Sømmelig

Sømmelig

Tanja Andreeva & Mari Melilot
En podkast om søm av synerder for synerder. Tanja Andreeva og Mari Melilot skravler i vei om sømmelige temaer hver uke. Bli med i syklubben vår!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Hei juni!

  Hei juni!

  Denne episoden åpner med tidenes kattenytt fra Mari: kattunger! De fleste har kanskje fått det med seg allerede, men her kommer i alle fall oppdateringen. Tanja har nettopp spilt inn digitalt kurs til Ametyst-kjolen, men fikk umiddelbart lyst til å nerde videre på sømmer og lommer, så ny kjole er på gang. Mari bobler over av energi og syr flere plagg med korte tidsfrister. Mai og juni bringer med seg mye energi og kreativitet, og dermed flere gode historier på vranga. Bli en skytsengel eller støttekontakt hvis du vil ha enda mer fjas, nerding, rants og gode historier fra Mari og Tanja. Du finner oss på: patreon.com/sommelig.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert onsdag
  1 t 0 min
 • Lytterspørsmål om stretch og faste spalter

  Lytterspørsmål om stretch og faste spalter

  I denne episoden svarer vi på spørsmål fra en lytter. Hun lurer på hva man skal se etter når man kjøper stoffer med stretch. Hva gjør man med en kjole som har sirkelskjørt i stretchstoff som siger? I skammens skuff har Mari hentet frem utklippede deler til en jakke i nydelig ull-crepe. Episodens feil handler også om denne jakken. I kattenytt får vi en oppdatering fra Tanja, og inspo kommer denne gangen fra en av våre følgere. God lytt!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 24. mai
  51 min
 • Ny krage og anorakk i dry oilskin

  Ny krage og anorakk i dry oilskin

  I ukas episode går Tanja gjennon reparasjon av en sommerbluse. Kragen hadde fått strykebobler av limstoffet på innsiden, og Tanja valgte å sprette av hele kragen og lage nytt design på hele blusen. Mari er ferdig med anorakken i dry oilskin, og deler erfaringene med å sy i dette nye materialet. Til slutt blir det en sjokkerende oppdatering i kattenytt. God lytt!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 10. mai
  49 min
 • Lytterspørsmål og faste spalter

  Lytterspørsmål og faste spalter

  Vi starter episoden med å svare på lytterspørsmål om passform. Mari har kjøpt dry oilskin-stoff og skal sy seg en sommer-regn-anorakk-med-hette-uten-fôr. Foreløpig er mønsterdelene klippet ut og hun deler erfaringene sine så langt. Grønn glede denne gangen er den nye stoffbutikken Kupp i Oslo. Her selges overskuddstoff fra møbelindustrien. Vi runder av episoden med ukas feil (knapphull!) og litt kattenytt. God lytt!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 26. april
  1 t 8 min
 • Lytterspørsmål om redesign

  Lytterspørsmål om redesign

  I denne episoden svarer på spørsmål fra en av våre lyttere. Kristina lurer på om vi har noen tanker om redesign og upcycling? Gjett om vi har! Noen kaller det "gjenbruksverdenens fast fashion", mens andre ser det som en måte å redde verden fra søppel. Lytt til episoden og hør hva vi tenker om emnet.


  Vi snakker også om sesong 2 av Next in fashion som vises på Netflix. Noen blir inspirert og noen blir så opprørt at de må slå av. Vi har også kommet oss gjennom Skammens skuff og gjort noen feil.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 12. april
  1 t 8 min
 • Skapet fullt med Mari

  Skapet fullt med Mari

  Skapet fullt er tittelen på den nye boka til Mari. Dette er ikke en bok spesielt for syere, men for alle som ønsker å rydde, sortere og få oversikt i egen garderobe. Kapitlene er delt opp slik at de bygger på hverandre og leder deg gjennom ryddingen steg for steg. Mari forteller om innholdet og prosessen med boka, og hvordan det har vært å skulle utgi den selv. God lytt!


  Takk til Synnøve Ovrid for musikk og Animaskin for klipp.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 23. mars
  1 t 0 min
 • Skravletime

  Skravletime

  Ukas episode kommer dagen etter 8.mars og vi håper alle hadde en bra dag i går. Vi kommer så vidt innom temaet, men ikke like mye som tidligere år. Denne uka blir det mest grønn glede og litt sømnerding på en sidesøm i skjørt. God lytt!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 9. mars
  54 min
 • Bokbad med Ingunn Birkeland

  Bokbad med Ingunn Birkeland

  I ukas episode snakker vi med Ingunn Birkeland om hennes nye sybok Syr. Ingunn forteller om prosessen og hvordan boka ble til. God lytt!

  -

  Takk til Synnøve Ovrid for den fine musikken og Animaskin for bra klipp.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 23. februar
  1 t 1 min
 • Sømmelig inspo og søm

  Sømmelig inspo og søm

  I ukas episode snakker vi om å sy bare for egen glede. Mari forteller om den sjokkoransje snekkerbuksa og Tanja nerder på håndsøm. Vi har med de faste postene inspo, skammens skuff og grønn glede. Og slenger på siste kattenytt på slutten. God lytt!


  Takk til Synnøve Ovrid for den nye fine musikken og Animaskin for bra klipp.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 9. februar
  1 t 6 min
 • Sømmelig prat med lytterspørsmål

  Sømmelig prat med lytterspørsmål

  Ny episode med ny intromusikk! Fine Synnøve Ovrid har oppdatert kjenningsmelodien til Sømmelig podkast og vi er sååå fornøyd. Håper dere også liker den. Siden det ble mye bissnissprat i forrige episode, så blir det mer syprating denne gangen. Mari har innsett at skammens skuff har blitt til skammens arkiv og jobber seg gjennom det. Vi svarer på lytterspørsmål om passform og tar gjerne i mot flere spørsmål om alt mulig sømmelig. Ukas tips og inspo er også med. God lytt!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 26. januar
  45 min