Podkast
Gammal Maiden

Gammal Maiden

Podplay
Husker du første gangen du hørte en Maiden-låt? Hva har rock/metal/punk betydd for dine veivalg i livet? Gammal Maiden er en portrett-serie som tar utgangspunkt i gjestens forhold til 80-talls Iron Maiden. Her møter du alt fra ihuga nerder og gjester som ikke takler basslyden til Steve Harris og luftvernsirene-vokal. Gjennom 70-, 80- og 90-tallets musikk, coverart, politikk, filmer og pop-kultur får du et innblikk i gjestens barndom, ungdomstid og veivalg. Gjestene er gjerne artister (rock, metal, black metal, hip-hop, jazz, klassisk), forfattere, politikere, journalister og kjendiser. Podkastvert Torkil Torsvik er programleder i Radio Rock, journalist, vokalist og forfatter.

Alle episoder

 • Episode 130: Håvard Takle Ohr er tilbake! - Phantom of the Opera

  Episode 130: Håvard Takle Ohr er tilbake! - Phantom of the Opera

  Det er tre år siden Kvelertak-trommis Håvard Takle Ohr var tidenes FØRSTE Gammal Maiden-gjest. Da var podkast-konseptet i støpeskjeen med korte, konsise episoder - noe som etter hvert skled ut fullstendig, naturlig nok. Så det er på sin plass å invitere Håvard tilbake for å snakke om alt vi ikke rakk den gangen. Og ja, det grines fremdeles. Ny låt, nye tider, nytt Håvard-potpurri (Kvelertak, Oslo Ess, Bare Egil Band, El Cuero, El Doom & The Born Electric) og nye Maiden-opplevelser diskuteres i episode 130. Og du er hjertelig velkommen til å være flue på veggen. Spæll nå Creedence da!
  Publisert 30. januar
  76 min
 • Episode 129: Finn Bjelke - Run to the PopQuiz

  Episode 129: Finn Bjelke - Run to the PopQuiz

  Han påstår han har skuffet Steve Harris noe gæli. Heldigvis bare på fotballbanen. Du kjenner ham fra Radio Vinyl og tidligere NRK med programmer som Popquiz, Husarrest, Bjelke og Beranek, Herreavdelingen, Reiseradioen etc. Han har skrevet en drøss med bøker, for det meste basert på sine erfaringer fra et rikt liv som mediepersonlighet, pappa og nå sist, "gæmlis". Men hva slags forhold har Finn Bjelke til heavy metal? Her kommer hans fortid i magasinene Puls og Beat inn. Vi må også innom Finns favoritt Maiden-medlemmer Steve og Nicko før et episk art-by-accident-øyeblikk oppstår i samme øyeblikk som vi nevner Bruce Dickinson. Stikkord: "Luftvernsirenen"
  Publisert 23. januar
  46 min
 • Episode 128: Bjørn Boge - The Prisoner

  Episode 128: Bjørn Boge - The Prisoner

  Bli med på strippeklubb med Mötley Crüe-gutta! Bli med på scenen og syng en hel konsert med Thin Lizzy på sparket! Bli med på fullstappa storfest i Overhalla og opplev hvordan det er å bli superstjerne med førsteplass på Norsktoppen. Bjørn Boge er gjest, og for et liv han har levd i musikkens tjeneste. Mannen kjenner jo ALLE. Det skal handle om Da Vinci, Sunwheels, Street Legal, Satyricon, Dødheimsgard, Texas Twisters, Troll, TOTO, Gry Jannicke Jarlum og mange fler i denne tidsreisen med Bjørn. Ikke minst: The Prisoner og Steve Harris-oppskriften som skaper det helt spesielle soundet til Iron Maiden ...
  Publisert 16. januar
  74 min
 • An Evening with Bruce Dickinson - hvordan var det?

  An Evening with Bruce Dickinson - hvordan var det?

  En halvtime etter at Bruce Dickinson går av scenen på Sentrum Scene i Oslo setter jeg meg ned med to med-nerder, Runar Pettersen og Håvard Paulsen for å finne ut hva vi nettopp har vært vitne til: An Evening with Bruce Dickinson. Er det et talkshow? Er det stand-up? Hva var høydepunktet? Hva skrev vi på spørsmålslappen som lå på hvert sete før showet startet, og fikk vi svar fra Gud (Bruce Almighty)? Innspilt: 12. januar 2023 klokka 23:14. Jernbanetorget, Oslo.
  Publisert 13. januar
  35 min
 • Episode 127: Olav Iversen - Flight of Icarus

  Episode 127: Olav Iversen - Flight of Icarus

  Det synges av full hals, Dickinson-style, når Olav Iversen er innom for å sparke i gang Sesong 7 av verdens beste Iron Maiden-podkast, Gammal Maiden. Ja, "verdens beste" er kanskje en breial påstand, men her har jeg lært av Olav som selv påstår han synger i verdens beste Maiden-coverband, Maidenheads. Godt mulig han har rett. Du får dømme selv når Olav blåser huet av deg med sin Flight of Icarus-vokal "live" i denne episoden. Olav fra Sandøy i Møre og Romsdal er først og fremst vokalist, gitarist og låtskriver i bandet SAHG. Her skal det handle om Maiden-kjærlighet, oppvekst, W.A.S.P., Paul DiAnno og vokal. Mye vokal: Fly as high as the suuuuuun!
  Publisert 9. januar
  56 min
 • TOPP 3 med Håvard Paulsen

  TOPP 3 med Håvard Paulsen

  Godt nyttår! Sesong 7 nærmer seg. The Seventh Season of the Seventh Season med flere spennende gjester. Ventetiden bruker du selvfølgelig på å høre deg gjennom de 126 episodene som allerede ligger der og denne nydelige Topp 3-lista med tidligere gjest Håvard Paulsen, skuespilleren, musikeren og programlederen kjent fra NRK Super, showet "Barn ingen adgang" og Jubeltube. Up the Irons! Torkil
  Publisert 2. januar
  15 min
 • TOPP 3 med Tarjei Strøm

  TOPP 3 med Tarjei Strøm

  Te løkk me' jula, som vi sier i Trøndelag når det er romjul. De late dagene nyter du med 126 episoder Gammal Maiden. Det må da finnes noe der du ikke har hørt ennå? Kan jeg få anbefale Episode 33 med Tarjei Strøm? KISS-nerd. Masters of the Universe-nerd. Okej-nerd. Stjernepose-nerd. Kort fortalt en ekspert på alt vi elsket ved 80-tallet. Her får han bryne seg på Topp 3-lista.
  Publisert 26. desember 2022
  13 min
 • Episode 126: Dolk/Per-Joar Spydevold - Hallowed Be Thy Name

  Episode 126: Dolk/Per-Joar Spydevold - Hallowed Be Thy Name

  Det var mye CARE i black metal-miljøet, sier årets siste gjest i Gammal Maiden. En side ved svartmetalen man ikke får frem så ofte? Det har han nok rett i Per-Joar Spydevold fra bandet Kampfar, for tiden ute med nytt album. Her skal vi innom bakgrunnen for kallenavnet "Dolk", som har vært med Spydevold fra tidlig barndom. Maiden har vært viktigere for vokalisten og låtskriveren Dolk enn han var klar over. Men så ble han invitert til denne podkasten og da må man jo høre seg opp på litt gammal, britisk metal. Jøsses, har man plukket opp mer fra Maiden enn man var klar over? Moro! Vi må også innom perioden i Fredrikstad/Sarpsborg-området da Equinox var schwære og svartmetallen var i sin spede barndom. Hvordan var festene? Hvordan var folka? Og var det mer CARE i miljøet enn nokon skulle tru?
  Publisert 19. desember 2022
  74 min
 • Episode 125: Eddie Guz - 22 Acacia Avenue

  Episode 125: Eddie Guz - 22 Acacia Avenue

  Tidtrøyte i pappaperm: skrive låt om den gangen han ble angrepet av en psykotisk person med slakterkniv på Oslo Plaza ... og finne opp begrepet "hestetrampa" i Gammal Maiden! Ja, Edwin Pinilla Gustoff ser tøff ut og ja, kallenavnet "Eddie Guz" kler det raffe imaget fra bandene The Carburetors, Chrome Division og The Cult of Destiny. Men her er det mer under skallet enn du skulle tro. På en drøy time får vi skrella av et titalls lag av denne sjalottløken av et menneske. Blant annet skal vi innom 1. Oppveksten på beryktede Romsås ("det er mange som er dævve") med SkyChannel og Monsters of Rock. 2. Gospelsang, kappe og septer. 3. Melodi Grand Prix 4. Koking av grønnsakssuppe i TV3-programmet "Singel i by'n" 5. Derek Riggs-mytene 6. Bachelor i historie om Libanonveteranene 7. Årets nyord: "hestetrampa" og ikke minst låta som Edwin kaller "22 Occasion Avenue" Unn deg en sjalottløk i førjulshelvetet du også!
  Publisert 12. desember 2022
  71 min
 • Episode 124: Roar Uthaug - The Number of the Troll

  Episode 124: Roar Uthaug - The Number of the Troll

  Filmregissør Roar Uthaug er ute med monsterfilmen Troll og stikker innom for en prat om horrorfilm, oppvekst på Fjellhamar med sminke rundt øya, The Omen, dyrets tall 666 og kanskje landets største ... Poison-samling! OK, han har filmer som Fritt Vilt, Flukt, Bølgen, Tomb Raider og nå TROLL i beltet, men viktigst av alt: hvem er verdens beste bassist? Hvorfor Poison? Hvilken horror-klassiker trigga interessen for å lage film i barndommen? Og hvordan var det å se Maiden to ganger i sommer?
  Publisert 5. desember 2022
  42 min