Podkast
Stormkast med Valebrokk & Stordalen

Stormkast med Valebrokk & Stordalen

Storm Communications
Per Valebrokk og Petter Stordalen snakker hver uke om saker i nyhetsbildet med spennende gjester fra norsk næringsliv.

Alle episoder

 • Valgets kvaler - med Fredrik Solvang og Siv Sandvik

  Valgets kvaler - med Fredrik Solvang og Siv Sandvik

  2023 byr på kommune- og fylkestingsvalg, med både krig i Europa og strømkrise som bakteppe. Fredrik Solvang, programleder for Debatten på NRK, og Siv Sandvik, politisk redaktør i Adresseavisen er på besøk i studio denne uken. Vi snakker om hva som er på den norske agendaen, medienes rolle i politiske maktkamper og hva som er god debatt-etikette.
  Publisert 3. februar
  34 min
 • Gaseller og andre ville dyr - med Janne Johannessen og Edgeir Aksnes

  Gaseller og andre ville dyr - med Janne Johannessen og Edgeir Aksnes

  Dagens Næringsliv kårer Norges raskest voksende bedrifter - Gasellebedriftene. I den anledning er DNs sjefredaktør og administrerende direktør Janne Johannessen på besøk sammen med gründeren av gasellebedriften Tibber, Edgeir Vårdal Aksnes. Janne forteller om hvorfor Gasellebedriftene er viktige for Norge, og Edgeir spør Petter om når han skal flytte ut av Norge.
  Publisert 25. januar
  32 min
 • Julehilsen fra Petter og Per

  Julehilsen fra Petter og Per

  Vi nærmer oss slutten av 2022, og Petter og Per reflekterer over året som har gått.
  Publisert 21. desember 2022
  9 min
 • Tidenes største jobbeksperiment har feilet

  Tidenes største jobbeksperiment har feilet

  Tregere utvikling, økte kostnader og manglende evne til å ta beslutninger. En grundig undersøkelse fra konsulenthuset Boston Consulting Group retter søkelyset mot hvor skadelig hybridkontor er for vekst og omstilling. Vi diskuterer problemstillingen med managing partner Erik Flinck i BCG Sverige.
  Publisert 9. desember 2022
  26 min
 • Ta smartere risiko

  Ta smartere risiko

  Noen liker risiko, andre hater det. Men uansett hvor mye av det du er komfortabel med, handler det i bunn og grunn om å ta sjanser med kontroll. Vi har snakket om å tørre å ta risiko med adm.dir. Tom Einar Jensen i FREYR Battery og mentaltrener Bjørn Mannsverk.
  Publisert 5. desember 2022
  33 min
 • Er vi gjerrige?

  Er vi gjerrige?

  Filantropi har fått mye oppmerksomhet de siste årene, men nordmenn gir langt mindre enn i de fleste andre land. Er det dugnadsånden eller skattereglene er grunnen? Vi prater med styreleder Elisabeth Grieg i Grieg Maturitas og grunnlegger Ingrid Stange i Partnership for Change.
  Publisert 18. november 2022
  30 min
 • Snev av håp på klimatoppmøtet

  Snev av håp på klimatoppmøtet

  Denne uken møtes verdensledere og næringslivstopper i Sharm-El-Sheik for årets klimatoppmøte. Samlingen er den 27. i rekken, og ambisjonen er å bli enige om hvordan man skal nå Paris-avtalens mål om å begrense global oppvarming til under to grader. Vi har snakket med Kim Gabrielli, direktør i UN Global Compact Norge, og Steffen Kallbekken, forskningsleder i CICERO.
  Publisert 10. november 2022
  32 min
 • På tide med børsoptimisme?

  På tide med børsoptimisme?

  Krig i Ukraina, høy inflasjon og flere rentehevinger har skapt store svingninger i aksjemarkedet i år. Hos mange investorer råder pessimismen, og det er stor sjanse for fortsatt urolige markeder. Hvor ille står det egentlig til og hvor bør man putte pengene sine nå? Vi snakker med sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB og porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand.
  Publisert 3. november 2022
  36 min
 • Hva er verdien av statlig eierskap?

  Hva er verdien av statlig eierskap?

  Næringsminister Jan Christian Vestre har lagt frem regjeringens eierskapsmelding. Staten har direkte eierskap, forvaltet gjennom departementene, i 70 selskaper. Hvordan påvirker dette norsk næringsliv og hvilke fordeler har selskaper som er eid av Norge AS? Vi har tatt diskusjonen med Monica Mæland, tidligere næringsminister og partner i Schjødt, og Philipp Engedal, administrerende direktør i Flytoget.
  Publisert 26. oktober 2022
  34 min
 • Fremvoksende marked i usikre tider

  Fremvoksende marked i usikre tider

  I en verden hvor geopolitisk risiko øker, og globaliseringen bremser kan det være fristende å se bort fra fremvoksende markeder og flytte investeringer til opplevde trygge havner i mer nærliggende markeder. Hvordan velger man da investeringsobjekter? Hvordan har fremvoksende markeder prestert den siste tiden? Og hvor stor risiko tar man egentlig? Vi har pratet med Andreas Davidsen, Senior Investment Manager og VP i Norfund, og Joakim Askenstedt Embu, forvalter av KLP Fremvoksende Markeder Indeks.
  Publisert 20. oktober 2022
  26 min