Podkast
Interiørhuset

Interiørhuset

Haga Kinder & Taalesen
Det siste innen interiør og reise. Marianne Haga Kinder er en av Norges mest kjente interiørstylister, og kvinnen bak «Gullfjæren interiør awards», og har spalten «Mariannes interiørunivers» i magasinet Maison Interiør. Sammen med forfatter, reiseskribent og God Morgen Norge profil Tove Taalesen, deler duoen sine beste tips innen interiør og reise. Med en unik formidlingsevne gjennom historiefortelling, tekst og bilder vises de siste trendene innen interiør, hotell og reise - helt gratis her i podcasten, og på Instagramprofilen @interiorhuset_ For samarbeid: inspirasjonshus@gmail.com

Alle episoder

 • 94. Slik pusser du opp 55 kvm på budsjett!

  94. Slik pusser du opp 55 kvm på budsjett!

  Marianne sin nye Instagram-serie: «Vi pusser opp Adamstuen» har tatt helt av. Med over 215 000 visninger tar hun oss med inn i leiligheten på Adamstuen i seks episoder som er tilgjengelig nå. Episodene er  smekkfulle av inspirasjon for deg som tenker på å pusse opp enten leiligheten, huset eller hytta.

  Hva koster oppussing av 55 kvadratmeter? I denne episoden deler vi budsjett, valg av løsninger og stylingtips. Tipsene oppgraderer leiligheten fra en ordinær blokkleilighet til en funksjonell interiørperle, på under en måned. Og vi avslører at det er på et fornuftig budsjett ved å velge smarte løsninger og gjenbruk, men også høy kvalitet og godt håndverk. Oppussing av eiendom er mer enn å style den lekker. Det handler om å se løsninger, endre rominndeling, bevare og oppgradere rommene slik at det blir en lønnsom investering.

  Forrige uke besøkte jentene Rosendahl og Magnors vårlanseringer - og avslører her hva som er vårens farger og stil, og Oslo design Fair overrasket oss med en sanselig opplevelse.  

  Publisert 1. februar
  29 min
 • 93. Bli med inn bak dørene i «Casa Tranquilo»

  93. Bli med inn bak dørene i «Casa Tranquilo»

  Vi er hjemme hos Harlem Alexander og Jan Thomas på Elisenberg. «Casa Tranquilo» er ikke bare en lekker designleilighet, men et godt sted å være for en familie på tre. Her har paret skapt et hjem fylt med ro, harmoni og organiske former. Paret hadde fra starten klare formeninger om hvordan rommene skulle passe sammen gjennom farger, former og design, og det er Harlem som har vært prosjektleder. I denne episoden møter vi Harlem og hunden Tyr i en superkoselig samtale rundt spisebordet.

  Vi får innsyn i hvordan han planlegger med moodboard, og hvordan han underveis i prosjektet utviklet et slags ying-yang-samarbeid med interiørarkitekten som både utfordret interiøret og stilen, og sammen har de skapt Harlem og Jan Thomas sitt drømmehjem. Han deler raust fargekoder fra alle rom slik at du kan la deg inspirere i ditt neste prosjekt. Harlem er også en kunstner som gjerne mikser design med egne spennende DIY prosjekter.

  Vi du bli bedre kjent med Harlem kan du høre den første episoden vi laget med i januar 2022. Der forteller han om det spennende livet som kjendisstylist for englene i Victoria Secret showene. 

  De lekre bildene fra leiligheten kan du se på Instagram.

  Publisert 25. januar
  34 min
 • 92. Slik gjør du de beste vintage funnene!

  92. Slik gjør du de beste vintage funnene!

  Hvorfor mener vi at vintage er verdifulle skatter og ikke bare søppel andre har brukt, og forkastet? Hva skal du lete etter, og hvor skal man lete? 

  I denne episoden får du alle svarene. 

  Vi oppklarer begrepene; antikk, vintage, retro og second hand. Og gir gode tips til hvordan hente frem, lete og samle på gjenstander med større verdi. Her får du  råd og tips til hvordan du kan bruke disse gjenstandene til å lage en spennende borddekking. Samtalen tar utgangspunkt i årets første Maison Interiør som er i salg i butikken, der har jentene sammen dekket et lekkert vintage bord for leserne. Her ser du klenodier fra både Tove og Mariannes familie, noe er lånt og noe er funnet på antikk- og bruktmarked. 

  Se de lekre bildene i magasinet, og på Instagramkontoen @interiorhuset_

  Episoden handler om vintage, retro og second hand, men Tove er tilbake fra Spania, og kan ikke forstå at Marianne ikke er finalist i Vixen Awards 2023. Hør avslutningen av episoden hvor Marianne forklarer, og oppklarer alle spørsmål som både Tove og veldig mange av følgerne har hatt de siste ukene.


  Publisert 18. januar
  28 min
 • 91. Trendrapport 2023 - årets interiørtrender!

  91. Trendrapport 2023 - årets interiørtrender!

  Godt nytt år til alle våre trofaste lyttere. Vi har lagt bak oss et fantastisk år, og er så takknemlig for hver og en av dere som lytter på oss ukentlig.

  Vi holder på tradisjonene, og for tredje året på rad får du årets trender fra Interiørhuset. 

  Interiørtrendene beveger seg hele tiden, og det betyr ikke at du må pusse opp hele boligen og bytte ut alt interiøret. Trendene peker på hvilken retning vi beveger oss inn i, og her får du elementene du kan bruke for å freshe opp hjemme. Noen små detaljer kan ofte være nok, men hva skal du endre og hvordan?

  For hvordan vil egentlig 2023 bli i forhold til stiler, farger, tekstiler og møbler?

   I denne episoden får du årets trendrapport om interiør. Trendekspert Marianne Haga Kinder har svarene. 

  Publisert 11. januar
  25 min
 • 90. Jul på Norefjell!

  90. Jul på Norefjell!

  //Annonsørinnhold. Denne episoden er laget i samarbeid med Norefjell Ski & Spa.//

  Tove er gjest hos Marianne i leiligheten deres på Norefjell. Her er det skikkelig julestemning med fem meter høyt juletre, kaffe på sengen og utenfor laver snøen ned. I denne episoden får du et tilbakeblikk på 2022, og høydepunktene kommer som perler på en snor. Det er latter og tårer. Interiørhuset har laget 90 episoder frem til nå, i år har vi hatt 14 gjester og fire hunder i studio. Jentene forteller også om noen av de spennende planene de har for det neste året.

  Og selvsagt blir det tid til å dele litt fra den koselige førjulsturen til Mariannes faste romjulsdestinasjon. Bildene fra den lange førjulsfrokosten, SPA-besøket og julestemningen på Norefjell kan du se på Instagram.

  Mer om Norefjell Ski & SPA:

  Norefjell Ski & Spa et prisvinnende og spennende ski- og sparesort i vakker fjellnatur ca. 1,5 time fra Oslo. Hotellet tilbyr rekreasjon og et fornøyelig spa i en setting du sannsynligvis aldri har opplevd før. Opplev naturens mange sider i komfortable omgivelser med sunnhet og velvære i fokus.

  Publisert 21. desember 2022
  32 min
 • 89. Julestemning på Gamle Aker prestegård

  89. Julestemning på Gamle Aker prestegård

  Tove er i Spania for å skrive manus, men Marianne er ikke alene på podcastinnspilling. Hun har datteren, Mathea som programledervikar. I denne episoden har vi tatt turen til St. Hanshaugen i et nydelig, gammelt rosa hus som tidligere har vært prestegård for Gamle Aker Kirke. Her bor Silje Hopland Eik sammen med familien. I studio er også datteren Leonora som spilte rollen som prinsesse Ragnhild i filmen «Atlantic Crossing», vi alle har sett og gledet oss over. Familien står bak storfilmen om kronprinsesse Marthas rolle under 2. verdenskrig. Filmen fikk Emmy prisen i 2021. Vi får hele historien, og «behind the scenes» fra produksjonen. Vi får også høre hvordan man feirer jul på prestegården - for her er det julestemning i krik og krok. Det blir ingen juleoppskrifter, og den artige grunnen kan du høre her. Det dere derimot får er gode tips til filmer som setter deg i skikkelig julestemning. Dette er en koselig episode med fire gode venner som hygger seg sammen i adventstiden.
  Publisert 14. desember 2022
  46 min
 • 88. Herlige hjem | en julesamtale med Birgitte Lund Nakken og Johannes Brun

  88. Herlige hjem | en julesamtale med Birgitte Lund Nakken og Johannes Brun

  Denne episoden er laget for deg som elsker bolig, interiør og herlige hjem.  Gjennom fem sesonger har vi fulgt TV- suksessen «Herlige Hjem», og latt oss begeistre av deres evne til å formidle fra hjem i bygd og by, og herlige møter med mennesker, og deres interiør. I dag har vi fått besøk av Birgitte Lund Nakken og Johannes Brun i vårt koselige podcaststudio i Kirkeveien.  Her er det julestemning med varm kaffe og skumnisser i godteskålen. 

  Vi er nysgjerrig på hva som er oppskriften på suksessen, og blir med bak kulissene, og programlederne deler hvilke hjem som har gjort størst inntrykk gjennom alle sesongene. Det nærmer seg julehøytiden, og vi har en fin og varm samtale om hva julen betyr for Herlige Hjem, og selvsagt får vi noen tanker om det neste året.  

  Nå har Birgitte og Johannes også suksess med podcasten, Herlige Hjem med tusenvis av lyttere hver uke. Og neste uke er vi gjester i deres podcast. Vi gleder oss! 

  Publisert 7. desember 2022
  39 min
 • 87. Hvordan skape den klassiske stilen?

  87. Hvordan skape den klassiske stilen?

  Vi er hjemme hos Monica Fjeld på Noresund. Hun har vært finalist i kategorien "Gullfjæren Klassisk" to år på rad, og hjemmet har vært omtalt i magasinene Lev Landelig og Maison Interiør. Monica har skapt et lunt og varmt hjem med byantikviteter. Dette er den klassiske og landlige stilen mange av oss ønsker å skape. Her får du gode tips og råd til egen styling og innredning.  Vi blir møtt av sprakende flammer fra bålpannen på tunet. Det er stearinlys i vinduene, og fyr på peisen. Monica sitt hjem er elegant pyntet til jul - og det gir oss gode assosiasjoner til interiøret i juleklassikere "Fanny og Alexander". Her er det stuer på rad, lysekroner og byantikviteter. På kjøkkenet dufter det av hjemmelaget suppe, og på benken står en nydelig sjokoladekake og venter på gjestene.  Bli med inn, og hør den hyggelige samtalen - og få gode råd og tips til hvordan lykkes på Instagram.
  Publisert 30. november 2022
  24 min
 • 86. Slik feirer du jul på hytta i 2022!

  86. Slik feirer du jul på hytta i 2022!

  Har du hørt om Cabinlykke? Det er historien om familien som kjøpte hytte i mars 2020. I løpet av kort tid stengte Norge ned, og det ble hytteforbud. Hør hvordan hytta gikk fra prosjekt til ferdig resultatet på kort tid. Her er det fokus på varme farger, gjenbruk og smarte løsninger.

  Tanya de Maesschalk er frilandsfotograf og stylist, og har forvandlet en ordinær hytte fra slutten av 1960-tallet, til en storfavoritt på Instagram. 

  Vi deler tipsene for hvordan man enkelt kan oppgraderer en utdatert hytte til en koselig og praktisk familiehytte med enkle grep. 

  Hvordan ta fine bilder av familien i jula, og hvordan fotograferer du den fine borddekkingen. Tanya deler sine beste tips til den vanskelig, og nærmest umulige julefotograferingen. 

  På Instagram @interiorhuset_ kan du se de fine bildene fra hytta, og fra vårt besøk på Nesfjellet.


  Publisert 23. november 2022
  29 min
 • 85. Den ultimate julebords guiden – slik dekker du julebordet i 2022

  85. Den ultimate julebords guiden – slik dekker du julebordet i 2022

  //Annonsørinnhold. Denne episoden er laget i samarbeid med Rosendahl.com.

  Det er høytid for julebord, og her får du borddekkingstipsene som hjelper deg i en hektisk førjulstid.

  Jentene i Interiørhuset er tidlig ute og har allerede feiret sitt julebord på en smart måte til etterfølgelse for oss andre. Les mer om hvordan festen var på Instagram.

  I denne episoden deler de sine beste tips for å dekke et stemningsfylt julebord som garantert setter gjestene i feststemning. Jentene leker med form, fasong og farger – men klarer likevel å beholde den klassiske julestemningen. Bildene av serviset kan du se på Instagram.

  Serviset kan du kjøpe hos rosendahl.com eller i forhandlere i ditt nærmiljø.

  Det er også tid for refleksjon rundt julehøytiden, og Marianne deler en veldig rørende historie om sin tidligere «frøken» på barneskolen. Tove deler en spennende nyheter om hvor hun skal feire julen i år – og det er ikke i Norge.

  Les mer om Hammershøi Christmas her:

  Hammershøi Christmas er en klassisk og moderne juleserie, som passer like godt til deg som elsker julen som deg som er opptatt av design. Det klassiske Hammershøi-serviset er selve symbolet på Kählers håndlagde designtradisjoner. Og i billedkunstner Rikke Jacobsens kyndige hender er Hammershøi-serviset tilført et snev av julemagi fra vinterskogens snøkledde og gåtefulle verden, inspirert av både botaniske og delikate, avvikende komposisjoner.

  Og med Hammershøi Christmas-seriens stemningsfulle servise kan du ta julestemningen til nye høyder. De poetiske akvarellene i Christmas-serien består av kjære og kjente julemotiver. For julesymbolikken i Hammershøi Christmas tar ikke hensyn til motetendenser, men skal ses på som en hyllest til en ikonisk designarv, hvor det autentiske, holdbarhet og estetikk står i høysetet.

  Hammershøi Christmas har derfor både et enkelt og rasjonelt, men også et sofistikert og tradisjonspreget design. Og selv om dekorasjonene på servisets deler er holdt i en moderne stil, pregets det hvite Hammershøi-porselenet av klassiske julemotiver som nøtteknekkeren, flettede julehjerter og stjernen som henger på lerkegrener.

  Hammershøi Christmas er en hyllest til både Kählers ikoniske designarv og Nordens juletradisjoner. Og den gjennomgående fargepaletten av grangrønn og konglebrun bygger en vakker bro over til den moderne nordiske interiørtrenden, der botaniske og jordnære toner preger innredning og borddekking i vakker synergi. Hammershøi Christmas-serien har da også vokst i takt med juleservisets popularitet. I dag inneholder serviset nok deler til en komplett oppdekking til alle desembers måltider, fra brunsj og frokost til julemiddag. Men også den mer minimalistiske stilen kan inkluderes, der selv enkeltdeler fra serien kan bidra til julestemning.

  Publisert 16. november 2022
  22 min