Podkast
Økonominyhetene

Økonominyhetene

Finansavisen
Økonominyhetene fra Finansavisen oppsummerer Oslo Børs, makroøkonomiske og politiske hendelser - hver dag. Podcasten er ledet av Marius Lorentzen, Stein Ove Haugen og Trygve Hegnar kommenterer markedet, makroøkonomiske og politiske hendelser. I tillegg inviterer vi dagsaktuelle gjester fra næringslivet i studio.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Hegnar slakter politisk laksesprell, Scatec-sjefen rydder og boligprisene overrasker

  Hegnar slakter politisk laksesprell, Scatec-sjefen rydder og boligprisene overrasker

  – Det er en stygg sak, politikerne skjønner ikke hva som foregår, sier Trygve Hegnar når han skal oppsummere ukens laksespetakkel som har utspilt seg i avisspalter og på børs. Vi ser også nærmere på de ferske boligpristallene og hører fra Eiendom Norge-sjef Henning Lauridsen, vi diskuterer konkursen i Flyr og hva det har å si for Norwegian og vi hører fra Scatec-sjef Terje Pilskog. Han leverer svakere tall, mindre utbyttet, men holder også på med å rydde i balansen. Vi runder av med en bilprat med Håkon Sæbø. «Mil etter Mil»-programlederen har prøvekjørt BMWs elektriske slagskip i møte med Kong Vinter.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 3. februar
  31 min
 • Børsmorgen: Scatec rydder i balansen, NRC tar krisegrep og Silicon Valley-giganter skuffer

  Børsmorgen: Scatec rydder i balansen, NRC tar krisegrep og Silicon Valley-giganter skuffer

  Markedet sender både fornybaraksjen Scatec og togaksjen NRC kraftig ned og vi forklarer deg hvorfor. Analysejsef Jørgen Bruaset i Nordea Markets snakker om ryddingen som skjer i Scatec og om de kan bli rammet av presset som nå slår inn i havvind. Han deler også sin vurdering av den politiske filleristingen lakseaksjene får og hva Equinor og Aker BP kan komme med neste uke. Sammen med aksjekommentator Karl Johan Molnes ser vi også på resultatvarselet fra NRC og hvorfor så mange ble skuffet over tallene fra Amazon, Apple og Alphabet.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 3. februar
  31 min
 • Telenor-opptur, mer laksekrøll og PGS-sjefen mener vi bare har sett starten av oljerallyet

  Telenor-opptur, mer laksekrøll og PGS-sjefen mener vi bare har sett starten av oljerallyet

  – Vi er tidlig i syklusen, sier PGS-sjef Rune Olav Pedersen om oppturen i seismikk. Han kommer til studio for å fortelle hvor mye fart det er i oljeselskapene som ikke er børsnotert, hvor stort havvind og karbonfangst kan bli og om han tror PGS og Shearwater får ha seismikkflåten får seg selv for evig. Vi snakker også med Telenors finansdirektør Tone H. Bachke og infrastrukturdirektør Jannicke Hilland. Telegianten suste opp på børs da kvartalsrapporten hverken viste noen store tap, nedbemanninger eller andre dårlige nyheter – bare mer utbytte, milliarder fra fibersalg og prognoser om mer vekst i år. Så bra gikk det ikke for Horisont Energi. Hør mer om det og Shells rekord i dagens sending.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 2. februar
  37 min
 • Børsmorgen: Europris og Telenor overrasker, Fed øker og Engebøgruven trenger penger

  Børsmorgen: Europris og Telenor overrasker, Fed øker og Engebøgruven trenger penger

  – Han vet nok hva som kommer, sier sjefstrateg Anders Johansen i Danske Bank om USAs sentralbanksjef og fredagens jobbtall. Vi holder rentenachspiel etter Fed-møtet i Børsmorgen og spør også hva Den europeiske sentralbanken vil gjøre på sitt møte torsdag. Sammen med aksjekommentator Karl Johan Molnes fordøyer vi også kvartalsrapportene fra Telenor og Europris, samt at vi ser nærmere på de voldsomme kursutslagene i Horisont Energi og Rec Silicon.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 2. februar
  37 min
 • Energikommisjonen med hårete mål, brutal skilsmisse i Barentshavet og Rec-eufori

  Energikommisjonen med hårete mål, brutal skilsmisse i Barentshavet og Rec-eufori

  Konkursen i Flyr ble raskt overskygget av nyheter Energikommisjonen og fra Equinor og Vår Energi, som skiller lag med ammoniakkpartneren Horisont Energi i Barentshavet. Den nyheten knakk aksjen, samtidig som Rec suser oppover og er Børsens mest omsatte aksje etter kontraktsnyheter fra Korea. Mer om det, krisen i Dof og ikke minst Norges energifloke blir det mer om i denne sendingen. Vi snakker med lederen av Energikommisjonen, NHH-professor Lars Sørgard, NHOs viseadministrerende Anniken Hauglie, LO-sekretær Are Tomasgard og kraftbransjens øverste talskvinne: Fornybar Norge-sjef Åslaug Haga. Får vi nok kraft og hvor må vi kutte? Må industriarbeidsplasser, klimamål, naturvern eller ønsket om billig energi gi etter for å løse utfordringene våre?

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 1. februar
  42 min
 • Børsmorgen: Flyr-konkurs, Rec-fest og skilsmisse i Horisonten

  Børsmorgen: Flyr-konkurs, Rec-fest og skilsmisse i Horisonten

  Vi kaster oss over en sjelden tettpakket nyhetsdag der vi ser nærmere på konkursen i Flyr, hva det vil si for Norwegian, hva Rec egentlig sier i kontraktsmeldingen som sender aksjen til værs og skilsmissenyheten som sender Horisont Energi rett i gulvet. Med i sendingen er flyanalytiker og konsulent Hans Jørgen Elnæs, investeringsøkonom Mads Johannesen og aksjekommentator Karl Johan Molnes.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 1. februar
  36 min
 • Børssmell for Oljefondet, lånekutt i Schibsted og flytopper om 2023

  Børssmell for Oljefondet, lånekutt i Schibsted og flytopper om 2023

  – Det er litt strekk i laget, sier Avinor-sjef Abraham Foss og bemanningsgründer Espen Høiby, adm. dir. i AAP Aviation, som er gjester i sendingen. Vi snakker om utsiktene for luftfarten i 2023 og om bemanningsproblemene kan skygge for oppblomstringen etter pandemien. Vi ser også nærmere på tapet til Oljefondet i fjor, rekordene til oljeselskapene Exxon og Okea, samt det nyeste grepet Schibsted tar for å øke lønnsomheten.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 31. januar
  31 min
 • Børsmorgen: Okea-sjefen på kjøper'n og Ford kutter elbilpriser

  Børsmorgen: Okea-sjefen på kjøper'n og Ford kutter elbilpriser

  – Slike transaksjoner er alfa omega, sier Okea-sjef Svein J Liknes om oppkjøpet fra Wintersahll han gjorde før jul – og betalte kontant. Mer om pengene som renner inn, hvorfor det er dyrt å låne og hvordan selskapet skal nå vekstmålene i år blir det mer om i januars siste Børsmorgen. Aksjekommentator Karl Johan Molnes ser også nærmere på Fords priskutt på elbilen Mach-E og tallene fra halvlederselskapet NXP, samtidig som vi venter spent på nyheter fra kriserammede Flyr.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 31. januar
  27 min
 • Null og Niks til Flyr-eierne, DNBs nye laksevri og nordisk luftfart henger etter

  Null og Niks til Flyr-eierne, DNBs nye laksevri og nordisk luftfart henger etter

  – Flyr-aksjonærene blir nullet ut, sier sjefredaktør Trygve Hegnar etter nyheten fra Flyr om at de ikke har klart å hente mer penger. Vi får også besøk i studio av NHO Luftfart-sjef Torbjørn Lothe, som sier at skandinavisk og nordisk luftfart ligger bak mange av sine europeiske konkurrenter – hvertfall hvis man sammenligner situasjonen her hjemme med hva aktører som Wizz Air, Easyjet og Raynair sier i sine kvartalsrapporter. Han snakker også om regjeringens nye luftfartsstrategi. I tillegg til flynytt, så preger lakseaksjene nyhetsbildet igjen. Denne gangen er det en ny rapport fra DNB Markets om lakseskatten som setter fart i flere av aksjene.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 30. januar
  29 min
 • Børsmorgen: Flyr-plan i vasken, Tesla-rally og Fed kommer med slegga

  Børsmorgen: Flyr-plan i vasken, Tesla-rally og Fed kommer med slegga

  – Smellen kommer onsdag, advarer aksjekommentator Karl Johan Molnes før rentemøtet i USA. Da tror han det blir stopp på den voldsomme oppturen i aksjer som Tesla, Lucid og BuzzFeed, som vi diskuterer med investeringsdirektør Robert Næss i Nordea. Vi ser også nærmere på hva som kan skje med Flyr nå som selskapets finansieringsplan har gått i vasken, de ferske tallene fra Ryanair og hvorfor ChatGPT er det nye krypto - sett i daytradernes øyne.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 30. januar
  35 min