Podkast
Formuepodden

Formuepodden

Formue Kommunikasjon
Formuepodden setter søkelyset på temaer som er av interesse for deg som har investert, skal investere eller som har lyst til å lære mer eller bare være oppdatert på det som skjer i verdensøkonomien og i finansmarkedene. Tematikken er knyttet til hvordan vi som mennesker agerer og oppfører oss når vi investerer, hvordan man kan bygge porteføljer og hvilke fallgruver kan risikerer å falle i, spesielt når det er turbulente tider. 

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Hva skjedde egentlig med Silicon Valley Bank?

  Hva skjedde egentlig med Silicon Valley Bank?

  Det har vært en turbulent uke i finansmarkedene med banksektoren i fokus. Hvorfor faller bankaksjene så hardt, og hvorfor er banksektoren så viktig? Kan dette være starten på en ny finanskrise eller er vi kloke av skade?

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 16. mars
  37 min
 • Hva er life science og hvorfor er det tema på Formuepodden?

  Hva er life science og hvorfor er det tema på Formuepodden?

  Christian har tidligere snakket om konsekvensene av demografiske endringer og en stadig eldre befolkning. Hvorfor er dette et interessant investeringsområde for aktører innen Private Equity? Mathilde Ragnhildstveit, investeringsanalytiker innen Private Equity i Formue, forklarer hva Life Science er og hvordan Formue ser på dette investeringsområdet. Som vanlig går Christian gjennom hva som har skjedd i verdensøkonomien og finansmarkedene siden sist. 

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 1. mars
  36 min
 • Fem avgjørende temaer for markedsutviklingen fremover, med gjest Ole Morten Nafstad

  Fem avgjørende temaer for markedsutviklingen fremover, med gjest Ole Morten Nafstad

  I denne episoden av Formuepodden får Sunniva og Christian besøk av Ole Morten Nafstad, investeringsspesialist i Formue Family Office. Sammen diskuterer de de store spørsmålene for både nær og fjern fremtid: økonomien, inflasjon og pengepolitikk, utsiktene i aksjemarkedet, utsiktene for plasseringer i obligasjoner og rentefond og de store risikofaktorene.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 16. februar
  49 min
 • Positiv januar, men er faren over?

  Positiv januar, men er faren over?

  Januar var en måned med etterlengtet oppgang i markedene, men resesjonen truer fremdeles. I denne episoden diskuterer Christian og Sunniva tre ulike scenarioer for den økonomiske utviklingen fremover, på godt og vondt - resesjon eller ikke resesjon. 

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 1. februar
  35 min
 • Januar-optimisme og tre tektoniske skifter

  Januar-optimisme og tre tektoniske skifter

  2023 har begynt bedre enn 2022 sluttet. Inflasjonstoppen ser ut til å være bak oss, noe som bringer rentetoppen nærmere. At kinesisk økonomi i tillegg kan bli årets viktigste vekstmotor bidrar til at mange investorer liker det de ser. Med litt lengre briller på, er det likevel for tidlig å erklære seier over inflasjonen. Flere større strukturelle endringer er nemlig på gang. 

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 19. januar
  39 min
 • Sesongpremiere: Syv temaer for 2023

  Sesongpremiere: Syv temaer for 2023

  I sesongpremieren av Formuepodden trekker Christian frem og diskuterer syv temaer for 2023: Geopolitikk og politikk, økonomi, inflasjon, pengepolitikk, inntjening, verdsettelse og markedsstemningen.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 5. januar
  45 min
 • Sesongavslutning: Hva har skjedd i 2022 og hva er spådommene for 2023?

  Sesongavslutning: Hva har skjedd i 2022 og hva er spådommene for 2023?

  I januar 2022 presenterte Christian sine spådommer for året vi har lagt bak oss. I sesongens siste episode av Formuepodden ser vi tilbake på disse og sjekker hvilke som gikk innfridde og hvilke som ikke gikk i oppfyllelse. Videre gir Christian sine spådommer for året som kommer og ser på hva som ser lovende ut, men også hva som kan utfordre økonomien og markedene. 

   

  Som vanlig går Christian og Sunniva gjennom hva som har skjedd i finansmarkedene siden sist.   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 20. desember 2022
  43 min
 • En ny verden for rentefond

  En ny verden for rentefond

  Hva er rentefond? Hvilke ulike typer rentefond finnes? I denne episoden av Formuepodden går Christian Lie gjennom en huskeliste for de som har investert i rentefond og en huskeliste for de som vurderer å investere i rentefond nå. Som vanlig går han også gjennom hendelsene i markedene de siste to ukene.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 21. november 2022
  38 min
 • Hvor bra bør økonomien egentlig gå akkurat nå?

  Hvor bra bør økonomien egentlig gå akkurat nå?

  Hva har drevet markedene i riktig retning de siste ukene, og er fremgangen bærekraftig? Hvorfor kan en sterk oppgang i økonomien forlenge inflasjonsproblematikken?

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 7. november 2022
  33 min
 • Fra TINA til TARA

  Fra TINA til TARA

  Akronymene TINA (There is no alternative) og TARA (There are reasonable alternatives) er hovedtemaene i denne episoden. Hva betyr det, og hvilken påvirkning har det for økonomien, næringslivet og deg som investor?


  I tillegg forteller sjefstrateg Christian Lie om hva som har skjedd i verdensøkonomien og finansmarkedene de siste ukene.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 21. oktober 2022
  43 min