Podkast
Mat & Kjærlighet

Mat & Kjærlighet

Podplay
Lise Finckenhagen har mye å lære Geir Schau om matlaging. Men det Geir har er mot og vilje til å prøve retter han aldri har prøvd før. For hvor galt kan det egentlig gå? Mat & Kjærlighet handler om vår kjærlighet til mat. Her lærer du tips og triks på kjøkkenet, får inspirasjon til nye retter, og en økende tro på at du ikke er den eneste som innimellom ikke får til det du prøver på. For oppskrifter med mer, følg oss på Instagram: @matogkjaerlighet

Alle episoder

  • Lises salatsafari

    Lises salatsafari

    Lise har vært på salatsafari Moss og forteller om en veldig moderne måte å lage salat på. Du får selvfølgelig en oppskrift på en mettende salat, og Geir kan bidra med en høyst spesiell måte å dyrke karse på. Det tipset bør du ikke følge.
    Publisert 1. februar
    21 min
  • Oppvasklaks og alt det gode du kan tilberede i oppvaskmaskinen

    Oppvasklaks og alt det gode du kan tilberede i oppvaskmaskinen

    Geir har satt menyen og idag serverer han laks tilberedt i oppvaskmaskin. Kan det fungere egentlig? Vel, Lise har faktisk prøvd den samme oppskriften, og dette er ikke så dumt som det kanskje høres ut som. Det er med andre ord bare å bruke opplaksmaskinen til det den bør brukes til!
    Publisert 25. januar
    26 min
  • Grønnsaksdesserter og Geirs nye koketeknikk

    Grønnsaksdesserter og Geirs nye koketeknikk

    Det er så mye søtt og godt der ute, men hva med å prøve dessert laget av grønnsaker? Lise forteller hvordan du lager sjokolade- og avocadopudding, karamellisert pastinakk og raw food-kake. Og Geir har fått en lys ide om å "koke" fisk i oppvaskmaskinen. Er det egentlig en god ide?
    Publisert 18. januar
    25 min
  • All dressed up for 2023

    All dressed up for 2023

    Mange av oss har lyst på litt lettere mat nå etter flere uker med store julemiddager. Hva med en dressing du kan lage masse av og bruke på masse freshe grønnsaker, fisk, kylling og gud vet hva? Du får tipset til livets dressing i denne episoden. Og vi topper det hele med en torskemiddag du kommer til å elske.
    Publisert 11. januar
    27 min
  • Marsipangriseprat

    Marsipangriseprat

    Hjemmelaget marsipan er et must for mange nå i julen. Vi lager også karameller, og tar en gjennomgang av de syv slag – hvor gode er de egentlig?
    Publisert 14. desember 2022
    35 min
  • Langtidsstekt juleribbe a la Duckelise Flinckihagen

    Langtidsstekt juleribbe a la Duckelise Flinckihagen

    Her får du de beste tipsene til den beste juleribba. Og hva bør du gjøre for å få den aller beste svoren? Og hvis du skal tilberede en italiensk variant bør du prøve porchetta. Det er deilig det!
    Publisert 7. desember 2022
    45 min
  • Julekonfekt for dummies

    Julekonfekt for dummies

    Det er på tide å planlegge søtsakene til jul. Bli med å lage dine egne sjokoladetrøfler – perfekt å gi bort eller kose seg med selv. Og hvis du syns dette er for avansert får du to superenkle oppskrifter på konfekt og marsipan.
    Publisert 30. november 2022
    29 min
  • En veldig takknemlig kalkun til Thanksgiving

    En veldig takknemlig kalkun til Thanksgiving

    Hvordan er det mulig å få saftige kalkunbryst, gjennomstekt stuffing og digge kalkunlår perfekt stekt samtidig? Lise har selvfølgelig svaret. Og hvis en hel kalkun er for mye å tilberede får du et godt tips til hvordan du enkelt kan lage en deilig kalkunbrystrullade. Som tilbehør lanserer vi noe så amerikansk som søtpotetform med marshmellows! Og husk; det må ikke være Thanksgiving for å servere dette.
    Publisert 23. november 2022
    32 min
  • Lutefisk og hotellfrokost

    Lutefisk og hotellfrokost

    Vi er i lutefisksesongen og Lise er kåret til Årets Lutefiskelsker. Hun gir deg den tradisjonelle, gode oppskriften. Men med en litt friskere ertepuré, en luksusvariant av sennepssaus, og et tilbehør av chorizo og tørket aprikos. I tillegg har Geir spist Norges verste hotellfrokost.
    Publisert 16. november 2022
    35 min
  • Geirs kulinariske reise i vest og sør

    Geirs kulinariske reise i vest og sør

    Geir har vært på en kulinarisk reise i vest- og sør-Norge, og tar oss med gjennom de størstematopplevelsene. Og man reiser ikke dit uten å besøke Farsekongen på Klepp, ta et Haaland-safari, prøve juletre-gin i Egersund og surdeigskolebrød i Kristiansand.
    Publisert 9. november 2022
    32 min