Podkast
ForsvinningsFredag Podkast

ForsvinningsFredag Podkast

SplayOne og Podplay
Hva driver en bestemor til å ta livet av leieboerne sine, en etter en? Hvordan forsvinner et tvillingpar sporløst uten at politiet bryr seg? I 4 år har Sara Høydahl drevet med true crime innhold på Youtube, og nå er det på tide å forstørre true crime universet. Bli med hver fredag, når Sara tar et dypdykk i ulike forsvinnings- og drapssaker, både nye og eldre, kjente og ukjente. Følg podkasten på Instagram for å få med deg ekstramateriale til hver episode @forsvinningsfredag.

Alle episoder

 • Slenderman-saken

  Slenderman-saken

  Tre venninner. To av dem forsvinner inn i et kaninhull på nett, og bestemmer seg en kveld for å gå til angrep på sin tredje venninne. Hva er sannheten bak angrepet?
  Publisert 3. februar
  22 min
 • Forsvinningen av Elizabeth Smart

  Forsvinningen av Elizabeth Smart

  I 2002 forsvinner en 14 år gammel jente fra hjemmet sitt i Salt Lake City i USA. Oppveksten og livet til den 14 år gamle jenta har vært helt vanlig, uten noen faresignaler på noen fronter. Hvordan kunne det ha seg at den uskyldige Elizabeth Smart skulle bli kidnappet fra sitt eget soverom, med lillesøsteren som vitne?
  Publisert 27. januar
  26 min
 • Er O.J. Simpson skyldig?

  Er O.J. Simpson skyldig?

  Han gikk fra å være en godt etablert og profilert fotballspiller, til å stilles for retten tiltalt for dobbeltdrap på eksen sin og hennes kompis. O.J Simpson var ingen lett nøtt å knekke, ei heller var saken hans det. Men var det egentlig han som begikk drapene? Og i så fall, hvorfor passet ikke hansken? Og hvorfor skulle han så brått ha begått dobbeltdrap? Dette er den mye omtalte saken om Orenthal James Simpson.
  Publisert 20. januar
  21 min
 • Sannheten om Idaho Student murders

  Sannheten om Idaho Student murders

  Den mye omtalte og omdiskuterte saken om de 4 studentene som ble funnet knivstukket og drept i sitt eget hjem, en novemberkveld i 2022. Spekulasjonene er mange, og 28 år gamle Bryan Kohberger er nå tiltalt i saken. Hvem er han, og hvordan kjente han til kollektivet?
  Publisert 13. januar
  32 min
 • Hvem var the Frog Boys?

  Hvem var the Frog Boys?

  26. Mars 1991. 5 unge gutter i alderen 9-13 år forsvinner sporløst etter en tur i skogen. Det finnes ingen spor eller ledetråder som kan føre politiet i noen retning, og det er ikke før 11 år senere, at politiet endelig kommer videre i saken. Hva skjedde egentlig med The Frog Boys?
  Publisert 30. desember 2022
  23 min
 • Sannheten om Emma Walker

  Sannheten om Emma Walker

  Det mest populære paret på skolen. Han er fotballspiller, og hun cheerleader. Fra utsiden ser forholdet ut til å gå som en drøm, men bak fasaden skjuler det seg detaljer, ingen i nærområdet noen gang ville sett for seg. En iskald novemberdag i 2016 skal alt gå fra spøk til revolver… Bokstavelig talt.
  Publisert 27. desember 2022
  23 min
 • Juledrapene i Ohio

  Juledrapene i Ohio

  Juletider 1992 - perioden som skal snu en hel rekke menneskers liv på hodet. Fire ungdommer blir dømt for drap på en hel haug uskyldige mennesker, og mange reagerer på straffen de fikk. Dette er saken om Juledrapene i Ohio.
  Publisert 23. desember 2022
  17 min
 • Hvem drepte Jonbenet Ramsay?

  Hvem drepte Jonbenet Ramsay?

  Rett etter julaften i 1996 blir 6 år gamle Jonbenet Ramsey meldt savnet fra sitt eget hjem i Boulder i Colorado. I morgentimene blir det funnet et to og en halv sider langt brev med krav om løsepenger, men politiet stiller seg kritiske til hvem det er som egentlig har skrevet det. Dette blir et sentralt bevis i saken… Hva var det egentlig som skjedde med Jonbenet Ramsey?
  Publisert 20. desember 2022
  31 min
 • Kevin-saken: Uskyldig dømt?

  Kevin-saken: Uskyldig dømt?

  Vi skal tilbake til 16. August 1998. Dette er dagen da 4 år gamle Kevin Hjalmarsson blir funnet død på en trepall langs vannkanten i Arvika i Sverige. Brødrene Robin Dalen og Kristian Karlsson, som på tidspunktet var henholdsvis 5 og 7 år gamle, hadde fortalt faren sin at de så Kevin bli drept. Men hvem drepte egentlig Kevin?
  Publisert 16. desember 2022
  14 min
 • Øksedrapene i "Lille helvete"

  Øksedrapene i "Lille helvete"

  På julaften 1969 har snøen lagt seg tykt i Fredrikstad, og tidlig på morgenen, så står 3 menn utenfor tilbygget til Glemmengata 73 og banker på. På denne tiden var denne adressen kjent på folkemunne som “Lille Helvete”, fordi det representerte et veldig tungt rusmiljø. Disse mennene antok at han som bodde der, Jon Olav Larsen, var hjemme på julaften, til tross for at de ikke hørte noen ting da de banket på - det var ingen respons å få, ei heller noen tegn til liv.
  Publisert 13. desember 2022
  16 min