Podkast
Og

Og

Areopagos

Månedlige samtaler om tro i praksis og dialog. En samtidskommenterende pod hvor vi binder sammen alt det viktige i eksistensen: Gud og menneske, himmel og jord, synlig og usynlig, natur og kultur.  

Med Ann Jeanette Ekberg og Stian Kilde Aarebrot, ansvarlige for henholdsvis dialog og diakoni og trospraksis i Areopagos.  


Abonner på Areopagos' nyhetsbrev.
https://areopagos.no/bli-med/abonner-nyhetsbrev

Alle episoder

 • 2. Og kan vi faktisk komme nærmere Gud når Gud alltid er nær?

  2. Og kan vi faktisk komme nærmere Gud når Gud alltid er nær?

  Kan Gud faktisk være mer nær noen steder og ved noen hendelser, når Guds natur er å være over alt og hos alle. Og Marilynne Robinsons romanunivers blir springbrett til en refleksjon om forundring, om evnen til å forundres og evnen til å forundres over at man forundres, og om rødkål kan lære oss noe om Gud.

  Ann Jeanette Ekberg og Stian Kilde Aarebrot er ansvarlige for henholdsvis dialog og diakoni og trospraksis i Areopagos.  

  Abonner på Areopagos' nyhetsbrev: https://areopagos.no/bli-med/abonner-nyhetsbrev/

  Publisert 3. mars
  67 min
 • 1. Og hva skal barnet hete?

  1. Og hva skal barnet hete?

  Vi snakker om hva det var som gjorde at «Og» ble det helt naturlige navnevalget på vår nye podkast. Stian snakker om hvorfor «og» er det viktigste ordet i kristen tro og praksis, mens Ann Jeanette snakker om forholdet mellom konjunksjon og disjunksjon, spillet mellom avstand og nærhetspenninger som er i oss og mellom oss og eksistensen.  

  Ann Jeanette Ekberg og Stian Kilde Aarebrot er ansvarlige for henholdsvis dialog og diakoni og trospraksis i Areopagos.  

  Abonner på Areopagos' nyhetsbrev: https://areopagos.no/bli-med/abonner-nyhetsbrev/

  Publisert 3. februar
  58 min
 • 12. TROSPRAKSIS: Om skjønnhet, frihet og grensevandring (Romjulsspesial med "gjest" Silje Kvamme Bjørndal)

  12. TROSPRAKSIS: Om skjønnhet, frihet og grensevandring (Romjulsspesial med "gjest" Silje Kvamme Bjørndal)

  Vi runder av 100-årsjubileet med å hente frem noen av temaene fra årets høydepunkter: skjønnhet, frihet og grensevandring. Med oss i studio er generalsekretær Silje Kvamme Bjørndal. Programledere er Stian Kilde Aarebrot og Ann Jeanette Ekberg.

  Abonner på Areopagos' nyhetsbrev.
  Publisert 26. desember 2022
  44 min
 • 11. TROSPRAKSIS: Trærnes besjelede liv og naturmystikken (Thomas Arentzen)

  11. TROSPRAKSIS: Trærnes besjelede liv og naturmystikken (Thomas Arentzen)

  Er trær bare ved eller har de faktisk en form for bevissthet? Kan trær handle på egent initiativ? Vi har fått besøk av Thomas Arentzen, som er dosent ved Uppsala universitet med Phd fra Lunds universitet. Arentzen er ekspert på tidlig kristen poesi og litteratur og har de tre siste åra forsket på tidlige kristnes oppfatning av naturen generelt, og trærne spesielt, slik det framstår i litteraturen. Her er trær som bøyer seg i ærbødighet for det hellige. Hva har vi har mistet underveis? Hvilke konsekvenser har det for oss at alt skapt har verdi, at Gud så at det var godt? Må vi begynne å se på stammer, sopp og spirer med et nytt blikk?

  Episoden ledes av ansvarlig for dialog og diakoni, Ann Jeanette Ekberg og ansvarlig for trospraksis, Stian Kilde Aarebrot.

  Abonner på Areopagos' nyhetsbrev. 

   

  Artikkelen «Fromme trær i tidlig kristendom» kan leses her:
  https://www.academia.edu/43821142/Fromme_tr%C3%A6r_i_tidlig_kristendom


  Publisert 28. november 2022
  56 min
 • 10. TROSPRAKSIS: Om kneling, kyssing av kors, alver og hobbiter og den guddommelige lengsel (Eric Schüldt)

  10. TROSPRAKSIS: Om kneling, kyssing av kors, alver og hobbiter og den guddommelige lengsel (Eric Schüldt)

  Hva er likheten mellom Ringenes Herres Samvis Gamgod (Sam) og kulturjournalisten Eric Schüldt?Podkastkongen av Sverige (Människan och maskinen, Myter & Mysterier, Månens sällskap+++) ble kristen i voksen alder, og forteller her om den guddommelige lengselen, og hvor avgjørende de fysiske religiøse handlingene han først bivånet, og etter hvert tok del i, var på veien mot konverteringen.

  Samtalen ledes av Stian Kilde Aarebrot og Ann Jeanette Ekberg, ansvarlige for trospraksis og dialog i Areopagos.

  Abonner på Areopagos' nyhetsbrev. 
  Publisert 13. september 2022
  70 min
 • 9. TROSPRAKSIS: Hvorfor kristne og muslimer bør be sammen – Om dialog som trospraksis (Ann Jeanette Ekberg)

  9. TROSPRAKSIS: Hvorfor kristne og muslimer bør be sammen – Om dialog som trospraksis (Ann Jeanette Ekberg)

  Bør folk fra ulike religioner teste ut å be sammen? Og er virkelig religionsdialog en tusener av år gammel praksis? Ann Jeanette Ekberg er nyansatt i Areopagos som «Ansvarlig for dialog». Podkastvert og «Ansvarlig for trospraksis», Stian Kilde Aarebrot, blir kjent med sin nye kollega. Sammen snakker de om hvordan dialog er trospraksis og trospraksis dialog.

  Abonner på Areopagos' nyhetsbrev. 
  Publisert 29. august 2022
  56 min
 • 8. TROSPRAKSIS: Live splitepisode med Dårlig liturgi dödar, om jesusbønnen og rosenkransen (Tobias Hadin og Kristoffer Lignell)

  8. TROSPRAKSIS: Live splitepisode med Dårlig liturgi dödar, om jesusbønnen og rosenkransen (Tobias Hadin og Kristoffer Lignell)

  Denne episoden er en split-episode, spilt inn live ved midtnatt, på SÅ-festivalen i sommer. Stian Kilde Aarbrot, som jobber som ansvarlig for trospraksis i Areopagos, intervjuer Kristoffer Lignell og Tobias Elof Hadin fra Dårlig liturgi dødar, og vice versa.

  Tobias var på SÅ som vokalist i punk-bandet Svartskjerm. Til daglig er han prest i Svenska kyrkan. Kristoffer Lignell er ikonmaler, og holdt seminar om dette på SÅ. Han jobbet som luthersk prest, intil han nylig konverterte til katolisismen. Sammen skrev de den fantastiske boken «Efter kristus – att följa Jesus med hjälp av Didaché», som kom ut i 2016.

  Abonner på Areopagos' nyhetsbrev. 


  Publisert 5. august 2022
  65 min
 • 7. TROSPRAKSIS: Om kristussentrert yoga (Guro Birkeli)

  7. TROSPRAKSIS: Om kristussentrert yoga (Guro Birkeli)

  Kristen yoga har det vært mye blest rundt de siste månedene. Stadig flere kirker åpner dørene sine for denne praksisen. Samtidig advarer andre stemmer mot religionsblanding og usunn åndelighet. Vi tok praten med instruktør Guro Birkeli, som gjennom marvelyoga.no driver med kristussentrert yoga, på retreater, kurs og som praksisgruppe tilknyttet Areopagos.

  Abonner på Areopagos' nyhetsbrev. 
  Publisert 14. juni 2022
  43 min
 • 6. TROSPRAKSIS: Om tidebønn og boka «Tidebønner gjennom året» (Peter Halldorf)

  6. TROSPRAKSIS: Om tidebønn og boka «Tidebønner gjennom året» (Peter Halldorf)

  Denne episoden er et skjerm-intervju Stian Kilde Aarebrot gjorde med Peter Halldorf, sensommeren 2021.Intervjuet var en del av lanseringen av tidebønneboka «Tidebønner gjennom året», som kom ut på Luther forlag.

  Abonner på Areopagos' nyhetsbrev. 

  Publisert 27. mai 2022
  36 min
 • 5. TROSPRAKSIS: Om moderne slaveri og aktivisme som trospraksis (Petra Kjellen Brooke og Daniel Joachim Heggheim Kleiven)

  5. TROSPRAKSIS: Om moderne slaveri og aktivisme som trospraksis (Petra Kjellen Brooke og Daniel Joachim Heggheim Kleiven)

  Kan politisk aktivisme ses på som en trospraksis? Og kan aktivisme bli noe destruktivt, også for sakene vi hevder å kjempe for? Og hvordan finner vi den gode ballansen mellom askese og aktivisme, kontemplasjon og aksjon?

  Petra Kjellen Brooke og Daniel Joachim Heggheim Kleiven har begge lang erfaring med tematikken rundt moderne slaveri og trafficking. Ansvarlig for trospraksis i Areopagos, Stian Kilde Aarebrot, leder samtalen.

  Abonner på Areopagos' nyhetsbrev. 


  Publisert 20. mai 2022
  69 min