Podkast
Salgsrommet

Salgsrommet

Stale Lindblad
Jeg heter Ståle Lindblad, og har jobbet med salg i over 25 år. Podcasten Salgsrommet handler om salg og selgeryrket, og i hver episode har jeg med meg en eller flere gjester som deler sin kunnskap og sine erfaringer med salg. Verdens nest eldste yrke fortjener sin egen podcast på norsk. Kom gjerne med innspill om det er spesielle temaer du vil høre om.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Fornøyde kunder gir økt salg

  Fornøyde kunder gir økt salg

  - Hvis kundene dine har suksess, vil du ha suksess. Det gir økt salg og mindre frafall av kunder.

  Det forteller Fahim Azimi Waaler. Han er gründeren bak Customer Success Consulting, og lever av å hjelpe salgsorganisasjoner med å få fornøyde kunder.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 25. januar
  21 min
 • Hva inspirerer selgere?

  Hva inspirerer selgere?

  Inspirerte selgere presterer bedre. Christian Kielland og konsulentselskapet STI har undersøkt hva som inspirerer selgere mest, og et område utpeker seg som spesielt viktig. I denne episoden deler Cristian resultatene av undersøkelsen, og innsikt i hva ledere bør legge vekt på for å inspirere sine selgere.

  Rapporten kan lastes ned her: https://digital.sti-norway.no/last-ned-sales-insight-report-2022  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 5. januar
  30 min
 • Salgstrening med kunstig intelligens

  Salgstrening med kunstig intelligens

  Gründerne i Future Ready har laget et system for å trene selgere med kunstig intelligens. Alexander Barry forteller hvorfor det er så viktig at selgere trener hele tiden, og hvordan ny teknologi kan hjelpe selgere til å gjøre en bedre jobb.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 22. november 2022
  33 min
 • Vedis Gjestemoen

  Vedis Gjestemoen

  Vedis Gjestemoen har tatt Norges eneste utdannelse for selgere. Her forteller hun hvorfor hun valgte å bli selger, hva hun fikk ut av studiet og hvordan hun bruker utdannelsen i jobben som ung salgsansvarlig hos Talerlisten.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 11. oktober 2022
  31 min
 • Nina K. Hareide-Larsen

  Nina K. Hareide-Larsen

  Hva skal til for å få en egen kontaktperson hos Meta? Hva blir det neste store innen sosiale medier?

  Nina K. Hareide-Larsen forteller hvordan det er å jobbe i et selskap som alle har en mening om.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 22. september 2022
  30 min
 • Kjell Ivar Bjørnstad

  Kjell Ivar Bjørnstad

  Kjell Ivar Bjørnstad er selger i Nortekk, et firma som driver med taktekking. Kjell Ivar forteller om hvordan det er å være selger i en bransje hvor det er stor etterspørsel, enorme variasjoner i råvareprisene og få gode selgere.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 5. september 2022
  34 min
 • Forretningsmodell som salgsverktøy

  Forretningsmodell som salgsverktøy

  Forretningsmodellen er et av selgerens viktigste verktøy. Ved å bruke forretningsmodellen som salgsverktøy kan du synliggjøre verdien du tilfører kundens virksomhet. Den gir deg også en vei inn til ledelsen og beslutningstakerne hos kunden.

  I denne episoden av Salgsrommet viser jeg deg hvordan du bruker forretningsmodellen som salgsverktøy. Jeg tar utgangspunkt i Business Model Canvas, et rammeverk av Alexander Osterwalder.

  Business Model Canvas tar utgangspunkt i hvilken kundeverdi (verdiforslag / value proposition) du presenterer for kunden.


  Du kan lese mer om forretningsmodellen som salgsverktøy i denne bloggposten:

  https://stalelindblad.no/2022/08/forretningsmodell-som-salgsverktoy


  Hvis du vil lære mer om forretningsmodeller, anbefaler jeg kurset Introduksjon til forretningsmodell:

  https://kurs.areca.no/p/introduksjon-til-forretningsmodell  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 8. august 2022
  22 min
 • Tekstdoktor Christine Calvert

  Tekstdoktor Christine Calvert

  Christine Calvert, Norges eneste Tekstdoktor, mener at gode tekster kan hjelpe deg å selge mer. En god tekst kan gi deg det lille ekstra som gjør at kunden velger å kjøpe av deg, mens en dårlig tekst kan gjøre at kunden ikke får med seg hvor godt tilbudet ditt er.

  I denne episoden gir Christine deg tips om hvilke feil du bør unngå og hvilke triks du kan bruke for å løfte teksten din.

  Du kan lese mer om Christine på hjemmesiden hennes https://tekstdoktor.no/
  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 24. juni 2022
  30 min
 • Charles Joachimsen

  Charles Joachimsen

  Charles Joachimsen er en av Norges råeste dørselgere. Han har banket opp mot 50.000 dører, og solgt tusenvis av alarmsystemer. Her deler han sine erfaringer, og gir råd om hva som skal til for å bli en god selger.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 7. juni 2022
  36 min
 • Salgsmetodikk

  Salgsmetodikk

  Det finnes en rekke ulike salgsmetodikker. Noen er anerkjent og mye brukt, mens andre er tilpasset enkelte bedrifter eller selgere. Hva er egentlig en salgsmetodikk, og hvorfor trenger vi dem? Morten og Ståle har ulike erfaringer, som de diskuterer i dagens episode.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 21. april 2022
  29 min