Femihelse

Femihelse

Både Og
En podcast om kvinnehelse fra A-Å med Helene Svabø og Sigrun Stenseth. Vi stiller spørsmål til en smart ekspert for at vi alle skal bli litt klokere på kvinnekroppen. Hver episode tar for seg et tema slik at det skal være enkelt for deg å finne frem til de episodene som du synes er spennende. For annonsering ta kontakt med: sales.norway@acast.com

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Mamma alene med Liv Marie Skaare Baden

  Mamma alene med Liv Marie Skaare Baden

  Vi har besøk av Liv Marie Skaare Baden som du kanskje kjenner fra den fantastiske radiodokumentaren Livs siste sjansen (hør den hos nrk). Liv valgte å bli mamma alene og i denne episoden snakker vi med Liv om hvordan hun tok valget, hvordan det var å gå gjennom to fødsler alene og hvordan hun opplevde det fjerde trimesteret. Nå har lille Frida Marie fylt ett år og vi snakker om hverdag, logistikk og forventninger til barnehagestart når man bare er en forelder. Vi snakker om at man klarer det meste og hvordan et lite menneske kan gi veldig mye glede til både den lille og store familien.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert mandag
  50 min
 • Hjernerystelse

  Hjernerystelse

  Vi har besøk av Narve Bjørneseth og Lars Martin Fischer som begge jobber som fysioterapeuter med fokus på hjernerystelse og sammen har podcasten Skallebank som handler om hjernerystelse. Vi snakker med de om hva en hjernerystelse er, symptomer på hjernerystelse, behandling av hjernerystelse og hvordan hjernerystelse hos kvinner kan skille seg fra hjernerystelse hos menn.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 22. mai
  41 min
 • Personlig episode: Overtenning og ring på fing!!

  Personlig episode: Overtenning og ring på fing!!

  Sigrun og Helene snakker om store, hyggelige nyheter, overtenning, vår og et rent PMS-helvete med masse kjærlighet!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 15. mai
  46 min
 • Kreft i et kjønnsperspektiv

  Kreft i et kjønnsperspektiv

  Med oss i studio denne uken har vi generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross, og Sigrid Bratlie som er molekylærbiolog. Vi diskuterer om menn og kvinner like utsatt for å få kreft? Er det krefttyper som rammer flere kvinner enn menn? Påvirker hormonene våre om og hvordan vi utvikler krefttyper? Forskes det like mye på kreft hos kvinner og hos menn? Er behandling og oppfølging tilpasset kjønn? Tas det hensyn til vekt, hormoner, fertilitet osv? Alt dette og mye mer snakker vi om i denne episoden!


  Reklame: Prøv bookbeat: www.bookbeat.no/femihelse

     Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 8. mai
  45 min
 • Tjukkhet, spiseforstyrrelser og traumer. Hvordan henger det sammen?

  Tjukkhet, spiseforstyrrelser og traumer. Hvordan henger det sammen?

  Vi har besøk av Hilde Østby er idehistorier, journalister, formidler og forfatter. Vi tok kontakt med hilde etter at hun skrev kronikken Et spiseforstyrra land (https://www.nrk.no/ytring/et-spiseforstyrra-land-1.16323734) hvor hun stilte spørsmålet: Hvorfor snakker vi om mat når vi snakker om fedme, i stedet for å snakke om følelser?


  I denne episoden snakker vi om hvordan retorikken rundt mat, helse, idealvekt og kropp, slanking og spiseforstyrrelser påvirker oss. Vi snakker om hvordan traumer kan lede til spiseforstyrrelser og hvordan mat kan bli et bedøvelsesmiddel for vonde følelser.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 2. mai
  48 min
 • Tidlig ultralyd

  Tidlig ultralyd

  I denne episoden har vi med oss ultralyd jordmor Elin Ødegaard. Vi går igjennom hva man undersøker på en ultralydundersøkelse tidlig i svangerskapet, og hva man ser etter hos fosteret. Er det nødvendig å ta tidlig ultralyd og hva kan man forvente å se?


  Reklame: Prøv bookbeat: www.bookbeat.no/femihelse  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 24. april
  37 min
 • Bonus: En oppdatering på kattehistorien

  Bonus: En oppdatering på kattehistorien

  Husker dere katten på Rathkes plass? Her kommer en oppdatering!


  Prøv bookbeat: www.bookbeat.no/femihelse  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 18. april
  12 min
 • Det tredje skiftet

  Det tredje skiftet

  I denne episoden har vi besøk av Merete Grimeland som er en del av duoen som står bak kontoen Det tredje skiftet og dettredjeskiftet.no. I episoden snakker vi om hva det tredje skiftet er, hva som kan være årsaken til at det tredje skiftet ofte faller på kvinner, hvilke konsekvenser det har og hva vi kan gjøre for å snu på dette.


  Vil du teste Bookbeat: www.bookbeat.no/femihelse  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 17. april
  45 min
 • Personlig episode: En dramatisk kvinnehelsehistorie, syklusyoga og en katt i nød

  Personlig episode: En dramatisk kvinnehelsehistorie, syklusyoga og en katt i nød

  I denne episoden bobler vi over med å fortelle om ting som har skjedd, og ting som skal skje. Vi prate om feminin yoga i syklus, om et meget inspirerende iPhone-hack, et redningsprosjekt av en katt og ikke minst en meget dramatisk kvinnehelse historie fra Sigrun!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 27. mars
  37 min
 • Hjerneslag hos kvinner

  Hjerneslag hos kvinner

  Vi har besøk av Maren Ranhoff Hov, lege ved nevrologisk avdeling på OUS, seniorforsker ved Norsk luftambulanse Stiftelsen og førsteamanuensis ved Institutt for sykepleie & helsefremmende arbeid ved OsloMet og Else Charlotte Sandset, nevrolog, overlege ved seksjon for hjerneslag, Nevrologisk avdeling ved OUS og seniorforsker i Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Disse tittelrike legene har som noen av de første i verden forsket på hjerneslag hos kvinner, hvordan det utarter seg, har andre symptomer enn hos menn og hvordan det best kan behandles.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 20. mars
  49 min