Podkast
Relasjonspodden

Relasjonspodden

Podplay
Relasjonspodden gir deg tips om hvordan du kan få det bedre med deg selv. Dora Thorhallsdottir og Kjersti Idem svarer på spørsmål fra lyttere og henter historier fra eget liv rundt små og store utfordringer knyttet til relasjoner. For annonsering kontakt: salg@bauermedia.no.

Alle episoder

 • #268 Hengehuer og lysglimt i mørket

  #268 Hengehuer og lysglimt i mørket

  Livet leverer stadig i redaksjonen, men det er jo lysglimt innimellom... Hva er det med damer og den konstante, ubrukelige dårlige samvittigheten? Hvorfor er det sånn, og hva kan man gjøre med det? "Altmulig-Stine" prøver å levere på ALLE fronter nå som mannen er ned for telling en periode. Dette fungerer godt under medium, og det er ikke noen vidunderkur for kjærlighetslivet, eller for "Stine" generelt. På grunn av liten samarbeidsvilje hos myndigheter bor "Mia" og mannen hennes i hvert sitt land. Hun bor med barnet deres på et lite sted og får fnatt av bygdedyret og hvordan folk legger seg opp i hennes situasjon.
  Publisert i dag
  43 min
 • Minipodden #97 Jeg har prøvd lenge nok

  Minipodden #97 Jeg har prøvd lenge nok

  "Petter" er midt i 40-årskrisa, og har innsett at han vil skille seg fra kona gjennom 20 år. Forholdet er mer praktisk enn noe annet, og han savner nærhet og kjærlighet. Han har dårlig selvfølelse og selvtillit, og trenger innspill til hvordan det kan være hensiktsmessig å gå frem.
  Publisert mandag
  28 min
 • #267 Han klådde på datteren min

  #267 Han klådde på datteren min

  For 10 år siden tråkket mannen til "Stine-Lise" langt over grensene til datteren hennes. Det har på en måte gått seg til, men nå har spøkelset kommet litt ut av skapet igjen og skaper mye hode- og hjertebry for familien. "Stine" har opplevd mye vondt, og kan ofte dissosiere i situasjoner som trigger dette gamle reaksjonsmønsteret hennes. Hvordan kan hun forholde seg til dette, og forklare til andre på en hensiktsmessig måte? "Line" og mannen har tre barn under 5 år, og han synes det er helt flott å bruke masse tid på telefonen i stedet for sammen med familien. Hun ønsker seg veldig mye mer av ham, men han er fornøyd med tingenes tilstand.
  Publisert 23. mars
  65 min
 • Minipodden #96 Narsissist-pappa

  Minipodden #96 Narsissist-pappa

  "Stine" kan ikke huske at faren noen gang har lest bok for henne, tatt henne med på tur i skogen eller trøstet henne. Hun husker ennå følelsen av å kunne slappe av i kroppen da hun kom hjem til mor igjen etter en helg hos far. Når hun leser om narsissisme, blinker det så rødt at selv den fargeblinde kunne fått det med seg - veldig spot on. Likevel begynner tviler hun på seg selv etter hver gang hun har roet seg med at det er han som er forstyrret. Hvordan vet man eeegentlig at noen er narsissist?
  Publisert 20. mars
  20 min
 • #266 Trine begynte på jobben!

  #266 Trine begynte på jobben!

  Eksmannen til "Stine" har gjort mange ufine valg sammen med "Trine". Nå har "Trine" begynt på samme jobb som "Stine", og det ripper stadig opp i gamle sår. Hvordan forholde seg til dette? "Stine" har begynt å innse at måten hun hadde det hjemme som barn har påvirket henne i rollen som mamma. Nå er hun redd hun har laget dype sår hos sønnen på 6 år som er veldig vár for mammas humør. Dagens siste lytter er 40 år og "tripper fortsatt rundt" moren sin, som forskjellsbehandler barna, og har begge bena godt plantet i offerrollen. Er det på tide å kutte kontakten?
  Publisert 16. mars
  51 min
 • Minipodden #95 Hun klenger som et lite barn

  Minipodden #95 Hun klenger som et lite barn

  "Petter" fant drømmedama i utlandet, og tok henne med seg hjem. Hun har foreløpig ikke jobb eller sosialt nettverk her, og er utsultet på sosialisering når han kommer hjem fra jobb. Han vil gjerne bare ligge på sofaen og se på Netflix. Hvordan gjøre dette så smidig som mulig fremover?
  Publisert 13. mars
  15 min
 • #265 Schtøgg camping og eventyrlig SPA-hotell

  #265 Schtøgg camping og eventyrlig SPA-hotell

  "Stine" er i 40 årene og er oppdratt til å ikke banne, så det gjør hun ikke. Hun er klar for å gi mer faen - hun frykter hun kommer til å banne som en full sjømann hvis hun blir senil. Samboeren til "Fortvila Stine" prøver og bryte henne mest mulig ned når han blir sint. Han kaller henne stygge ord, fornærmer henne og holder babyen på ett år fra henne. Etterpå gjør han ALT for å gjøre det godt igjen. Hvordan få forholdet til å bli bra? "The most profound thing we can offer our children is our own healing". Dette er et av svarene til "Stine", som er mor til to små gutter, og ikke helt føler at hun strekker til for den eldste nå som han har blitt storebror.
  Publisert 9. mars
  50 min
 • Minipodden #94 Søvngjenger eller lurifaks?

  Minipodden #94 Søvngjenger eller lurifaks?

  Kjæresten til "Stine" er helt fantastisk! Men etter en fest gikk han gjentatte ganger og la seg i venninnens seng. Han var snydens dritings, men allikevel....
  Publisert 6. mars
  20 min
 • #264 Nypult - og elsker hvert ligg

  #264 Nypult - og elsker hvert ligg

  Ikke fortsett forholdet! Stop i tide! Ikke for sent å snu! Dette er "Lykkelig Nypult" sin oppfordring til "Stine" som var litt usikker på hvor mye vekt hun skulle legge på det litt lunkne sexlivet med daten. Petter er i 20-årene og vil gjerne ha litt støtte i forbindelse med at han har innsett at han og kjæresten er altfor forskjellige. Han vil gjerne gjøre det kommende bruddet så smertefritt som mulig for henne. "Stine" lurer på om det ikke er mulig å ha et forpliktende og godt forhold selvom man bor hver for seg? Er ikke "trebent krakk" og særbo forenlig? Nevøen til "Tante Stine" giftet seg og inviterte "alle" bortsett fra henne. Er det greit? Og hvordan forholde seg til noe sånt?
  Publisert 2. mars
  49 min
 • Minipodden #93 Lars monsen light

  Minipodden #93 Lars monsen light

  Eksmannen til "SinnaStine" har dratt for å leve ut drømmen som villmarkens nest største sønn aka Lars monsen light, og har meldt seg helt ut av deres felles barns liv. Den eneste kommunikasjonen er klaging fra hans side. Hun blir akutt stiv i hele kroppen og kjenner hodepinen brer seg med en gang hun ser en melding fra ham. Dette går rett og slett på helsen løs. Hvordan kan man forholde seg rolig og avbalansert overfor en sånn motpart?
  Publisert 27. februar
  17 min