Podkast
Utbytte

Utbytte

DNB
Utbytte er en podcast fra DNB der du får forklart det viktigste som påvirker den globale økonomien og finansmarkedene nå. DNBs Marius Brun Haugen diskuterer med bankens fremste eksperter og innsiktsfulle gjester. Du kan høre og abonnere på Utbytte via iTunes og Spotify.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Mer bankuro, oljeutbytte og eiendomsaksjer

  Mer bankuro, oljeutbytte og eiendomsaksjer

  Sentralbankene har hevet rentene denne uken. Finansmarkedet så lenge ut til å ta både renteøkninger og bankuroen med fatning, men fredag formiddag blusset usikkerheten opp igjen. Denne gangen med sentrum av uroen rundt tyske Deutsche Bank. Hva er det som skjer? Og hvordan skal man navigere videre i aksjemarkedet nå? Dette diskuterer Paul Harper og Marius Brun Haugen i denne episoden. 

  Du får også høre fra oljeanalytiker Steffen Evjen som er ute med en ny rapport om de store norske oljeselskapene og utbyttekapasitet, og eiendomsanalytiker Simen Mortensen om hvordan nye EU-regler treffer eiendomsaksjene. 


  I tillegg til det overnevnte er Paul og Marius innom XXL, Schibsted, Orkla og riggsektoren.


  Sendingen ble spilt inn fredag 24. mars 2023.

  Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.


  Dersom du har ønsker om gjester vi skal invitere, temaer vi skal ta opp, eller aksjer vi skal kommentere kan du sende Marius en mail på utbyttepodden@dnb.no
  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert lørdag
  41 min
 • Aksjefall, bankuro og rentedilemma

  Aksjefall, bankuro og rentedilemma

  Nå er det urolig i både aksje- og rentemarkedet. Bankene har fått kjørt seg på børsen, men også oljerelatert aksjer har fått en ekstra trøkk i takt med at oljeprisen har falt til nivåer på lave 70-tallet.


  Er dette starten på en større aksjekorreksjon eller blåser det over? Vil den amerikanske sentralbanken prioritere finansiell stabilitet på kort sikt fremfor å bekjempe prisveksten? Og hvorfor har ikke investorene gått i panikkmodus enda? Dette er temaer som aksjestrateg Paul Harper diskuterer med Marius Brun Haugen i denne episoden. De er også innom flere forskjellige aksjer som Equinor, Scatec, Orkla, Ørsted og Vestas.


  Sendingen ble spilt inn torsdag 16. mars 2023.

  Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.


  Dersom du har ønsker om gjester vi skal invitere, temaer vi skal ta opp, eller aksjer vi skal kommentere kan du sende Marius en mail på utbyttepodden@dnb.no  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 17. mars
  29 min
 • Live podcast: Shipping Outlook from an Investor Perspective

  Live podcast: Shipping Outlook from an Investor Perspective

  DNB’s annual Energy & Shipping Conference took place from March 8th to 9th at our head office in Oslo. Portfolio manager Hans Thrane Nielsen from Storebrand Asset Management and Chief Investment Officer Will Homan-Russell from WMC Capital/Albermarle Shipping Fund joined Marius Brun Haugen for a «live podcast» to discuss the outlook for shipping from an investor perspective.


  Amongst others, they touched upon what metrics they tend to consider to time their entries and exits, what shipping companies currently generating lots of cash can do to maximize shareholder value and what subsectors they think will be the winners 12 months from now.


  The recording was done before a live audience during lunch at the conference.

  Producer: Kim A. Farago, DNB Wealth Management  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 15. mars
  19 min
 • Shippingtoppene om 2023

  Shippingtoppene om 2023

  I denne episoden blir du oppdatert på utsiktene for shippingsektoren av Anders Onarheim (CEO BW LPG), Magnus Halvorsen (Styreleder 2020 Bulkers), Øystein Kalleklev (CEO Flex LNG), Lars Barstad (CEO Frontline) og Lasse Kristoffersen (CEO Wallenius Wilhelmsen). Alle deltok de på shippingkonferansen til DNB som gikk av stabelen 9. mars 2023 i Oslo.


  I episoden hører du alle de overnevnte svare på de tre samme spørsmålene.

  1. Hvordan påvirker makrobakteppet ditt selskap og i hvilken grad påvirker det langsiktige strategiske beslutninger?
  2. Hvordan er utsiktene for din del av shipping i 2023 og hva er etter din mening avgjørende for at ratene skal bevege seg til «solide» nivåer/holde seg på «solide» nivåer?
  3. Hvorfor skal investorene eie aksjer i ditt selskap gjennom 2023?


  Du hører også fra shippinganalytiker Jørgen Lian og Marius Brun Haugen.


  Opptakene ble gjort torsdag 9. mars og mandag 13. mars 2023.

  Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 14. mars
  27 min
 • eVTOL – en investering som tar av?

  eVTOL – en investering som tar av?

  Audun Wickstrand Iversen forvalter fondet DNB Disruptive Muligheter som invester i fremtiden. En nisje som har fanget Auduns oppmerksomhet er eVTOL-industrien. EVTOL står for electrical vertical take-off and landing. Dette er elektriske fly som kan frakte 4-6 passasjerer, og lette og lande som et helikopter.


  Audun funderer på om eVTOL kan bli en del av miksen i måten å transportere mennesker og varer på, særlig i urbane strøk. Utviklingen går fort og kommersialisering rykker stadig nærmere. Dersom industrien lykkes med sine planer vil vi om noen år kunne fly disse farkostene på utvalgte kortdistanseruter rundt om i verden.


  Nylig var Audun og Marius Brun Haugen i Tyskland for å lære mer og bli oppdatert på utviklingen innen eVTOL. Alt dette får du høre mer om i dagens episode. Audun deler også sine vurderinger om hvor store investeringsmuligheter dette skaper, men trekker samtidig frem timing og finansering er to viktige risikoelementer.


  Episoden ble spilt inn onsdag 8. mars 2023.

  Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 11. mars
  24 min
 • Kina åpner igjen: Hva kan vi vente oss?

  Kina åpner igjen: Hva kan vi vente oss?

  Etter tre år i isolasjon, har Kina endelig åpnet grensene. Koronaviruset er ikke lenger en trussel, ansiktsmaskene er kastet, og køene inn på metroen i Shanghai er tilbake. Men hva kan vi vente oss for økonomien som helhet? Blir det forbruksfest etter år med ekstraordinær høy sparing? Går det mot rekyl i boligmarkedet? Og hva blir myndighetenes respons? I denne episoden hører du Kina-analytiker Kelly Chen og kredittstrateg Ole A. Kjennerud gå nærmere inn på dette.


  Episoden var opprinnelig et direktesendt webinar for DNB-kunder og ble spilt inn torsdag 2. mars 2023.

  Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 7. mars
  37 min
 • Aksjeinvesteringer i Norden: Bank, energi og gryende optimisme rundt konsum

  Aksjeinvesteringer i Norden: Bank, energi og gryende optimisme rundt konsum

  I denne episoden har Marius Brun Haugen og aksjestrateg Paul Harper besøk av Øyvind Fjell i studio. Han forvalter fondene DNB Norden og DNB Grønt Skifte Norden. Sammen diskuterer de sektorer og selskaper som kan klare seg bra i tiden fremover. Øyvind trekker blant annet frem bank og energi som spennende, og forklarer hvorfor han har en gryende optimisme for konsumsektoren.


  Episoden var opprinnelig et direktesendt webinar for DNB-kunder og ble spilt inn tirsdag 28. februar 2023.


  Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 4. mars
  40 min
 • Den amerikanske investoren David Hodges om aksjer og grunnrenteskatt

  Den amerikanske investoren David Hodges om aksjer og grunnrenteskatt

  I denne episoden møter du den amerikanske investoren David Hodges. Han har investert i Norge siden 2006 og er grunnlegger av investeringsselskapet Equanicca. David har tatt turen til Oslo for å fortelle politikerne hva han mener om grunnrenteskatten som er foreslått for de norske lakseoppdretterne, mulige ringvirkninger og hvilke vurderinger internasjonale investorer nå gjør rundt investeringsmulighetene i Norge.


  I tillegg til dette benytter Marius Brun Haugen og aksjestrateg Paul Harper anledningen til å diskutere både makroutsikter og globale aksjer med David. Blant annet er de innom styrken i den amerikanske økonomien, hvorvidt vi er i et bear market eller starten på en lenger oppgangsfase og hva som er mest attraktivt å investere i nå av «den gamle» eller «nye økonomien».


  Episoden ble spilt inn mandag 27. februar 2023.

  Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 28. februar
  43 min
 • Tesla, kunstig intelligens og vekstaksjer

  Tesla, kunstig intelligens og vekstaksjer

  I denne episoden er forvalter Audun Wickstrand Iversen tilbake i studio sammen med Marius Brun Haugen. Audun forvalter fondene DNB Disruptive Muligheter og DNB Future Waves. Han forklarer blant annet hvorfor han har posisjonert Disruptiv-fondet i Tesla-aksjen.

   

  Et annet tema de bruker tid på denne gangen er kunstig intelligens, som er blitt aktualisert med det enorme fokuset på chatGPT og openAI. Hvilke større selskaper satser på dette og hva forventes å bli bruksområdene? Hvordan kan man ta eksponering i aksjemarkedet mot denne utviklingen?

   

  Andre temaer og selskaper som nevnes er flytende solkraft (Ocean Sun), karbonfangst (Ocean Geoloop) og japanske Fanuc som er verdens ledende robotarm-produsent.

   

  Episoden ble spilt inn torsdag 16. februar 2023.

  Dersom du har ønsker om gjester vi skal invitere, temaer vi skal ta opp, eller aksjer vi skal kommentere kan du sende Marius en mail på utbyttepodden@dnb.no


  Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 24. februar
  31 min
 • Hvor sterk er den norske forbrukeren?

  Hvor sterk er den norske forbrukeren?

  Husholdningene treffes av inflasjonen og renteoppgang, men fallet i forbruk har uteblitt. Er høy sparing og utsikter til lønnsvekst gode grunner til å tro at fallet i forbruk og aktivitet blir moderat? Og hvor høyt tør Norges Bank sette renten? Dette diskuterer Marius Brun Haugen med Oddmund Berg fra makroanalyse i DNB Markets.


  Opptaket ble gjort torsdag 16. februar 2023.

  Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 21. februar
  21 min