Podkast
Elbilpodden

Elbilpodden

NAF om elbil ved Anette Berve

Lurer du på noe om elbil? Elbilpodden er en podcast om elbil fra NAF, hvor programleder Anette Berve ukentlig loser oss gjennom siste nytt på elbilfronten og hvordan hverdagen med elbil kan gjøres enklere og bedre for folk flest. Enten du er helt fersk eller erfaren elbilsjåfør, vil du lære noe nytt og la deg underholde av kunnskapsrike Berve og gjestene i studio. Vi lyttes!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Alle episoder

 • Elbilpodden – en liten oppdatering før elbiltesten!

  Elbilpodden – en liten oppdatering før elbiltesten!

  Vi er snart tilbake med en ny sesong av denne podcasten! Tirsdag 31. januar kl 16.30 sender vi direkte fra Skur 13 i Oslo. Da er vi direkte inne fra siste forberedelser til NAF og Motors store elbiltest, som vi kjører 1. februar.

  Tune in på https://nye.naf.no/elbil/elprix eller hør opptaket her etterpå.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 20. januar
  1 min
 • Elbilpodden #92, Hvorfor ser vi ikke flere elektriske motorsykler?

  Elbilpodden #92, Hvorfor ser vi ikke flere elektriske motorsykler?

  Det er mer enn bare personbilmarkedet som elektrifiseres, men utviklingen av elektriske motorsykler går ikke like raskt. Hva er egentlig på vei ut på markedet av elektriske tohjulinger? Vi spør NAF MC-leder Jan Harry Svendsen og NAFs ladeekspert Jan Tore Gjøby.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 16. desember 2022
  28 min
 • Elbilpodden #91, Uno-X om ambisiøse ladeplaner

  Elbilpodden #91, Uno-X om ambisiøse ladeplaner

  Med synlig prising og kortbetaling fra dag én har Uno-X inntatt lademarkedet som en av de billigste ladeoperatørene. Vi snakker med daglig leder Jens Haugland i Uno-X Norge om de ambisiøse planene til den nye ladeoperatøren.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 9. desember 2022
  24 min
 • Elbilpodden #90, er elbilfordelenes tid omme?

  Elbilpodden #90, er elbilfordelenes tid omme?

  Det blir både vektavgift og moms på elbil fra neste år, i tillegg til at det åpnes for at elbiler må betale mer i bompenger. Er dette begynnelsen på slutten for elbilfordelene? Forbrukerrådgiver Anette Berve inviterer pressesjef i NAF, Ingunn Handagard og leder for kommunikasjon og politikk i NAF, Geir Arne Servan i studio for å diskutere neste års statsbudsjett og kikke litt i spåkula for årene fremover.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 2. desember 2022
  20 min
 • Elbilpodden #89, dette er årets beste bilkjøp

  Elbilpodden #89, dette er årets beste bilkjøp

  Motor har pekt ut hva de mener er det beste bilkjøpet i 2022. Kun én elbil hindrer Volkswagen ID.Buzz fra å nå helt til topps.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 25. november 2022
  29 min
 • Elbilpodden #88, Hva skjer med Toyota bZ4X?

  Elbilpodden #88, Hva skjer med Toyota bZ4X?

  - Vi vet mer om dette enn de andre gjør, sa Toyota i desember 2021. Så hvorfor har Toyota bZ4X fått oppsiktsvekkende dårlige resultater i flere nylige tester? Programleder Anette Berve inviterer Jan Tore Gjøby, rådgiver for lade- og batteriteknologi i NAF, Tom Andre Nilsen, teknisk rådgiver i NAF og Øivind Monn-Iversen fra Motor i studio for å diskutere "Toyota-gate".

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 18. november 2022
  27 min
 • Elbilpodden #87, blir det omkamp om vektavgiften?

  Elbilpodden #87, blir det omkamp om vektavgiften?

  SV lagt frem sitt alternative budsjettforslag, hvor de ønsker å skrote vektavgiften på nybil. Men hva skjer egentlig nå? Blir det vektavgift på elbil? Og hvor mye makt sitter egentlig SV med? Elbilpoddens Anette Berve diskuterer med kommentator i TV 2, Aslak Eriksrud og NAFs myndighetskontakt Thor Egil Braadland.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 10. november 2022
  24 min
 • Elbilpodden #86, disse nye elbilene imponerer og skuffer mest

  Elbilpodden #86, disse nye elbilene imponerer og skuffer mest

  Det kommer mange nye elbiler på markedet for tiden. Programleder Anette Berve har invitert redaktør Peter Raaum og journalist Øivind Monn-Iversen i Motor til Elbilpodden for å snakke om hvilke nye elbiler som imponerer og skuffer. I episoden får du blant annet høre hva som kan være utfordringen med de nye kinesiske bilmerkene.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 4. november 2022
  30 min
 • Elbilpodden #85, NIO vil dele batteribytte-teknologi

  Elbilpodden #85, NIO vil dele batteribytte-teknologi

  NIO-grunnlegger William Li forteller i Elbilpodden at han er åpen for å dele teknologien bak batteribyttestasjonene, hvis andre merker vil følge i deres fotspor. 

  Den unge bilprodusenten NIO markerte nylig sin ekspansjon inn i flere europeiske land med et storslått event i Berlin. 

  Til Elbilpodden forteller grunnleggeren William Li at han har brukt flere år på å skape en brukeropplevelse som skiller seg ut fra konkurrentene. Han omtaler kundene konsekvent som “brukere” og deler med glede teknologien sin.  

  – Jeg tror andre merker ikke har lykkes med batteribytte fordi bilen ikke ble bygget for det, forklarer Li.  

  Programleder Anette Berve har vært i Berlin og fått en prat med NIO-grunnleggeren.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 30. oktober 2022
  14 min
 • Elbilpodden #84, hvorfor er det så klønete å hurtiglade?

  Elbilpodden #84, hvorfor er det så klønete å hurtiglade?

  SV ønsker enklere lading og vil ha en lov om betalings med bankkort på hurtigladere. Vel og bra, men en gammeldags løsning, mener Thor Egil Braadland, ansvarlig for myndighetskontakt i NAF. Det er leder for operatøren Kople, Joar Taraldsten Brunes, enig i. Sammen med programleder Anette Berve og NAFs egen ladeekspert Jan Tore Gjøby snakker vi om hvordan fremtidige ladeløsninger burde se ut. Og, programleder Harald Wisløff takker for seg etter 85 episoder av Elbilpodden. Han starter i ny jobb, men fortvil ikke, Elbilpodden fortsetter i beste velgående. – Takk for meg, fortsett å lytte til podden vår, sier Harald.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  Publisert 28. oktober 2022
  32 min