Podkast
Hundene på Toten

Hundene på Toten

Oppland Arbeiderblad

Stine Langerud og Line Emilie Villanger hjelper hundeeiere med å løse hverdagsproblemene som oppstår mellom de firbeinte og tobeinte.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Ep. 4: Hunden tok bussen

  Ep. 4: Hunden tok bussen

  Denne ukens gjest er Synne Granerud. Hun skulle hente seg valp på samme dag som episoden ble spilt inn! Vi lurte på hvilke forberedelser Synne hadde gjort seg i forkant av den nye samboerens ankomst.


  Tema for dagens episode er nettopp hva som kan være viktig å tenke gjennom før valpen kommer, for å skape det beste utgangspunktet for hundeholdet.


  I familien har de en eldre hund av samme rase, og det er en veldig artig liten dame ved navn Kromma! Hun får vi også høre litt om!


  Det er ikke alltid like enkelt å ha hund, noe vi har vært mye inne på i tidligere episoder. I denne episoden får vi høre om hva Synne gleder seg mest til, og kanskje hva hun gruer seg til også nå når hun skal ha sin første egne valp!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 1. februar
  35 min
 • Ep. 3: Han puster ikke!!!

  Ep. 3: Han puster ikke!!!

  Vi fikk spørsmål om vi ikke kunne ha en episode med lytterspørsmål! Mange lyttere har i den forbindelse sendt inn spørsmål til oss. I denne episoden tar vi for oss noen av dem! Et av dem er "hva er den dårligste opplevelsen dere har hatt med hund?" Den var vi sammen om, og vi får fortsatt gåsehud når vi snakker om den hendelsen!


  Dette og andre spennende spørsmål svarer vi på i dagens episode. Har vi fått inn noen saker vi ikke har klart å løse? Hva synes vi om veggis-diett til hund? Hvordan kan man forberede til familieforøkelse? Og hva er egentlig de vanligste spørsmålene vi får på kurs?


  God fornøyelse!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 24. januar
  38 min
 • Ep. 2: En hundeeiers verste mareritt

  Ep. 2: En hundeeiers verste mareritt

  Denne ukens gjester er Anne Stine og Knut Arild Bakke. De kommer for å fortelle historien om hvordan de opplevde å kjøpe seg drømmevalpen Odin, for så å oppleve at hundeholdet ikke på langt nær ble slik de hadde sett for seg.


  Vi får høre om både triste og koselige ting, skjulte feil og ikke minst et godt tips for å sikre seg mot det uforutsette om man skulle være så uheldig å oppleve det.


  Det er ikke alltid like enkelt å ha hund, noe vi har vært mye inne på i tidligere episoder. I denne episoden får vi høre helt andre grunner enn at hunden biter eller har en atferd som gjør hundeholdet både tungt og vanskelig! Heldigvis har historien til familien Bakke en hyggelig slutt, selv om det på et tidspunkt var både trist og vondt.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 18. januar
  40 min
 • Ep. 1: Syke dyremishandlere

  Ep. 1: Syke dyremishandlere

  I oppkjøringen til sesong 2 spurte vi følgerne våre om historier de har opplevd. Martine Simensen fra Løten var en av de som svarte, og er første gjest ut sammen med oss i studio!


  Hun har hatt en skremmende opplevelse når hundene hennes ble syke i hundegården. Hun måtte i hui og hast komme seg til dyrlegen for at den ene hunden skulle klare seg. Hør henne fortelle om hendelsen i denne episoden - hun har selv klare tanker om hva som har skjedd!


  Det har vært flere liknende situasjoner i nyhetsbildet, vi nevner noen av de mest kjente som gir oss frysninger.


  Har du hatt en skremmende, koselig, utrolig eller uvanlig opplevelse med din hund? Ta gjerne kontakt med oss!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 11. januar
  28 min
 • Ep. 15: Førerkort på hund?

  Ep. 15: Førerkort på hund?

  Rett før jul kom det ut en artikkel fra Trude Mostue, kjent fra TV og utdannet veterinær. Hun ønsket et sertifikat for hundeeiere, med bakgrunn i et stort antall bittskader og mange uheldige saker som omhandler hund. Vi i Hundene på Toten har også tenkt på dette og fikk med oss Stian Stende for å diskutere dette i studio. 


  Hvilket grunnlag burde hundeeiere ha før de kjøper seg hund? Hva er viktig at man er forberedt på som ny hundeeier? 


  Dette og mer til er ting vi snakker rundt i denne episoden, som er sesongavslutning for sesong 1 av Hundene på Toten! Sesong 2 starter allerede neste uke - så følg med!


  Episoden reflekterer våre egne meninger rundt temaet, basert på våre egne erfaringer.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 4. januar
  45 min
 • Ep. 14: Bæsj - og hva den forteller oss

  Ep. 14: Bæsj - og hva den forteller oss

  Ukens episode handler om bæsj! Vi spurte oss selv når vi fikk inn dette forslaget - hvor mye er det egentlig å si om bæsj? Det viser seg at det var ganske mye! Vi har tatt med oss Kjersti Brevik Møller, som har greie på mye rart, inkludert bæsj.


  Når man er hundeeier er nettopp bæsj en viktig del av hverdagen, siden hunden ikke bruker toalettet. Det kan være smart å være litt oppmerksom på hundens avføring. Visste du at bæsjen kommer i flere farger og former? Visste du at dette sier noe om hvordan hunden har det?


  Vi benytter også anledningen til å oppfordre alle hundeeiere til å plukke opp bæsjen etter hundene sine
  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 28. desember 2022
  40 min
 • Ep. 13: Julemirakelet Okie

  Ep. 13: Julemirakelet Okie

  Her kommer en julespesial fra Line og Stine. Vi dedikerer episoden til Totens eget julemirakel som handler om en liten valp som fikk en tøff start!


  Jula er faretruende nær, så vi kommer med noen gode tips rundt feiringen av høytiden. Ikke så mye om ribbesteking og riskrem, men mer tips til hvordan lage en god feiring for de firbente også.

  Denne episoden er uten gjest, så her får dere de velkjente 5 kjappe fra oss i stedet!


  Vi har mange lyttere som lurer på ting, og har derfor tatt med noen av disse også. Flere har spurt om tips til julefeiring og hvordan vi gjør det på nyttårsaften, om hundens språk og om våre erfaringer med forskjellige ting. Det kom et par spørsmål til som vi ikke fikk plass til i episoden - men som vi har planer om å lage egne episoder av ved en senere anledning!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 21. desember 2022
  46 min
 • Ep. 12: 5(15) gode valpetips

  Ep. 12: 5(15) gode valpetips

  Vi gleder oss når vi venter på en valp, forbereder og planlegger hvordan det skal bli. Det skal bli så gøy og koselig! Så kommer valpen, så er det ikke alltid det blir akkurat som vi planla!


  Dagens gjest, Hege Spjelkavik, har hatt flere hunder og er aktiv i forskjellige hundesporter. Hver for oss har vi listet opp våre 5 beste tips for valpetiden! Det vil si at du faktisk får hele 15 gode tips til valpetiden i dagens episode!


  Konsekventhet, bur, lek, grenser og moro er stikkord for det du får høre flere tanker om som flue på veggen i denne samtalen! God fornøyelse!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 19. desember 2022
  36 min
 • Ep. 11: Dropp skåla

  Ep. 11: Dropp skåla

  Det kan høres rart ut at vi anbefaler å droppe matskålen til hunden. Skal den liksom ikke få mat? Hva om det finnes en mer verdifull måte å gi hunden vår mat på?


  Å droppe matskålen og gi hunden maten sin på andre måter har mange fordeler. Vi har fått med oss Sunniva Paulsrud, som har erfaring med dette på sin nye valp. Hun har til og med merket en forskjell på sin 9 år gamle blandingshund! I dagens episode forklarer vi konseptet med dette og snakker rundt temaet sammen med gjesten vår! Gjør som oss og DROPP SKÅLA!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 19. desember 2022
  38 min
 • Ep. 10: Hunden fra helvete

  Ep. 10: Hunden fra helvete

  I dagens episode har vi fått besøk av en hundeeier som kjøpte seg hund etter minnet fra sin forrige hund. Det ble mildt sagt ikke som de forventet! Den forrige hunden var rolig og lydig - den nye er alt annet!


  Hør han fortelle om en valp som terroriserte familien og som de trodde det var noe galt med - kanskje til og med litt aggressiv. Ødelagte klær og andre rampestreker får du høre om i denne episoden.


  Det er ikke alltid det står til forventningene når vi kjøper oss hund, og da kan det både være lurt og kanskje trygt å få hjelp slik som Christian og kona gjorde da de ringte oss for å få hjelp. Vi tror det kan være mange som kjenner seg igjen i hvordan Christian beskriver det å få valp i huset, for det kan være både slitsomt og frustrerende til tider!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 19. desember 2022
  39 min