på Sunnmøre om alt fra dagliglivet som spiller - til store strategiske spørsmål for klubbene. Tips og tilbakemeldinger: sport@smp.no

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Offensiv fotball, utskjelling og grisetakling

  Offensiv fotball, utskjelling og grisetakling

  I årets andre utgave av Sunnmørsball er det AaFKs nye assistenttrener, Marius Bøe, som slippes løs i studio. 41-åringen forteller om samarbeidet med Lars Arne Nilsen, utfordringene han ser, forventningene rundt at det skal spilles offensiv fotball og hvordan han synes det ser ut på treningsfeltet. 


  Assistenttreneren gir oss noen artige tilbakeblikk til sine første år som fotballtrener, der han gjorde flere feil. En av dem var å slakte laget sitt i lokalavisa, mens han en annen gang forlot ei trening fordi han var så sint på spillerne sine.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 3. februar
  31 min
 • Kamikaze-tips, overgangsmarkedet og Yttis-parodi

  Kamikaze-tips, overgangsmarkedet og Yttis-parodi

  I årets første utgave av Sunnmørsball hiver vi oss rett inn i et kamikaze-tips rundt hvor vi mener AaFK står akkurat nå. En av gjestene i studio mener AaFK ser ut som en nedrykkskandidat, fordi de har mistet spillere og bare fått inn én erstatter. Og hva med AaFKs strategi på overgangsmarkedet: Er det for stor gjennomtrekk og for kortsiktig tenkning? Studio er også innom hvordan AaFK bør jobbe med så mange unge spillere på kontrakter, og en i studio mener Hopland bør ha like høy lønn som kapteinen. 

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 18. januar
  34 min
 • Kontraktsforlengelse, urettferdig kritikk og millionsalg

  Kontraktsforlengelse, urettferdig kritikk og millionsalg

  I årets 15. utgave av Sunnmørsball har Kristian Stenerud og Oddbjørn Lie fått med seg AaFK-sportssjef Bjørn Erik Melland i studio. Vi snakker om Lars Arne Nilsens kontraktsforlengelse, der Sunnmørspostens fotballekspert stusser på at kontrakten bare forlenges med ett år. Melland mener AaFK-treneren fikk urettferdig mye kritikk i høst, i en perioder der laget gjorde det bra.


  Sportssjefen bekrefter også at to spillere på utgående kontrakt er ferdige i klubben, og han svarer på hvilke posisjoner han mener de må styrke seg gjennom vinterens overgangsvindu. Melland går også inn på hvor mange titalls millioner han tror det er mulig å selge spillere for de fem neste årene. Og kunne AaFK ha gjort et Hamdallah-kjøp neste år?  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 10. desember 2022
  33 min
 • Grytebust

  Grytebust

  I årets 14. utgave av Sunnmørsball har Kristian Stenerud og Oddbjørn Lie fått med seg Sten Grytebust, som tidligere denne uka fortalte om at han gir seg på landslaget etter ni år. Han forteller om tiden på landslaget, der han ble grillet av Drillo om geografi da han kom inn på sin første samling. Og ikke minst: Hvordan var det å være på landslaget med verdensstjernen Haaland?


  Keeperen forteller også om hvordan det var å gå fra FC København til AaFK, der han mener det var som å komme inn i et galehus da situasjonen var ganske spesiell. Grytebust er også åpen om hvodan han taklet sin første store motgang i Danmark, det å gå glippa av Champions League i år, kravene han har satt i AaFK-garderoben, potensialet som ligger i klubben og en litt spesiell Sopranos-tur til New York.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 10. november 2022
  39 min
 • Er AaFK for kjedelige å se på?

  Er AaFK for kjedelige å se på?

  I årets 13. utgave av Sunnmørsball har Kristian Stenerud og Oddbjørn Lie fått med seg tidligere AaFK-spiller, og nåværende AaFK Fortuna-trener, Frode Fagermo.

  Her snakker vi om AaFK er for kjedelige å se på, hva vi tror om de kommende kampene, Nikolai Hoplands utvikling, et mulig samarbeid mellom Hødd og AaFK, Hødds store opprykkssjanse og AaFK Fortunas opprykksdrøm neste år.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 19. oktober 2022
  35 min
 • To klubblegender

  To klubblegender

  I årets tolvte utgave av Sunnmørsball har Kristian Stenerud og Oddbjørn Lie fått med seg AaFK-legendene Amund Skiri og Tor Hogne Aarøy i studio. Duoen, som jobber i AaFKs utviklingsavdeling, forteller om hvordan de jobber med unge spillere i klubben, hva som er målet med AaFK 2 og hvilke trenerambisjoner de har.

  Vi får også servert en rekke røverhistorier fra gamle dager. Stikkord her er nakenløping, dugnad som parfymeselger, horribel hårfarging og rundluring av avis.   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 29. september 2022
  37 min
 • Kristoffer Barmen

  Kristoffer Barmen

  Sunnmørsposten er tilbake med årets ellevte utgave av Sunnmørsball. Denne gangen har Kristian Stenerud og Oddbjørn Lie fått med seg Kristoffer Barmen i studio. 

  Vi snakker blant annet om Barmens framtid i AaFK, fortiden i Brann, formasjonsbyttet mot Strømsgodset og det spesielle bildet av Lars Arne Nilsen og printeren fra Deadline Day som skapte trøbbel. Gjennom spørsmål fra de tidligere lagkameratene Jonas Grønner og Sivert Heltne Nilsen, får vi historiene om da Barmen ble stoppet av russisk grensepoliti på vei til fotball-VM, hans forhold til crocs og hva som skjedde da han prøvde bikram yoga i Brann.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 9. september 2022
  37 min
 • Poengjakten

  Poengjakten

  Sunnmørsposten er tilbake med årets åttende utgave av Sunnmørsball etter en litt lang ferie. Denne gangen har Kristian Stenerud og Oddbjørn Lie fått med seg Simen Rafn i studio, som stilte opp på kort varsel da vår opprinnelige gjest hadde glemt seg. Vi snakker blant annet om AaFKs jakt etter forsterkninger, den tunge perioden på banen, kontraktsforhandlinger, lønnsforskjeller og hva som skjer i de neste kampene. Vi er også innom det som rører seg i fotballen på Sunnmøre bak AaFK.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 22. august 2022
  40 min
 • Salg av nøkkelspillere

  Salg av nøkkelspillere

  Sunnmørsposten er tilbake med årets sjuende utgave av Sunnmørsball. Denne gangen har Kristian Stenerud og Oddbjørn Lie fått med seg Karl Oskar Fjørtoft og Erling Ytterland i studio. Vi snakker blant annet om AaFKs seier mot Strømsgodset, prioriteringen av lokale spillere framover, Kristoffer Barmens offensive tankegang og hva klubben bør gjør med Sigurd Haugen og Isak Dybvik Määttä i sommer. Vi snakker også om hvordan det går med lagene fra Sunnmøre i 2. divisjon og nedover.

  PS: Denne episoden ble spilt inn før det ble kjent at Sigurd Haugen er på veg til dansk fotball.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 6. juli 2022
  34 min
 • Landslagskeeperen

  Landslagskeeperen

  Sunnmørsposten er tilbake med årets sjuende utgave av Sunnmørsball. Denne gangen har Kristian Stenerud og Oddbjørn Lie fått med seg landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand i studio. Vi snakker om AaFKs siste kamp, kampene som kommer, den alvorlige skaden Fiskerstrand pådro seg, EM-sluttspillet som glapp, utviklingen i kvinnefotballen og mulighetene for et AaFK Fortuna-comeback.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 21. juni 2022
  34 min