Podkast
Psykodrama

Psykodrama

Acast & Ole Christoffer Ertvaag, Per Kjerstad
To skuespillere og kompiser med tvangstanker, OCD, temperament, helseangst, flyskrekk og generell hypokondri som prøver å hjelpe hverandre så godt de kan. Velkommen.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Selv om jeg bærer deg, så bærer du meg. Gjest: Erlend Osnes

  Selv om jeg bærer deg, så bærer du meg. Gjest: Erlend Osnes

  Per og Olec er tilbake i studio. Det snakkes om forrige ukes takeover, at dommedagsklokken er stilt frem og Olec har funnet en avokado et sted han ikke vil finne en avokado. Og vi har gjest! Han er komiker, podcaster og tidligere yrkesoffiser og ambulansesjåfør. I en særdeles sjenerøs, morsom og åpenhjertig samtale så deler han sin historie om hvordan det er å være på bunn, og sakte men sikkert finne ut hva som gjør deg glad og lykkelig. Det snakkes om alkohol, familie og alt mellom. Den fantastiske Erlend Osnes er på besøk! Velkommen!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 1. februar
  81 min
 • PsykoWives-takeover! Med: Åse Godal og Gina Fjellheim Kjerstad

  PsykoWives-takeover! Med: Åse Godal og Gina Fjellheim Kjerstad

  Per er på reise i Nord-Norge og vi overlater studio til våre bedre halvdeler. Åse snakker om å gå Olec i næringen, hvor dårlig han egentlig er på eksponeringsterapi og hvem som er best på fest. Gina måtte kaste Per ut av sykehuset på grunn av at han var for kjærlig og mener at Per overdriver sitt eget bidrag til morgenrutinen. Det snakkes også om hvilke egenskaper de hels skulle sett at sine menn hadde, og ting de er mer eller mindre stolte av. Og Gina har skrevet nydelig dikt! Velkommen!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 25. januar
  78 min
 • Så lenge man ser kul ut, så kan man ha maten hvor man vil.

  Så lenge man ser kul ut, så kan man ha maten hvor man vil.

  Per har allerede glemt nyttårsforsettet sitt, og mener at han kunne dominert i Mesternes Mester. Han har også stappet masse mat i bokseren sin og ikke spist opp alt. Han kommer med noen historier fra nudiststranden og kommer med et ønske om at folk skal bli bedre til å gå på toalettet. Olec har lest mer skremselsstoff i avisene, og funnet ut at det som hjelper mot én sykdom, ikke er så bra for en annen. Han kommer også med en teori om hvorfor vestlendinger ser kulere ut enn østlendinger. Per lanserer at Olec skal dra på ferie med Gina og vi diskuterer om det finnes mange swingers der ute. Velkommen!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 18. januar
  56 min
 • Glass i steinhus, uten selvkritikk.

  Glass i steinhus, uten selvkritikk.

  Vi har en del å gå gjennom. Per er irritert på maten han kjøper, har prøvd en ny sport og er bitter på en tur Olec skal ta uten ham. Han sønn har også kommet med en refleksjon som har satt seg. Olec kommer med en teori om at Per er en dårlig reiseplanlegger, er tilbake i frykten for sykdom og syns det er ubehagelig å spise kylling i nærheten av undulatene. Det har vært premiere på Evy og Alltid, og premierefesten har ført til at Olec vurderer å slutte med alkohol. Det diskuteres hvorfor folk kaster så mye stein i glasshus, inkludert oss selv. Det snakkes også om at nesten alle andre dyr på jorden kan banke oss. Velkommen!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 11. januar
  54 min
 • Løft blikket og rens halsen. SESONGPREMIERE!

  Løft blikket og rens halsen. SESONGPREMIERE!

  Vi er i gang igjen! Nytt år, nå sesong! Per har hatt en strabasiøs ferd gjennom landet og hisset på seg folk både på tur og retur. Han forklarer hvordan nisseproblemet ble løst, hvor mye han har drukket i julen og hvordan han skal gå inn i året som et bedre menneske. Olec lurer på om Sølvguttene og Nidaros Guttekor er to rivaliserende gjenger. Apropos, han har også fått seg ny vennegjeng. Han oppsummerer også hvordan det har gått med psyken i ferien og hvordan det går med fuglene. Det snakkes også om å kutte ned på forbruket. Velkommen!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 4. januar
  45 min
 • JULESPESIAL/SESONGAVSLUTNING

  JULESPESIAL/SESONGAVSLUTNING

  Vi lar skravla gå for å lage julestemning på selveste julaften. Det snakkes om løst og fast, om nordnorske anekdoter, hvorfor folk stikker ting inn i kroppsåpninger og alt i mellom. Enten du er alene, med dine beste folk eller trenger en pause fra maset, så holder vi praten gående i et par timer. Alt du trenger å gjøre er å slappe av, og la to uferdige, rare og påståelige menn si masse rare ting de ikke alltid kan stå inne for. Per ser lyst på året som kommer, selv om han er irritert på ting som har vært. Blant annet at han ble tvunget til å kjøre rundt med reinsdyrhorn på bilen. Olec deler et fantastisk kamel-råd han har fått fra en kollega og forteller om når han var 5 år og drakk masse sherry. Vi diskuterer hvem som skriver horoskoper, deler våre beste og verste juleminner og masse mer. Takk, velkommen og god jul!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 24. desember 2022
  124 min
 • Øre, nese og den kollektive glede

  Øre, nese og den kollektive glede

  Vi er alene i studio. Per adresserer at han har fått kjeft i kjølvannet av forestillingen vår. Han er sliten inn til beinet, men har allikevel takket ja til å jobbe i romjulen, og mener at det ikke er så farlig å være sliten. Han har blitt veldig tynn og selv om han trener mye så er han redd for at det er sykdom. Han deler også litt om hvor viktig det var å dele når han var langt nede. Olec er veldig opptatt av de tette bihulene sine, uten å helt vite hva en bihule er. Han snakker om at de skal få fugler hjemme, unnskylder seg for at han har vært hyklerisk og han kommer også med en teori om livet selv, om hva livet er. Det deles også en irritasjon angående folk som sier at «katta er ute av sekken». Og vi googler oss selv. Velkommen!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 21. desember 2022
  48 min
 • LivePod fra Stavangeren! Gjest: Sven Nordin

  LivePod fra Stavangeren! Gjest: Sven Nordin

  Det er en glede å ønske velkommen til vår første Live-Pod! Med et fantastisk publikum i salen snakker vi om våre uker, våre frykter og hvordan vi føler det går. Per snakker om at han dro over til Oslo for å drikke en flaske vin, han får gåsehud av seg selv og Olec har en frykt for julesanger. Det deles også ymse historier fra en angstfull fortid. Og vi har selvfølgelig gjest! Han forteller om sin egen OCD, hvor den kommer fra og hvordan den er i dag. Han forteller om sitt eget tellesystem og hvordan han teller både seg selv og rommet. Vi diskuterer forholdet til alkohol, redselen for å bli syk og om alt var bedre før. Vi har besøk av selveste Sven Nordin! Per har selvfølgelig dikt til folket og det deles med salen hvor vi føler vi står og hva vi har fått ut av denne reisen til nå. Hjertelig, hjertelig velkommen til vår LivePodcast fra Stavangeren Revyscene!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 14. desember 2022
  83 min
 • Å navigere i humorens farvann. Gjest: Henrik Fladseth

  Å navigere i humorens farvann. Gjest: Henrik Fladseth

  Per har tilbragt natten i tigerstaden, og tatt seg noen enheter. Julen gjør at Olec sine tvangstanker kjører avgårde, fordi han mener det både er den lykkeligste og tristeste høytid. Han har også fått besøk av en svart katt inn på soverommet, og tolket det som et dårlig tegn. Og vi har gjest! Komiker, skuespiller og podcaster Henrik Fladseth er på besøk. Vi snakker om det å bli far, kjærligheten til å gå på en snurr og hvordan det er å navigere i dagens humormiljø. Hva er lov å spøke med? Hva er ikke lov? Hva er han redd for? Han er sur fordi det han sier ikke skaper debatt og han reflekterer litt rundt reisen han har hatt til der han er i dag. Velkommen!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 7. desember 2022
  81 min
 • Blodbad i baren.

  Blodbad i baren.

  Per har hatt et såre kjør, og Olec innrømmer at han var litt bekymret. Det har også vært en storstilt innflytningsfest i de nye lokalene deres, og det endte i blodbad. Per er også imponert over sin venn, av hvordan han angrep festen. Han vurderer også å få seg en tatovering. Olec har mye vondt i ryggen, og er redd for at det er noe alvorlig. Han er også redd for spysyken om dagen. Per snakker om den gangen han satt i gang en het debatt om sitt eget barns fødsel er gyldig fravær for far. Vi snakker også om hvor vanskelig det er å unngå å se på fotball-VM, og har fått et tips om hva vi kan gjøre for å gjøre julaften litt mindre ensom for noen. Og, vi snakker om Olecs frykt for blod. Velkommen!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 30. november 2022
  47 min