Snakk i vei

Snakk i vei

Statens vegvesen

Statens vegvesen er en del av alle nordmenns liv, nesten hver eneste dag. Hva ligger bak de valgene vi i Vegvesenet tar? Hvilke utfordringer og dilemmaer opplever vi? Og hvordan påvirker dette deg?

I podkasten Snakk i vei deler vi informasjon og kunnskap som er viktig for deg. Det kommer en ny episode annenhver tirsdag.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Slik øvelseskjører du best med junior

  Slik øvelseskjører du best med junior

  De siste fem åra er 51 bilførere mellom 18 og 24 drept i trafikken. 158 er hardt skadd i samme periode. Som ledsager ved øvelseskjøring har du stor påvirkningskraft. Så hvordan gjør du det best når du øvelseskjører med junior? Hvordan går du fram for å hjelpe en ungdom til å bli en trygg og god sjåfør?

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 30. mai
  23 min
 • Kjøre forbi køen? Så lite tid vinner du - og så mye øker risikoen

  Kjøre forbi køen? Så lite tid vinner du - og så mye øker risikoen

  Fra 2012 til 2022 ble 42 mennesker drept og 223 alvorlig skada i trafikken i forbindelse med utfartshelgene Kristi himmelfart og pinse. Flere av ulykkene er forårsaket av risikofylte forbikjøringer. Men hva vinner du egentlig på å kjøre forbi? Og hva skjer med risikoen?

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 16. mai
  20 min
 • Organisert kriminalitet: Jukser seg til førerkortet

  Organisert kriminalitet: Jukser seg til førerkortet

  Jukselappendes tid er forbi. Nå er det kamera i skjorteknappen, falsk ID og øreplugg med skjult mobil. Det handler om folk som prøver å skaffe seg førerkort og førerrett uten å være kvalifisert for det. Mørketallene for juks er nok dessverre store. I studio er Thorstein Trogstad, seksjonsleder, brukertjenester Sør og ledelsens representant i inn i en gruppe i Statens vegvesen som jobber med juks på teori og Morten Songedal, saksbehandler og en av dem som lærer opp nye prøveleder.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 2. mai
  22 min
 • Trangt om plassen i gata, det krever samspill i trafikken

  Trangt om plassen i gata, det krever samspill i trafikken

  Trafikkbildet blir stadig mer sammensatt og komplisert. Særlig bytrafikken, der biler, busser, syklister, fotgjengere, elsparkesyklister og andre skal dele på det gatearealet som finnes. Elin Fykerud Johannessen, prosjektleder for Vegvesenets samspillskampanje, er gjest i podkasten.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 18. april
  13 min
 • Konsekvenser av ferjestreiken: Lengre køer, mer ventetid

  Konsekvenser av ferjestreiken: Lengre køer, mer ventetid

  25 ferjestrekninger langs hele kysten rammes av streiken etter at det er brudd i meklinga mellom partene i lønnsoppgjøret. Det betyr færre ferjeavganger, lengre køer og mer ventetid for trafikantene.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 16. april
  13 min
 • Slik overlever du sesongstarten på MC

  Slik overlever du sesongstarten på MC

  Snakk i vei handler denne gangen om sesongstarten på MC. Hvordan kan du som motorsyklist øke sjansen for at de første kjøreturene blir trygge?

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 4. april
  20 min
 • Vegvesenets trafikkvettregler for påsken 2023!

  Vegvesenets trafikkvettregler for påsken 2023!

  Så er det straks påske! Sol, familie, venner, feriedager, ski og fjell står for tur! Kanskje parallelt med stress og fullstappa bil? Med mange på veien, så er det viktig at du gjør din del som sjåfør. Vegvesenet hjelper deg på vei og i år har vi laget vår variant av de ni kjente fjellvettreglene. I studio er Guro Ranes som leder trafikksikkerhetsarbeidet i Statens vegvesen og Elisabeth Hvitsten, ved Vegtrafikksentralen Sør.
  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 30. mars
  21 min
 • Elsparkesyklene skal straks ut av garasjen - er vi klare for å ta imot dem?

  Elsparkesyklene skal straks ut av garasjen - er vi klare for å ta imot dem?

  Tiltakene for å øke trafikksikkerheten med elsparkesykler fungerer slik de er ment å gjøre. Fra 2021 til 2022 er antall skadde på elsparkesykkel i Oslo redusert med 64 prosent. Hvordan ser Statens vegvesen og Skadelegevakten i Oslo på våren som straks kommer når elsparkesyklene nå skal ut på asfalt igjen - er problemet løst?

  I studio med programleder Frida Gunnestad Johansen er overlege ved Oslo legevakt Henrik Siverts, Guro Ranes som leder trafikksikkerhetsarbeidet i Statens vegvesen og Anette Hauge, fra Veg og trafikkjuridisk avdeling i, Statens vegvesen.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 21. mars
  23 min
 • Dette bør du vite før bilen din skal på EU-kontroll

  Dette bør du vite før bilen din skal på EU-kontroll

  Hvert år gjennomfører Statens vegvesen om lag 5000 stikkprøver av EU-kontroller på norske verksteder. Hva finner kontrollørene våre? Og hva betyr dette for deg? Gjester i Snakk i vei denne gangen, er Einar Johnsen og Tor Vinje Haukenes, begge fra Statens vegvesens tilsynsseksjon i Bodø.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 7. mars
  19 min
 • Hva gjør du hvis du kolliderer med en elg?

  Hva gjør du hvis du kolliderer med en elg?

  Hvert år blir mellom 12.000 og 13.000 hjortevilt kjørt på i trafikken. Hva skal du gjøre hvis du kjører på et dyr? Hvor og når er risikoen for viltpåkjørsel størst? Og hva gjør Statens vegvesen for å hindre at dyr skal kollidere med mennesker i bil og på motorsykkel? Dagens gjest er Henrik Wildenschild, som jobber med viltpåkjørsler, som fagkontakt i Statens vegvesen.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 21. februar
  26 min