Podkast
Sporty mama

Sporty mama

Shape Up & Egmont
Treningsprofilene Hanna Sundquist og Lotte Oxholm har nettopp blitt mødre. Fra å gå fra en livsstil der trening har vært en stor del av hverdagen, prøver de nå iherdig å sjonglere hverdagen i tidsklemma med små barn. I denne podcasten kommer du til å få tips til hvordan du kan ta sunne valg som gir deg overskudd i tilværelsen som forelder. Jentene kommer til å dele sine favoritt-treningsøkter og kostholdstips, samtidig som de kommer til å gi deg motivasjon til en sporty hverdag med barn. I tillegg blir det spennende gjester og forskningsbasert informasjon som vil gi deg kunnskap i din aktive livsstil.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • 43. 10 000 skritt eller styrketrening + det beste med å være mamma

  43. 10 000 skritt eller styrketrening + det beste med å være mamma

  Hanna og Lotte tar opp tråden etter forrige episode der de svarte på spørsmål som har kommet inn i innboksen. Noen av spørsmålene i denne episoden er følgende: Hvordan få seg jobb i Shape Up? Hva bør man prioritere av å få inn 10 000 skritt om dagen eller styrketrening? Hva er det beste med å være mamma? Og hvordan etablere gode leggerutiner?

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 1. februar
  53 min
 • 42. Trening med søvnmangel, nok næring og tidspunkt for å få barn

  42. Trening med søvnmangel, nok næring og tidspunkt for å få barn

  I ukas episode svarer Hanna og Lotte på deres spørsmål. Hvor mange timer søvn bør man minimum ha for å trene? Hvordan få i seg all næringen vi vet vi trenger? Når bør man få barn? Og hva er den største overgangen fra ett til to barn? God lytt!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 25. januar
  53 min
 • 41. Livet som tobarnsmor, opptrening etter fødsel og eksponering av barn

  41. Livet som tobarnsmor, opptrening etter fødsel og eksponering av barn

  Hanna gir en update på den nye tilværelsen som tobarnsmor og jentene deler de største høydepunktene for 2023! De kommer også inn på det dagsaktuelle temaet, eksponering av barn på sosiale medier, og tar i tillegg opp et lytterspørsmål: Hvordan trener Hanna seg opp etter fødselen? God lytt!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 18. januar
  67 min
 • 40. Hannas fødsel!

  40. Hannas fødsel!

  Hanna er endelig tilbake i podden! Da er det lite som er mer naturlig enn å høre om hvordan verdens mest spesielle greie har gått for seg - nemlig fødselen!

  Det endte opp med å bli intet mindre enn styrtfødsel i badekar helt uten smertelindring. God lytt!

  PS: Husk at alle fødsler er forskjellige, så ikke la deg skremme :D  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 11. januar
  43 min
 • 39. Kickstart 2023!!

  39. Kickstart 2023!!

  Nytt år, nye muligheter – lets go 2023! Lotte er tilbake for fult etter en lite avslappende juleuke, og det samme gjelder Christina. Jentene er klare for det nye året, men med batterier på 50% trenger de ekstra motivasjon for å komme seg opp i ringa.

  Lotte og Christina deler sine beste tips om hva som motiverer de til å komme seg på trening, samt hvordan du som sporty mama kan kickstarte det nye året på best mulig måte. Bli med to slitne småbarnsmødre på en prat som endrer motivasjonen deres fra 50% til 100% på under 60 minutter. GOD LYTT!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 4. januar
  58 min
 • 38. Sporty juleprat

  38. Sporty juleprat

  Julestemning, juletradisjoner og hel mengde med god’snakk hvor Lotte og Hanna’s step in, Christina gir deg både tips og deler erfaringer om trening i jula, men også generelle tips som treffer alle dere sporty mamas der ute.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 21. desember 2022
  84 min
 • 37. Å stå i en IVF-prosess med Thea Martine Olsen

  37. Å stå i en IVF-prosess med Thea Martine Olsen

  Man hører ofte om de foreldrene som har fått hjelp til å bli gravide og som har kommet seirende ut av IVF-prosessen. Derfor tenkte vi at det er fint å høre fra noen som står i prosessen her og nå, og som ennå ikke vet utfallet. Ukens gjest er Thea Martine Olsen. Hun og partneren hennes har per dags dato stått i en IVF-prosess i to år som har endt i mislykkede forsøk. I denne episoden forteller hun åpent om den mentale belastningen, de kroppslige bivirkningene og om hvordan selve IVF-prosessen foregår. Del gjerne episoden med noen du tenker trenger å høre denne!

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 14. desember 2022
  51 min
 • 36. Hvordan trene under og etter graviditet? - Med fagekspert Helene Ausland

  36. Hvordan trene under og etter graviditet? - Med fagekspert Helene Ausland

  Hva er bekkenbunnstrening og hvorfor er det viktig? Hvordan forholde seg til delte magemuskler og trening? Er det farlig å gjøre mageøvelser? Når kan jeg starte å løpe igjen etter fødsel? 

  Dette er bare noen av spørsmålene som blir besvart i dagens episode. 

  Lotte har nemlig tatt en prat med Helene Victoria Ausland (@helsehelene på Instagram) som virkelig brenner for kvinnehelse. Hun er utdannet osteopat og har tatt flere utdanninger innen kvinnehelse, deriblant trening under og etter graviditet. I denne episoden får du blant annet en innsikt i hvordan du kan tilpasse treningen under graviditeten ved ubehag og vondter, samt hvordan du bør ta fatt i treningen etter fødsel. Helene deler en stegvis guide for returnering til løping etter fødsel + mye mer. Målet med denne episoden er at du som lytter skal bli tryggere på trening under og etter graviditet! GOD LYTT!  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 7. desember 2022
  57 min
 • 35. Tre tette og amming under graviditet med Amalie Pontseele

  35. Tre tette og amming under graviditet med Amalie Pontseele

  Ukens gjest er treningsprofil og supermom Amalie Pontseele. Hun har to barn på tre og 1,5 år, og venter nå sitt tredje barn. Det blir nøyaktig 22 måneder mellom alle tre! Hun forteller åpent om tanker rundt å bli trebarnsmor og om to ulike fødsler og graviditeter. I tillegg ammer hun fortsatt minstejenta nå selv om hun er gravid, og har planer om å holde produksjonen i gang helt til det tredje barnet kommer! Lytt og bli inspirert.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 30. november 2022
  56 min
 • 34. Catrine Collins' beste tips til trening i tidsklemma

  34. Catrine Collins' beste tips til trening i tidsklemma

  I denne episoden har Lotte tatt en prat med treningsinfluenser Catrine Collins. Med over 100 tusen følgere på Instagram inspirerer Catrine daglig damer til å ha en fysisk aktiv livsstil med trening og enkel hverdagsaktivitet. Utover det lever hun av å trene damer live over skjerm! 


  Catrine er en sporty guttemamma og har en nokså hektisk hverdag med jobb, trening og det å følge opp gutta sine i barnehage, på skole og med diverse fritidsaktiviteter. Dette med tidsklemma er noe Catrine virkelig har kjent på siden hun ble mamma, såpass at hun valgte å skrive en bok som heter "Trening i tidsklemma". 


  I denne episoden får du selvfølgelig Catrines beste tips til trening i tidsklemma. Videre deler hun alt fra hvordan hun trener om dagen, hvordan hun trente under og etter graviditet og hvordan hun motiverer seg til trening på dager hvor dørstokken "smeller rett i panna". Catrine kommer også med tips til hvordan man kan ta med småbarn på fysisk aktivitet og trening, og ikke minst hvordan man kan legge opp treningen på lekeplassen mens barna leker! 


  NYT OG GOD LYTT :D  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 23. november 2022
  72 min