Fredrik Græsvik - Med egne øyne

Fredrik Græsvik - Med egne øyne

Podplay
Fredrik Græsvik har 30 år bak seg som utenriksreporter. Han har blitt sendt verden rundt, ofte der krig og katastrofer har rammet hardt. Og han har havnet tett på, noen ganger litt for tett på. I denne podkastserien tar Græsvik oss med til noen av menneskemøtene og stedene han har sett - med egne øyne. OBS: Enkelte episoder kan inneholde sterke skildringer.

Alle episoder

 • Den islamske staten

  Den islamske staten

  Fredrik unnslipper så vidt kuleregnet fra en IS-kriger som skyter mot ham mens han rapporterer på direkten på TV2. Hva var det som gjorde at den brutale islamske staten kunne vokse frem, og er IS egentlig beseiret?
  Publisert tirsdag
  43 min
 • Intifada

  Intifada

  Ariel Sharons vandring på tempelhøyden i september 2000 utløser en voldsomt raseri blant palestinerne og danner grobunn for den andre intifadaen. Fredrik møter både terrorofre i Israel og palestinere som har mistet alt i israelske angrep i en voldsspiral uten sidestykke. Han kommer tett på palestinernes aldrende president Yassir Arafat i hans sammenraste hovedkvarter.
  Publisert 23. mai
  46 min
 • En offiser og en krigsreporter

  En offiser og en krigsreporter

  Fredrik får sine første erfaringer med krig på nært hold når han som pur ung offiser blir en del av FNs NORBATT-styrke i Libanon i 1992. I årene som følger blir det flere besøk i landet, denne gang som krigsreporter. Bilen han sitter i unnslipper så vidt israelske granater, og han blir med en sønderknust lege til likhuset der skuffe etter skuffe åpnes.
  Publisert 16. mai
  40 min
 • Bomberegn i Bagdad

  Bomberegn i Bagdad

  Vi er i Bagdad i 2003, og Fredrik teiper vinduene på hotellrommet i håp om at de ikke skal sprekke av sjokkbølgene fra det massive amerikanske bomberegnet. Verden venter på at George W Bush jr. skal fullføre jobben hans far ikke klarte: å ta knekken på Iraks diktator Saddam Hussein.
  Publisert 9. mai
  34 min
 • Falt i strid

  Falt i strid

  Fredrik er tett på de norske soldatene i Afghanistan og får bli med ut i felt når de skal i kamp. I 20 år bidro Norge med militære styrker til NATO i Afghanistan frem til de siste norske soldatene forlot landet i august 2021. Ti norske soldater mistet livet. Hva døde de egentlig for?
  Publisert 2. mai
  47 min
 • Traumer

  Traumer

  Fredrik reflekterer over hva 30 år i konflikt og katastrofeområder har gjort med ham. Han kaller det verdens beste jobb. Men det har ikke kommet uten omkostninger.
  Publisert 2. mai
  33 min
 • Sesong 2 kommer tirsdag 2. mai

  Sesong 2 kommer tirsdag 2. mai

  Tirsdag 2. mai begynner sesong 2 av "Fredrik Græsvik - Med egne øyne".
  Publisert 25. april
  1 min
 • Stormingen av Kongressen

  Stormingen av Kongressen

  Fredrik må søke tilflukt i leiligheten i Washington idet illsinte Trump-tilhengere er i ferd med å storme Kongressen i januar 2021.
  Publisert 7. desember 2022
  32 min
 • Den arabiske våren

  Den arabiske våren

  En rasende gateselger som i desember 2010 setter fyr på seg selv i protest mot korrupsjonen Tunisia setter hele den arabiske verden i brann. Fredrik kommer seg såvidt i sikkerhet når han havner midt i opptøyene i Egypts hovedstad Kairo.
  Publisert 30. november 2022
  37 min
 • Den vanvittige historien om Moland og French

  Den vanvittige historien om Moland og French

  Fredrik blir i 2009 sendt til Kongo etter at de to norske eventyrerne, Moland og French, havner i sitt livs mareritt, anklaget for mord. Vi blir med på et sirkus av en rettergang og kommer tett på livet – og døden – i cella.
  Publisert 23. november 2022
  40 min