Podkast
Fredrik Græsvik - Med egne øyne

Fredrik Græsvik - Med egne øyne

Podplay
Fredrik Græsvik har 30 år bak seg som utenriksreporter. Han har blitt sendt verden rundt, ofte der krig og katastrofer har rammet hardt. Og han har havnet tett på, noen ganger litt for tett på. I denne podkastserien tar Græsvik oss med til noen av menneskemøtene og stedene han har sett - med egne øyne. OBS: Enkelte episoder kan inneholde sterke skildringer.

Alle episoder

 • Stormingen av Kongressen

  Stormingen av Kongressen

  Fredrik må søke tilflukt i leiligheten i Washington idet illsinte Trump-tilhengere er i ferd med å storme Kongressen i januar 2021.
  Publisert 7. desember 2022
  32 min
 • Den arabiske våren

  Den arabiske våren

  En rasende gateselger som i desember 2010 setter fyr på seg selv i protest mot korrupsjonen Tunisia setter hele den arabiske verden i brann. Fredrik kommer seg såvidt i sikkerhet når han havner midt i opptøyene i Egypts hovedstad Kairo.
  Publisert 30. november 2022
  37 min
 • Den vanvittige historien om Moland og French

  Den vanvittige historien om Moland og French

  Fredrik blir i 2009 sendt til Kongo etter at de to norske eventyrerne, Moland og French, havner i sitt livs mareritt, anklaget for mord. Vi blir med på et sirkus av en rettergang og kommer tett på livet – og døden – i cella.
  Publisert 23. november 2022
  40 min
 • Karikaturtegningene som satte fyr på den arabiske verden

  Karikaturtegningene som satte fyr på den arabiske verden

  Fredrik får i siste liten et tips om at militante palestinere planlegger å lure ham i en felle, og snur bilen. I 2006 er den muslimske verden i opprør mot nordmenn og dansker etter karikaturtegningene av profeten Muhammed.
  Publisert 16. november 2022
  28 min
 • Jakten på Osama Bin Laden

  Jakten på Osama Bin Laden

  Idet terroren mot USA skjer 11. september 2001, blir verden snudd på hodet. Fredrik blir sendt avgårde for å finne ut mer om Osama Bin Laden og de andre terroristene som stod bak.
  Publisert 9. november 2022
  39 min
 • Folkemordet i Rwanda

  Folkemordet i Rwanda

  Folkemordet i Rwanda tok livet av mellom 800.000 og 1 million tutsier i løpet av nesten 100 dager våren og sommeren 1994. Fredrik blir sendt til en flyktningeleir i nabolandet Zaire der grufulle scener utspiller seg.
  Publisert 2. november 2022
  37 min
 • I granatregnet på Gaza

  I granatregnet på Gaza

  Fredrik tar deg med til Gaza hvor han befinner seg midt i bombeangrepet fra israelske fly. Samtidig som bombene drønner direkte på TV-sendingen får han en SMS fra sin egen datter hjemme i Norge.
  Publisert 26. oktober 2022
  37 min
 • Møte med terroristen fra Serena Hotel

  Møte med terroristen fra Serena Hotel

  Fredrik er i Kabul i 2008 og tror han skal dekke et rutinemessig besøk fra utenriksminister Jonas Gahr Støre i Afghanistan. Men plutselig befinner han seg midt i terrorangrepet mot Serena Hotel. Senere oppsøker han den ene terroristen på cella.
  Publisert 26. oktober 2022
  47 min
 • PREMIERE 26. OKTOBER: Fredrik Græsvik - Med egne øyne

  PREMIERE 26. OKTOBER: Fredrik Græsvik - Med egne øyne

  Fredrik Græsvik har over 30 år bak seg som utenriksreporter. Han har blitt sendt verden rundt, ofte der krig og katastrofer har rammet hardt. Og han har havnet tett på, noen ganger litt for tett på. I denne podkastserien tar Græsvik oss med til noen av menneskemøtene og stedene han har sett - med egne øyne.
  Publisert 13. oktober 2022
  1 min