Podkast
Karriereveiledning med Elaine

Karriereveiledning med Elaine

Karriereveileder Elaine Bloom MSc
Podcast om karriereveiledning - og alt det innebærer. For deg som enten ser etter jobb, er i jobb, eller ønsker å bytte jobb.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Arbeidspulten som alter: Jakten på mening i jobb og hvordan det påvirker karrierehelsen vår

  Arbeidspulten som alter: Jakten på mening i jobb og hvordan det påvirker karrierehelsen vår

  Arbeidspulten som alter: Jakten på mening i jobb og hvordan det påvirker karrierehelsen vår  Arbeid er noe annet i dag enn tidligere. Mange knytter jobb til identitet, mening og selvrealisering. For noen spiller arbeidet en så sentral rolle at det er blitt den viktigste meningsskaperen i livet. Andre opplever imidlertid at arbeidslivet ikke møter forventninger om å være meningsfylt. Hva gjør jakten på mening i jobb med oss, og hvordan påvirker det vår karrierehelse?


  I ukens episode er Ståle Anderstuen (utdannet religionshistoriker) gjest, og vi snakker om store temaer som angår oss alle. Det er premiere på splitter ny artikkel som vi leser for deg! Enjoy <3


  Vil du vite mer om Elaine, sjekk ut www.elainebloom.no & www.karrierehelse.no @elaine_bloom
  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 31. januar
  44 min
 • Vold i nære relasjoner & karriereskam

  Vold i nære relasjoner & karriereskam

  Tenk deg å hele tiden scanne miljøet etter farer

  Tenk deg å hele tiden lure på om du er for mye, for lite, om du sa noe dumt eller sa noe feil?


  Hvordan er det å leve med vold i nære relasjoner?

  Hva har det med karriere å gjøre?

  Hvordan påvirker det selvbilde?

  Hvorfor er det tabu å være sykemeldt og trene?

  Hvordan fprtelle arbeidsgiver om fortiden

  Hvordan komme seg ut av en voldelig relasjon

  Hvorfor er det ingen som snakker om tiden etter?


  I ukens episode er modige, kloke og vakre Annicken gjest, og hun deler sin sterke historie. Lytt, lær, reflekter og #løftblikket! Ingen skal stå alene!


  Vil du vite mer om Annichen, sjekk ut: @annickenabrahamsen


  Vil du vite mer om Elaine, sjekk ut www.elainebloom.no / www.karrierehelse.no  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 27. januar
  63 min
 • Bli kjent med hvorfor du kjenner du deg "stuck", og hva som hinder deg i å gå for det du vet er riktig og viktig for deg.

  Bli kjent med hvorfor du kjenner du deg "stuck", og hva som hinder deg i å gå for det du vet er riktig og viktig for deg.

  I ukens episode er kloke Nadia Ghouas gjest Hun er bl.a Er utdannet CTI Coach, Skygge Coach-og fasiliator, Mindfulness instruktør, Reiki og ThetaHealer. Nlp practitioner m.m. Hun er også tidligere leder og gründer.


  Tema for samtalen er AUTENTISITET .- HVA HINDER DEG I Å GÅ FOR DET DU ØNSKER DEG?

  Vi snakker om hva autentisitet faktisk er, hvordan du kan gi slipp på det som ikke er ditt. Hvorfor det kan kjennes så ubehagelig å stikke se ut, sette grenser, kjenne etter. Ikke minst hvorfor er det så ubehagelig å ta tak når vi vet at vi burde gjøre det. Må vi alltid være autentiske, og hvordan kan det å gå på en smell forandre livet?


  Dette, og mye mer <3


  God lytt.


  Vil du vite mer om Nadia, sjekk ut: https://www.nadiaghouas.no/


  Vil du vite mer om Elaine, sjekk ut www.elainebloom.no www.karrierehelse.no  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 17. januar
  80 min
 • Dette gruer - og gleder vi oss til med jobb, karriere og utdanning i 2023

  Dette gruer - og gleder vi oss til med jobb, karriere og utdanning i 2023

  I denne episoden løfter jeg frem hva dere har delt omkring det dere gleder og gruer dere til mtp. karriere i 2023. I tillegg får du tips og hacks om du føler deg stuck, kjenner på at er alene med karrieretanker eller rett og slett bare trenger en liten dytt for å skape bevegelse. Ta din karrierehelse på alvor, kjenn etter hvordan du har det.


  God lytt <3


  Vil du vite mer om Elaine, sjekk ut www.elainebloom.no / www.karrierehelse.no / @elaine_bloom  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 12. januar
  38 min
 • Hva har følelser med karrierevalg å gjøre?

  Hva har følelser med karrierevalg å gjøre?

  I ukens episode tar vi et lite dypdykk i de rare, fine, deilige, noen ganger litt slitsomme og herlige følelsene våre. Hvorfor kan det være greit å kjenne etter av og til, og hva er det som gjør at vi kan blir litt forvirra av både våre egne og andres følelser <3


  God lytt!


  Vil du vite mer om Elaine, sjekk ut www.elainebloom.no / www.karrierehelse.no @elaine_bloom  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 13. desember 2022
  21 min
 • 10 ting jeg skulle ønske noen hadde fortalt meg om valg av karriere, jobb og utdanning

  10 ting jeg skulle ønske noen hadde fortalt meg om valg av karriere, jobb og utdanning

  I ukens episode er tema 10 ting jeg skulle jeg visste!


  Det er tif for refleksjon <3


  Vil du vite mer om Elaine, sjekk ut www.elainebloom.no @elaine_bloom  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 1. desember 2022
  21 min
 • Har du også kjent på å ikke passe inn?

  Har du også kjent på å ikke passe inn?

  I ukens episode er tema "Det å passe inn".


  Denne episoden er til deg som har kjent på at du ikke passer inn. Lurt på hvordan det er å passe inn. Ønsket å passe inn. Ville bort fra der du er fordi det passer ikke for deg. Når det å passe inn går på bekostning av det å kunne være deg selv, ja da er det på tide å stoppe opp.


  Denne episoden byr på refleksjoner, konkrete spørsmål og et ønske om at du er mer av den du er, og mindre av noen andre for å passe inn et sted du ikke kan være deg.


  God lytt <3


  Vil du vite mer om Elaine, sjekk ut www.elainebloom.no / @elaine_bloom  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 15. november 2022
  25 min
 • BONUSEPISODE - Trine Rein - opplevelsen som endret alt + Karrieredrømmen og Julegaven

  BONUSEPISODE - Trine Rein - opplevelsen som endret alt + Karrieredrømmen og Julegaven

  I ukens episode er vakre, kloke og reflekterte Trine Rein gjest. Vi snakker om hvorfor hun holdt karrieredrømmen sin skjult. Hvordan det er å ha helt vill suksess, for så å skulle toppe det. Hvem sine krav og forretninger er det egentlig en innfrir? Gå ikke glipp av når Trine forteller om sin skjellsettende opplevelse som ga henne motet til å ikke være redd for å leve. La deg inspirere, og ikke minst, sjekk ut den fantastiske musikken til Trine. Hun skal straks legge ut på Juleturne med JULEGAVEN. Sikre det billetter <3 Les mer om Trine her: https://www.trinerein.com/ og få tak i billetter til Julgaven her: https://www.ticketmaster.no/artist/julegaven-billetter/927294  Trine fikk sitt gjennombrudd i 1993 med debutalbumet Finders, Keepers som lå øverst på salgslistene i Norge i fem uker og har totalt solgt til 3 × platina.Albumet ga henne prisen Årets nykommer under Spellemannprisen. Året etter ble hun nominert til årets spellemann under Spellemannprisen 1994, som dette året ble kåret delvis ved hjelp av publikumsstemmer. Hun ga ut sitt andre album, Beneath My Skin, i 1996. For albumet ble hun nominert til Spellemannprisen 1996 i klassen kvinnelig artist. Hun har vært med i både Stjernekamp og Hver gang vi møtes.


  Vil du vite mer om Elaine, sjekk ut www.elainebloom.no / @elaine_bloom  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 3. november 2022
  53 min
 • Visste du at dette ikke var lov til å spørre om?

  Visste du at dette ikke var lov til å spørre om?

  I ukens episode er tema " Dette er ikke lov å spørre om under et jobbintervju". Du får høre mer om hva du overhodet ikke trenger å svare på, hvordan du kan håndtere slike spørsmål om de kommer, og ikke minst, hvordan snakke om helse om det skulle komme opp. Når er det ok å bli spurt om helse, og når er det ikke. Og hvorfor er referansene dine så viktig oppi dette?  Vil du vite mer om Elaine, sjekk ut www.elainebloom.no / @elaine_bloom  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 31. oktober 2022
  23 min
 • Hva har god hjernehelse med karrierevalg å gjøre?

  Hva har god hjernehelse med karrierevalg å gjøre?

  I ukens episode tar vi et lite dypdykk i 5 refleksjonspunkter for bedre hjernehelse, og ser på hvordan det henger sammen med dine karrierevalg og dine karriereplaner.


  Vil du vite mer om Elaine, sjekk ut www.elainenbloom.no @elaine_bloom  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 26. oktober 2022
  19 min