Jagland & Djupedal

Jagland & Djupedal

Human-Etisk Forbund
Bli med på en reise gjennom europeisk politikk med Torbjørn Jagland og Øystein Djupedal. Sammen med eksperter og fagfolk belyser podkasten aktuelle problemstillinger knyttet til ytringsfrihet, menneskerettigheter og demokrati.

Alle episoder

 • Episode 5: Israel

  Episode 5: Israel

  Israel har hatt ti valg til Knesset de siste 10 årene. Valget i fjor var det femte på fire år. Selv om landet ligger i Midt-Østen valgte vi likevel å se nærmere på dagens situasjon i Israel, ikke minst fordi landets historie er knyttet til hendelser i Europa. Nå har landet fått den mest ytterliggående regjeringen siden staten ble grunnlagt og folket tar til gatene for å protestere mot en foreslått rettsreform. Hva skjer i Israel? Vi ser på saken. 

  Med Thorbjørn Jagland og Øystein Djupedal. Gjest: Harald Stanghelle. Vert: Knut Kapersen. Jingle: Anders Garbom Bjørklund. Illustrasjon: Einar Djupedal
  Publisert i går
  42 min
 • Episode 4: Varslernes kår

  Episode 4: Varslernes kår

  Mange tilfeller av maktmisbruk og økonomisk mislighold er avhengig av varslere eller kilder, i nært samarbeid med journalister. Dette gir viktig innsikt - men ofte må varslerne betale en høy pris. Vi skal snakke om noen av dem i denne episoden.

  Med Thorbjørn Jagland og Øystein Djupedal. Gjest: ansvarlig redaktør Sigmund Kydland. Vert: Knut Kapersen. Jingle: Anders Garbom Bjørklund. Illustrasjon: Einar Djupedal
  Publisert 24. mai
  35 min
 • Episode 3: Tyrkia

  Episode 3: Tyrkia

  Den 14. mai er det valg i Tyrkia. Etter 20 år ved makten utfordres den stadig mer autoritære Recep Tayyip Erdogan av en samlet opposisjon. I denne episoden ser vi nærmere på Tyrkia og tyrkisk politikk i forkant av valget. 

  Med Thorbjørn Jagland og Øystein Djupedal. Gjest: Sidsel Wold. Vert: Knut Kaspersen. Jingle: Anders Garbom Bjørklund. Illustrasjon: Einar Djupedal
  Publisert 12. mai
  35 min
 • Episode 2: Tysklands ytterfløyer

  Episode 2: Tysklands ytterfløyer

  Hva er egentlig Reichsbürgerbevegelsen som forsøkte seg på statskupp i fjor? Ytterfløyene i Tyskland har til dels ekstreme standpunkt. Vi orienterer oss i terrenget.

  Med Thorbjørn Jagland og Øystein Djupedal. Gjest: Forfatter og journalist Ingrid Brekke. Vert: Knut Kaspersen. Jingle: Anders Garbom Bjørklund. Illustrasjon: Einar Djupedal
  Publisert 3. mai
  40 min
 • Episode 1: Brexit

  Episode 1: Brexit

  Storbritannia er hardt rammet etter Brexit. Økonomiske nedgangstider, politisk uro, brutte politiske lovnader og streiker i offentlig sektor. Hvor går egentlig Storbritannia?

  Med Thorbjørn Jagland og Øystein Djupedal. Gjest: Journalist i NRK, Espen Aas. Vert: Knut Kaspersen. Jingle: Anders Garbom Bjørklund. Illustrasjon: Einar Djupedal.
  Publisert 17. april
  37 min
 • X
  Publisert 24. mars
  0 min