Podkast
Hestenes klan

Hestenes klan

Live Bonnevie
Norges største podkast om hester og hestefolk! Forfatter Live Bonnevie gir deg en ny episode om menneskets viktigste venn hver mandag kl. 06.00!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • 131- Refleksjoner II

  131- Refleksjoner II

  Så utrolig mye hestene kan lære oss om balansen mellom å lede og å veilede, mellom å være og å gjøre og mellom å gire oss opp og gire oss ned.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 30. januar
  18 min
 • 130 - Hestekvinner snakker om hest II

  130 - Hestekvinner snakker om hest II

  -Det er verdifullt å være sammen med hesten og at det å være sammen er nok. Det åpner også for at man kan utforske ting sammen med letthet. Og når hesten selv velger oss, møtes vi på et dypere nivå, sier den danske treneren Katrine Buur i denne episoden, hvor vi også snakker om frihet som ideal og hva frihet egentlig er. Foto: Tales by Sipo  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 23. januar
  32 min
 • 129 - Refleksjoner

  129 - Refleksjoner

  - Fornuftig bruk av tiden mellom gode samtaler om hest, er ofte å reflektere over samtalene i etterkant, og holde dem opp mot sine egne erfaringer og perspektiver.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 16. januar
  6 min
 • 128 - Hestekvinner snakker om hest

  128 - Hestekvinner snakker om hest

  - Allerede som tenåring kan det bli vanskelig å holde fast i den intuitive kontakten med hesten, men vi ikke kan møte hesten som noe annet enn oss selv. Vi kan ikke kopiere andre. Vi må lære å stå i vårt eget lys, sier den danske treneren Katrine Buur. Foto: Tales by Sipo  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 9. januar
  34 min
 • Hvem skal blåse i fløyta?

  Hvem skal blåse i fløyta?

  FEI nyter ikke lenger den nødvendige tilliten fra publikum til å selv få bestemme hva som er akseptabel straff for en hest på et stevne som foregår på norsk jord. Skal hestesporten overleve må den slutte å grave sin egen grav og begynne å bygge broer det er mulig å ferdes på...  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 2. januar
  6 min
 • REPRISE: På settet til Kampen om Narvik

  REPRISE: På settet til Kampen om Narvik

  Det er viktig å inngå klare avtaler og aldri gå å kompromiss med hva hesten er komfortabel med, når man trener hest for film. I realiteten har hesten bare ett sikkerhetsnett under innspillingen og det er treneren. De 150 andre menneskene på settet har sine egne jobber å ivareta, og de færreste av dem har fantasi til å forestille seg hvordan et byttedyr i fluktmodus oppfører seg.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 27. desember 2022
  38 min
 • 127 - På gjenhør!

  127 - På gjenhør!

  Episoder som har gjort inntrykk, tre gode bøker, levende bilder og kunsten å trykke pause av og til.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 19. desember 2022
  6 min
 • 126 - Lets talk about scentwork

  126 - Lets talk about scentwork

  - Offering our horses scentwork and exploration exercises not only reduces stress and make them more confident. It can also be a brilliant tool when horses struggle with what we often refer to as behaviour problems, says the Dutch trainer Rachaël Draaisma.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 12. desember 2022
  41 min
 • 125 - Møt Peder Fredricson

  125 - Møt Peder Fredricson

  - Nesten alle våre hester går uten sko, og siden vi gikk over til å holde hestene barfot har veterinær-utgiftene blitt halvert, sier den svenske topprytteren Peder Fredricson, som tok gull i lagkonkurransen og individuelt sølv under OL i Tokyo i 2021.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 5. desember 2022
  37 min
 • 124 - Livet som groom

  124 - Livet som groom

  - Jobben min er å sørge for at hestene har det så bra som mulig. Det innebærer blant annet å følge rutinene de er vant til hjemmefra og fungere som hestenes personlige assistent, sier Madelene Nord, som passer på hestene til sprangrytteren og verdensstjernen Peder Fredricson.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 28. november 2022
  19 min