KREMSNAKK

KREMSNAKK

Elin Vatnar Nilsen

Elin Vatnar Nilsen er konditoren bak bakebloggen krem.no. I denne uhøytidelige podcasten svarer hun på spørsmål, både bakerelaterte og andre. Først og fremst kan du få svar på dine spørsmål om baking, men på timeplanen står også o-fag, heimkunnskap og ikke minst, klassens time.
I-landsproblemer og generelle irritasjonsmomenter får plass under spalten «Ventilen» og kanskje, bare kanskje dukker det opp en lykkepose til lytterne også.

Alle episoder

 • Stjerneslått konditor forteller gamle anekdoter

  Stjerneslått konditor forteller gamle anekdoter

  I dagens episode handler det om vanilje, om hvordan man lager egen vaniljekrem og om steking. Naturmangfoldloven paragraf 15 omtales i o-fag og hva gjør man ikke for en kjendis? En anekdote om dette i klassens time. 
  Publisert i går
  33 min
 • Kremfløte-nytt, holdbarhet og utetime i O-fag. Igjen!

  Kremfløte-nytt, holdbarhet og utetime i O-fag. Igjen!

  Det har dukket opp en ny lett-variant av kremfløte, noe som selvfølgelig må diskuteres, jeg svarer på spørsmål om blant annet holdbarhet og hvordan man "vender inn". I O-fag blir det fiskeørn-spesial og til slutt: Klassens time. 
  Publisert 1. juni
  25 min
 • Rabarbratid!

  Rabarbratid!

  Hva svarte Bama på at et eple lå fremme på benken i 15 uker uten å råtne? Og hvordan bruker man tørrgjær kontra fersk? Får man salmonella av å spise rå salat? Dette og flere ting blir besvart i denne ukens episode av Kremsnakk!
  Publisert 25. mai
  22 min
 • Snart 17. mai!

  Snart 17. mai!

  Det er snart 17. mai og i dagens episode av kremsnakk svarer jeg på mange bakerelaterte spørsmål, blant annet: Kan man fryse eggeplommer? Når skal man bruke bakepulver og når skal man bruke natron? Og hvordan får man den perfekte kremen? I o-fag snakker jeg om flaggermuskasser og i heimkunnskap skal det handel om et rødt juleeple med evig liv. I ventilen deler jeg et 17. mai-relatert irritasjonsmoment. Velkommen til 3. episode av kremsnakk!
  Publisert 11. mai
  20 min
 • Pavlova-spesial og utetime i o-fag

  Pavlova-spesial og utetime i o-fag

  Hva er egentlig forskjellen på en pavlova og en marengsbunn? Hør om min pavlovakatastrofe og lær av den! Det blir utetime i o-fag, meieriskole i heimkunnskap - så har jeg putta inn en ørliten norsktime. Til slutt skal denne pottitskrika lufte et 10 år gammelt irritasjonsmoment under spalten ventilen. Velkommen til andre episode av Kremsnakk!
  Publisert 4. mai
  26 min
 • VELKOMMEN til min nye podcast!

  VELKOMMEN til min nye podcast!

  I den første episoden av min flunka nye podcast får du blant annet svar på hva som kan ha skjedd hvis eggehviten ikke vil bli stiv under pisking, hvorfor man kan lykkes med baking selv om man ikke følger reglene. I o-fag svarer jeg på hvorfor fuglene flyr i plogformasjon og i heimkunnskap snakker jeg om hva UMAMI egentlig er. I klassens time får du en historie det tok meg år før jeg klarte å skrive (flaut) og jammen dukker det opp en lykkepose fylt med gull (ikke gråstein).
  Publisert 27. april
  27 min