Podkast
Humbug?

Humbug?

Brandpeople
I «Humbug?» skal Marte Bratberg og Alexander H. Sandtorv finne ut hvordan ulike trender, kostholdsråd og produkter egentlig fungerer. Er dette noe som faktisk hjelper deg eller er det rett og slett humbug?

Alle episoder

 • 13. Ultraprosessert mat og grønn te

  13. Ultraprosessert mat og grønn te

  Er ultraprosessert mat egentlig farlig for oss? Og hvor farlig er det i så fall? Alexander har gjort research og Marte har testet, og i dagens episode skal de finne ut om vi faktisk bør passe oss for ultraprosessert mat eller om det bare er humbug.
  Publisert i dag
  24 min
 • 12. Bakrus og tresleiv

  12. Bakrus og tresleiv

  Er det noe vi kan gjøre for å få en bedre dagen derpå? Er det noe som gir en verre bakrus enn andre ting? Har rekkefølge på alkoholen noe å si? Blir man fullere av bobler? Får man verre bakrus jo eldre man blir? Alexander har gjort research og Marte har testet, og i dagens episode skal de finne ut om hvordan valgene vi tar på fest påvirker bakrusen vår. 
  Publisert 23. mars
  19 min
 • 11. Kollagentilskudd og Zyrtec mot bakrus

  11. Kollagentilskudd og Zyrtec mot bakrus

  Kan man redusere linjer og rynker ved å ta tilskudd av kollagen? Og er det andre ting som kan fungere mot dette? Alexander har gjort research og Marte har testet, og i dagens episode skal de finne ut om kollagentilskudd faktisk har noe for seg eller om det bare er humbug.
  Publisert 16. mars
  18 min
 • 10. Hvit måned og løk i sokkene

  10. Hvit måned og løk i sokkene

  Hvor stor effekt har egentlig hvit måned på oss? Trenger vi det, eller handler det mer om alkoholvaner generelt? For hvilken risiko fører alkohol med seg for oss og samfunnet vårt? Alexander har gjort research og Marte har testet, og i dagens episode skal de finne ut om hvit måned faktisk kan hjelpe oss eller om det bare er humbug.
  Publisert 9. mars
  22 min
 • 9. Testosteron og snus

  9. Testosteron og snus

  Hva er testosteron og hva gjør det egentlig med oss? Kan sex, trening, søvn og mindre stress øke produksjonen vår av testosteron? Finnes det enkle hacks for å øke produksjonen av dette hormonet? Denne gangen har ikke Marte testet, men Alexander har som alltid gjort research for å finne ut om diverse testotips har noe for seg, eller om det bare er Humbug. 
  Publisert 2. mars
  25 min
 • 8. Meditasjon og Carnivore

  8. Meditasjon og Carnivore

  Har meditasjon noen helsegevinster for oss? Hvordan påvirker det egentlig hjernen, hjertet og kroppen vår? Og har det noen bivirkninger vi burde være klar over? Alexander har gjort research og Marte har testet, og i dagens episode skal de finne ut om meditasjon faktisk kan hjelpe oss eller om det bare er humbug.
  Publisert 23. februar
  29 min
 • 7. Melatonin og stearinlys

  7. Melatonin og stearinlys

  Sovner man fortere om man tar tilskudd av melatonin? Blir søvnkvaliteten bedre? Og er det noe vi kan gjøre for å optimalisere kroppens egen produksjon av melatonin? Alexander har gjort research og Marte har testet, og i dagens episode skal de finne ut om melatonin faktisk fungerer mot søvnproblemer eller om det bare er humbug. 

  Publisert 16. februar
  25 min
 • 6. Badstu og isbading

  6. Badstu og isbading

  Blir blodsirkulasjonen bedre av isbading? Får en sterkere immunforsvar? Hva er bra med å ta sauna? Alexander har gjort research og Marte har testet, og i dagens episode skal Marte og Alexander finne ut om badstu og isbading er så bra for deg som folk skal ha det til eller om det bare er humbug.
  Publisert 9. februar
  24 min
 • 5. Periodisk fasting og rosmarinolje

  5. Periodisk fasting og rosmarinolje

  Hva er greia med periodisk fasting? Fungerer det for vekttap? Hjelper det med å senke kolesterolet ditt? Og er det egentlig trygt for alle? Marte har testet, Alexander har gjort research, og i dagens episode skal de finne ut om periodisk fasting faktisk har noe for seg eller om det bare er humbug.
  Publisert 2. februar
  25 min
 • 4. Forkjølelseskurer og eteriske oljer

  4. Forkjølelseskurer og eteriske oljer

  Blir menn mer forkjølet enn kvinner? Blir en mer forkjølet av å være på fly? Hjelper c-vitaminer? Bør en spise ingefær når en er forkjølet? Alexander har gjort research, og i dagens episode skal Marte og Alexander finne ut om noen kjerringråd mot forkjølelse fungerer eller om det bare er humbug.
  Publisert 26. januar
  26 min